Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

RYCHLOVKA - Jablka s pudinkem (aneb co stále s jablky?)

0.0
RYCHLOVKA - Jablka s pudinkem (aneb co stále s jablky?)

Potřebné ingredience

Na 8 misek asi 1kg jablek, 1vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, 4 lžíce cukru krupice, pudink (jakýkoliv, my nejraději vanilkový), někdy i rum na chuť

Postup přípravy

Jablka nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, podlijeme asi do půlky vodou (jablka samy pak ještě pustí šťávu), přidáme cukr krupici (asi 4 lžíce, jak kdo rád sladké) a 1 vanillkový cukr. Kdo má rád, může přidat i skořicový cukr, chutná to pak víc jako náplň do štrúdlu. Zamícháme a necháme povařit jablka do měkka, průběžně promícháváme. V půl hrnku vody smícháme pudink a vlijeme do povařených jablek, mícháme a vaříme ještě asi 2 minuty než se pudink spojí se směsí a začne tuhnout. Když je chuť, přileju trochu rumu na vůni. Vedle si připravíme misky, na dno poskládáme pár piškotů, nalijeme na ně jablka a navrch můžeme opět poklást pár piškotů. Necháme vychladit a pak vložíme do lednice a necháme ztuhnout.

Jablečný pudink lze pak podávat i slavnostěji tak, že ho z misky vyklepneme na talířek, ozdobíme šlehačkou, nějakým ovocem kolem a třeba posypeme kakaem. Ale úplně stejně si na něm pochutnáte jenom v mističkách.

Dobrou chuť!

Nakrájená jablka na kostičky dáme do hrnce vařit, podlijeme do půlky vodou a přidáme cca 4 lžíce cukru krupice a sáček vanilkového cukru.

Kdo má rád příchuť jablečného štrúdlu, může si přidat i skořicový cukr.

V půl hrnku vody rozmícháme vanilkový (nebo jiný) puding.

Smíchaný puding s vodou přilijeme do rozvařených jablek.

Do připravených misek na dno poskládáme piškoty.

Naplníme jablečnou směsí misky, pokryjeme ještě pár piškoty a necháme vychladnout. Poté teprve vložíme do lednice a necháme úplně ztuhnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie