Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

"Crumble" - (jablkovo-švestkový)

0.0
"Crumble" - (jablkovo-švestkový)

Potřebné ingredience

Jablka, švestky, šťáva z 1 citronu, mletá skořice ***** Crumble: 100 g ovesných vloček, 50 g hladké mouky, 70 g másla, 70 g hnědého cukru

Postup přípravy

Jablka a švestky pokrájíme na větší kusy, zakapeme šťávou z citronu a poprášíme skořicí. Ovocnou směs nasypeme do hlubší zapékací misky.

Na "crumble" z vloček, mouky a tuhého másla rozrdobíme drobenku, do které přisypeme cukr. Touto směsí posypeme připravené ovoce a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C asi na 30 min. zapéct.

Hotový "crumble" podáváme horký nejlépe se zmrzlinou, vanilkovým pudinkem, jogurtem nebo smetanou.


TIP: Výměnou za švestky lze použít: hrušky, ostružiny, černý rybíz, angrešt, meruňky, broskve, rebarbora, maliny, jahody a spousta dalšího ovoce. Do směsi na "crumble" můžeme přimíchat strouhaný perník nebo perníkové koření, kokos, sekané mandle nebo ořechy.

Ať vám chutná!!

Ovocná směs

Před šoupnutím do trouby

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie