(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Amasaké s pudinkem a ovocem!!!!!
Potřebné ingredience
1l amasaké(jáhlové,rýžové),1 vanilkový pudink,1-2 lžíce Maizeny,1 lžíce cukru,0,4l mléka,hrst sušených švestek,jablek,hrušek a meruněk.
Postup přípravy
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu.Zatím rozmícháme pudink,Maizenu a cukr ve studeném mléku.Pomalu vmícháme do vařícího amasaké a mírně povaříme 2 minuty.Přelijeme do misek a přiklopíme je.Podáváme teplé nebo studené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
janina74
(upraveno)
28. 5. 2008, 21:31
hmmmmmmmmmm to si asi zítra dám
D.a.n.k.a.
(upraveno)
27. 4. 2008, 10:10
Včera jsem náhodou objevila tento recept,který mě zaujal,na internetu jsem si našla jak se amasaké vyrábí,ale nikde jsem nenašla jak se ředí,v jakém poměru.V receptu píšeš 1l,ale jak je to husté?Jako mléko nebo spíš jako těsto na palačinky?Na internetu jsem našla tento poměr - 1/2kg rýže,50g naklíč. pšenice a 1,5l vody,tak nevím jestli až to takhle vyrobím,zda to budu ještě ředit nebo to rovnou použiju v té hustotě na ten tvůj recept. Děkuji za odpověď.Pšenici už jsem si včera namočila do vody,dnes ji dám klíčit a jakmile naklíčí,zkusím amasaké udělat.
aweii
(upraveno)
10. 4. 2008, 17:08
Maizenu? to taky nevím co je
Mourinka
(upraveno)
10. 4. 2008, 17:10
@aweii
Maizena je škrob, tuším kukuřičný - mamka měla kdysi nějaký recept s Maizenou, takže si ten název pamatuju.
aweii
(upraveno)
10. 4. 2008, 17:11
@Mourinka
děkuji, aspoň o malinko jsem už chytřejší
aweii
(upraveno)
10. 4. 2008, 16:59
protože taky nevím co je amasaké? napsala jsem to do vyhledávače a vyjelo mi, že je to sladká kaše bez přídavku cukru a dá se sehnat ve zdravé víživě víc taky nevim
Lukik
(upraveno)
10. 4. 2008, 19:55
@aweii
Amasaké se připravuje z uvařených obilovin,nejčastěji z jáhel,rýže či ovsa,s přidáním fermentovací složky.Nechají se fermentovat a když zesládnou,znovu se ohřejí a proces je ukončen.Amasaké se konzumuje buď přímo nebo se dá ředit vodou,čímž vzniká náhražka sladkého mléka nebo pudinků.Připravují se z něj buď koktejly,kaše nebo dezerty
Mourinka
(upraveno)
10. 4. 2008, 17:04
@aweii
Aha, takže neslazená krupicová kaše smíchaná s ovocem a pudingem
aweii
(upraveno)
10. 4. 2008, 17:06
@Mourinka
nějaká kaše bez cukru co se pak do ní přimíchají ty věci co jsou vepsány v receptu, tak jsem to pochopila já
Mourinka
(upraveno)
10. 4. 2008, 17:09
@aweii
No, já právě taky
vlaďka89
(upraveno)
10. 4. 2008, 16:55
uf- ale som si vydýchla- už som sa zľakla, že som jediná v bývalom ČSR, ktorá nevie, čo je amasaké......
Mourinka
(upraveno)
10. 4. 2008, 16:49
Já otvírala recept s tím, že se dozvím, co je to amasaké
bubble
(upraveno)
10. 4. 2008, 16:46
Jsem z Čech a nevím, co je amasaké...
babka46
(upraveno)
10. 4. 2008, 16:37
som zo slovenska a neviem co ja amasaké... mozte mi to vysvetlit? dakujem...