Květáková polévka-která nenadýmá



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Menší květák,1 lžíci másla,1 lžíce hl. mouky,1 zeleninový bujon Würzl ,sůl , muškátový oříšek,1 vejce, trochu mléka, zelená petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

Květák dáme vařit do studené osolené vody. Z másla a hladké mouky si uděláme světlou jíšku-zalijeme vodou -rozšleháme-přidáme zeleninový bujon a pořádně provaříme. Uvařený květák rozebereme na malé růžičky a dáme do polévky. Vývar z květáku-nepoužívám -právě ten nadýmá. Přidáme trochu muškátového oříšku , dochutíme solí. Vejce rozšleháme v troše mléka a nalijeme do polévky-necháme přejít varem a odstavíme, nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku.