Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Rybízová šťáva

0.0
Rybízová šťáva

Potřebné ingredience

1 kg rybízu 1 lžička kyseliny citronové 1 kg cukru krupice 1 špetka kyseliny sorbové

Postup přípravy

1. den:
1 kg omytého rybízu přelijeme 1 l horké vody, přidá se lžička kyseliny citronové, lehce promícháme a necháme 1 den louhovat.

2. den:
Scedíme, nejlépe přes hadřík, nebo jemné sítko, nechá se odkapat, nesmí se pasírovat, šťáva by nebyla čirá a dužina by se zkazila. Potom se přidá 1kg cukru krupice, nechá se opět 1 den rozpustit.

3. den:
Promícháme do úplného rozpuštění cukru a nakonec přidáme špetku kyseliny sorbové, aby jsme se pojistili proti zkažení. Přelijeme do lahví s uzávěrem a skladujeme v chladu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lenaczavinac 9. 8. 2013, 11:46
opravdu skvělá a jednoduchá,určitě stojí za to |:o) |:o) (clamp)
Anri 24. 7. 2013, 13:02
Výborná.. (Y)
Jančička 30. 10. 2012, 8:50
(Y) ŠIKULKA (clamp) (clamp) (clamp) (D)
Vivieana 29. 10. 2012, 9:51
(D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie