Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Pečená jablka plněná ořechovou náplní

0.0
Pečená jablka plněná ořechovou náplní

Potřebné ingredience

* 4 větší jablka * 1/2 citronu * 1 lžíce vanilkového cukru * 1 lžička mleté skořice * 50 g mandlí * 50 g lískových oříšků * 50 g jader vlašských ořechů (v pohodě lze udělat jen s jedním druhem oříšků, pokud doma nemáte všechny tři) * 50 g rozinek, propláchnutých * 1 lžíce marmelády, např.meruňkové nebo rybízové * 1 lžíce másla + trocha na vymazání formy

Postup přípravy

1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Mandle a oříšky nasekáme nahrubo a smícháme v misce s džemem a propláchnutými rozinkami. Jablka omyjeme a seřízneme je lehce na straně , vykrajovačem vypíchneme jádřince a ještě trochu dužiny okolo, ale neprořízneme je naskrz, pouze tak, aby nám vznikl otvor na náplň.

2. Vnitřek jablek pokapeme ihned citronovou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem a skořicí. Směsí naplníme vnitřek jablíček a vložíme do ohnivzdorné misky vytřené máslem. Pečeme asi 25 minut na spodní mřížce, dokud jablka nezměknou. Ke konci pečení podlijeme troškou vody a přidáme do šťávy, která jablka pustila, lžíci másla. Podáváme teplé.

Tip
Na náplň můžete použít směs různých ořechů, výborné jsou i pistácie. Podávejte se zakysanou smetanou, bílým jogurtem nebo zmrzlinou.

Připraveno do trouby.

varianta se zmrzlinou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

alfleila 17. 10. 2008, 17:27
:-o Mňam! (clamp)
kalimera 17. 10. 2008, 18:42
@alfleila Je to fakt neskutečná dobrota (zajic) (zajic) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie