Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Květáková polévka-která nenadýmá

0.0
Květáková polévka-která nenadýmá

Potřebné ingredience

Menší květák,1 lžíci másla,1 lžíce hl. mouky,1 zeleninový bujon Würzl ,sůl , muškátový oříšek,1 vejce, trochu mléka, zelená petrželka

Postup přípravy

Květák dáme vařit do studené osolené vody. Z másla a hladké mouky si uděláme světlou jíšku-zalijeme vodou -rozšleháme-přidáme zeleninový bujon a pořádně provaříme. Uvařený květák rozebereme na malé růžičky a dáme do polévky. Vývar z květáku-nepoužívám -právě ten nadýmá. Přidáme trochu muškátového oříšku , dochutíme solí. Vejce rozšleháme v troše mléka a nalijeme do polévky-necháme přejít varem a odstavíme, nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dan.ka 3. 9. 2014, 15:18
Takže je to vlastně bujon s květákem *-)
chalupnicka 3. 9. 2014, 16:45
@Dan.ka I tak by se dalo nazvat, ale stále převládá chuť květáku. :-)
pius1292 3. 9. 2014, 15:11
Bohužel samotný květák nadýmá více, než voda, ve které se vařil.
chalupnicka 3. 9. 2014, 16:47
@pius1292 Tento recept jsem našla ve 40 let staré kuchařce . A s nadýmáním -máme své zkušenosti hi, hi. :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie