Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jahodová marmelády s jablky....nemá chybu

0.0
Jahodová marmelády s jablky....nemá chybu

Potřebné ingredience

cca 4 kg jahod, 500g želírovacího cukru 2:1, 1 kg cukru krystal, 1/2 sáčku červené želatiny (Dr. Otker prášek), 2 vanilkové cukry, 2 konzervační prášky (Dr. Otker), 9 jablek

Postup přípravy

Jahody zbavíme nečistot a rozkrájíme na poloviny, zacukrujeme želírovacím cukrem, přiklopíme pokličkou a necháme přes noc stát. Ráno rozvaříme. Přidáme 9 najemnou nastrouhaných jablek, rozvaříme, pak rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme cukr krystal, želatinu, vanilkový cukr a nakonec konzervační prášky.
Na talířek kápneme velkou lžící a necháme vystydnout a tak zjistíme jak je marmeláda hustá a sladká, v případě potřeby můžeme přidat nastrouhané jablko či želatinový prášek.
Ještě horké plníme do sklenic a 20 minut sterilujeme na 80st. C.

Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Baucis 30. 6. 2010, 12:24
....a kdepak máme receptíček? Vypadá svěle...mňam.....:o)
Evulina1978 30. 6. 2010, 17:09
@Baucis ...ahojky, receptíček určitě bude, jen dnes nestíhám...vložím zítra... :-)
Zrušený účet 30. 6. 2010, 12:39
@Baucis já dělám s banány a je super, jemná, voňavá. A dělám to podle návodu co je na tom želírovacím přípravku - takže třeba Gelfix 3:1, je 1 kg ovoce - vychází to tak zhruba 600 g jahod a pak 2 větší hodně zralé - ale ne hnědé - banány. Jahody rozvařím, přidám banány,povařím, pak to šťuchadlem na brambory rozšťouchám- kdo nemá rád kousky tak rozmixuje. A pak podle postupuju podle návodu na želírovacích přípravku. Třeba gelfix se rozmíchává se 2 lžícemi cukru a pak teprve se dává ostatní cukr, někde hned cukr s tím želírovacím přípravkem. (L) Takže ta jahodová s jablky taky bude v nějakém takovém poměru, možná jahod víc než u těch banánu, ono je to asi vcelku jedno. (L)
Evulina1978 30. 6. 2010, 17:09
@ (Y) Ivčo to vypadá také dobře...tak zkjusím třeba za rok... :-) (clamp) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie