(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Květáková polévka

Potřebné ingredience
květák
mrkev, celer, petržel
máslo
hl. mouka
sůl, pepř, muš. květ, kmín
vajíčko
Postup přípravy
Květák nasekáme na drobné kousky a dáme vařit s kořenovou zeleninou nastrouhanou na hrubo. Přidáme koření, kromě muš. květu, ten až nakonec.
Když je zeleninka skoro měkká, uděláme z másla a hl. mouky světlou jíšku a zahustíme. Nebo můžeme použít hotovou světlou jíšku knorr. Nakonec dáme trochu muškátového květu a rozkevedlané vajíčko a ozdobíme petrželovou nebo celerovou natí.
Když je zeleninka skoro měkká, uděláme z másla a hl. mouky světlou jíšku a zahustíme. Nebo můžeme použít hotovou světlou jíšku knorr. Nakonec dáme trochu muškátového květu a rozkevedlané vajíčko a ozdobíme petrželovou nebo celerovou natí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

venam
(upraveno)
16. 11. 2013, 13:35
Moc dobrá i bez vajíčka!

nahlásit

bubík4
(upraveno)
12. 6. 2007, 14:04
Včera byla k večeři, tak jsem dala i fotku.
nahlásit