(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Fantastický pečený kompot
Potřebné ingredience
Jablka, skořice, hřebíček, máslo, vanilkový cukr, voda
Postup přípravy
Jablka zbavíme slupky a jádřince a nakrájíme na osminky.
Dáme do zapékací misky, pocukrujeme dle chuti a kyselosti jablek, přidáme skořici, kterou nešetříme a několik hřebíčků. Promícháme. Dolijeme trochu vody, jen tolik, aby se nám zakrylo dno.
Povrch jablek poklademe plátky másla.
Zapékací misku zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů.
Zakryté pečeme 20 minut, poté sejmeme alobal a pečeme dalších 20 minut.
Podáváme buď horké rovnou z trouby, nebo pořádně vychlazené z ledničky.
DOBROU CHUŤ.
Dáme do zapékací misky, pocukrujeme dle chuti a kyselosti jablek, přidáme skořici, kterou nešetříme a několik hřebíčků. Promícháme. Dolijeme trochu vody, jen tolik, aby se nám zakrylo dno.
Povrch jablek poklademe plátky másla.
Zapékací misku zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů.
Zakryté pečeme 20 minut, poté sejmeme alobal a pečeme dalších 20 minut.
Podáváme buď horké rovnou z trouby, nebo pořádně vychlazené z ledničky.
DOBROU CHUŤ.
Jablka nakrájíme a dáme do misky.
Přidáme cukr, skořici, hřebíčky a plátky másla. (omlouvám se za nekvalitní foto)
Zakryjeme alobalem....
Hotovo!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzka89
(upraveno)
7. 8. 2009, 11:23
dobrý den, mohu se zeptat, myslíte, že by se takto upečená jablka dala ve sklenicích skladovat? Koupila jsem totiž taková ve sklenici v Plusu, na zahradě jich máme hory, tak by se to hodilo třeba do štrůdlí, jogurtu atd.nejen do zásob na zimu.
kalimera
(upraveno)
10. 8. 2009, 8:51
@zuzka89
Dobrý den, Zuzi. Odpověděla jsem vám na vzkaz, babička dělávala něco podobného, tak snad by to šlo .
zuzka89
(upraveno)
13. 8. 2009, 11:19
@kalimera
Děkuji, asi zkusím, stejně jinak jablka nevydrří a za zkoušku to stojí že
kalimera
(upraveno)
13. 8. 2009, 16:52
@zuzka89
Určitě, budu ráda, když písnete, jak to dopadlo .
zuzka89
(upraveno)
23. 8. 2009, 10:58
@kalimera
dobrý den, tak zatím vydržel, mám ho v lednici a postupně ujídáme, ale myslím, že nevydrží tak dlouho, aby se mohl zkazit ) Děkuji za tip
kalimera
(upraveno)
24. 8. 2009, 11:56
@zuzka89
To jsem ráda, že se povedlo a že chutná . U nás by asi taky do zimy nevydžel .
Anýska08
(upraveno)
19. 2. 2009, 12:15
Vypadá to lákavě,dneska to zkusím,možná bych přidala i rozinky. Díky za receptík
kalimera
(upraveno)
19. 2. 2009, 14:46
@Anýska08
Je opravdu špičkový . Rozinky dávám, namočené do rumu , jsou . Teď však častěji dělám bez rozinek, kvůli . Napiště, jak chutnal