Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Recept pečený čaj

0.0
Recept pečený čaj

Potřebné ingredience

Ingredience 2 kg ovoce výše jmenovaného i jiného, v libovolné kombinaci 1 250 g cukru krystal 2 citróny koření (hřebíček, skořice, anýz apod.) 2 dcl rumu, vodky, griotky (není nutné

Postup přípravy

Základem pečeného čaje je ovoce, které může být čerstvé i mražené, avšak zhruba jeho polovinu by měly tvořit kyselejší druhy, jako je třeba rybíz.
Vybírat i kombinovat druhy ovoce ale můžete dle svých chutí – jablka, hrušky, jahody, maliny, borůvky, ananas, rybíz, pomeranče, ostružiny, meruňky, broskve, třešně, hroznové víno, brusinky, višně, brusinky, švestky, mandarinky…
Ingredience 2 kg ovoce výše jmenovaného i jiného, v libovolné kombinaci 1 250 g cukru krystal 2 citróny koření (hřebíček, skořice, anýz apod.) 2 dcl rumu, vodky, griotky (není nutné) Postup Ovoce nejprve důkladně omyjte a poté ho nakrájejte na menší kousky – hrušky ani jablka loupat nemusíte. Ve větší míse spolu smíchejte nakrájené ovoce, cukr, citrón oloupaný a nakrájený na kousky, přiměřeně koření a podle chuti i alkohol.
Poté si předehřejte troubu na zhruba 220 °C. Důkladně promíchanou směs z mísy poté přesypte to hlubšího pekáče a rovnoměrně rozprostřete. Pekáč dejte do trouby a vše za občasného míchání pečte do doby, než ovoce pustí šťávu. To by mělo trvat přibližně 45 minut. Tento čaj je však hodně orientační, proto průběh pečení nezapomeňte často kontrolovat. Mezitím si připravte skleničky, do kterých směs budete plnit. Jakmile bude směs upečená, ještě horkou jí začněte plnit do skleniček. Ty po zavíčkování obraťte na pět minut vzhůru nohama. Na jednu skleničku pečeného čaje pak vystačí zhruba tři až čtyři polévkové lžíce koncentrátu.
Šálek opojné vůně a osvěžující energie v každém ročním období… Tak ať Vám tyto čaje přijdou k chuti a prospějí Vašemu zdraví!  
www.pecenecaje.eu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie