Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Fantastický pečený kompot

0.0
Fantastický pečený kompot

Potřebné ingredience

Jablka, skořice, hřebíček, máslo, vanilkový cukr, voda

Postup přípravy

Jablka zbavíme slupky a jádřince a nakrájíme na osminky.

Dáme do zapékací misky, pocukrujeme dle chuti a kyselosti jablek, přidáme skořici, kterou nešetříme a několik hřebíčků. Promícháme. Dolijeme trochu vody, jen tolik, aby se nám zakrylo dno.

Povrch jablek poklademe plátky másla.

Zapékací misku zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů.

Zakryté pečeme 20 minut, poté sejmeme alobal a pečeme dalších 20 minut.

Podáváme buď horké rovnou z trouby, nebo pořádně vychlazené z ledničky.

DOBROU CHUŤ.

Jablka nakrájíme a dáme do misky.

Přidáme cukr, skořici, hřebíčky a plátky másla. (omlouvám se za nekvalitní foto)

Zakryjeme alobalem....

Hotovo!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuzka89 7. 8. 2009, 11:23
dobrý den, mohu se zeptat, myslíte, že by se takto upečená jablka dala ve sklenicích skladovat? Koupila jsem totiž taková ve sklenici v Plusu, na zahradě jich máme hory, tak by se to hodilo třeba do štrůdlí, jogurtu atd.nejen do zásob na zimu.
kalimera 10. 8. 2009, 8:51
@zuzka89 Dobrý den, Zuzi. Odpověděla jsem vám na vzkaz, babička dělávala něco podobného, tak snad by to šlo :-$ (hello).
zuzka89 13. 8. 2009, 11:19
@kalimera Děkuji, asi zkusím, stejně jinak jablka nevydrří a za zkoušku to stojí že :-$
kalimera 13. 8. 2009, 16:52
@zuzka89 Určitě, budu ráda, když písnete, jak to dopadlo (hello).
zuzka89 23. 8. 2009, 10:58
@kalimera dobrý den, tak zatím vydržel, mám ho v lednici a postupně ujídáme, ale myslím, že nevydrží tak dlouho, aby se mohl zkazit :)) Děkuji za tip (L)
kalimera 24. 8. 2009, 11:56
@zuzka89 To jsem ráda, že se povedlo a že chutná (Y). U nás by asi taky do zimy nevydžel :-D.
Anýska08 19. 2. 2009, 12:15
Vypadá to lákavě,dneska to zkusím,možná bych přidala i rozinky. Díky za receptík (smich) (Y)
kalimera 19. 2. 2009, 14:46
@Anýska08 Je opravdu špičkový (zajic). Rozinky dávám, namočené do rumu ;-), jsou (Y). Teď však častěji dělám bez rozinek, kvůli (Z). Napiště, jak chutnal (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie