(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Pečený čaj
Potřebné ingredience
2 kg rybízu (může být mix černý i červený, angrešť), 1kg cukru (třtinový), 5 ks tlučeného hřebíčku, 4 ks badyánu, 2 lžičky skořice, 2 ks šťávy z citrónu, 2dcl rumu - nemusí být
Postup přípravy
Rybíz nasypeme do hlubokého plechu či pekáčku, posypeme cukrem a kořením, pečeme 30 až 45 minut v troubě na 180-200 stupňů (pozor pouští šťávu). Poté vyndáme z trouby, přilijeme citrónovou šťávu a rum, promícháme a dáme do sklenic, které otočíme dnem vzhůru. Podáváme jako ovocný čaj. Do hrnečku dáme dvě lžičky pečeného čaje a zalijeme vodou.
Místo rybízu můžeme také použít jakékoliv jiné ovoce, například - borůvky, jahody, maliny, ostružiny, hrušky, švestky, jablka,........
Místo rybízu můžeme také použít jakékoliv jiné ovoce, například - borůvky, jahody, maliny, ostružiny, hrušky, švestky, jablka,........
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hanulice
(upraveno)
28. 3. 2012, 19:49
a je tu další....