Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Holubky

Holubky

Potřebné ingredience

mleté maso hlávka zelí rýže sůl, pepř, cukr, pálivá a sladká paprika kečup drcená rajčata cibule majoránka uzená žebra

Postup přípravy

Z hlávky zelí vyřízneme košťál. Dáme do vroucí vody a odlupujeme listy.Připravíme si směs z mletého masa, lehce povařené rýže, cibule, koření, trochy kečupu.Spařené listy, z…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč

Boršč

Potřebné ingredience

hovězí maso s kostí i bez kosti uzené a vepřové maso dobrá slaninka cibule olej paprika rajčata (drcená i čerstvá) mrkev celer brambory červená řepa citron kysané zelí nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl, cukr

Postup přípravy

Ze všeho masa uvaříme hodně silný vývar. S cibulí, novým kořením, celým pepřem a solí. \r\nNa oleji orestujeme slaninu, cibuli, přidáme drcená i čerstvá rajčata a zarestujeme.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Halušky

Halušky

Potřebné ingredience

brambory,polohrubá mouka, sůl slanina a uzené maso sádlo kysané zelí cibule sádlo kmín cukr

Postup přípravy

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme, sůl, mouku a rukou prohněteme v těstíčko. Zkusíme nad mísou protlačit haluškovačem, těsto nesmí být moc řídké, ani moc…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka II.

Česnečka II.

Potřebné ingredience

cibule česnek sádlo kmín sůl pepř slanina vajíčko brambory

Postup přípravy

Na sádle orestujeme slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na plátky, přidáme kmín, zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme. Přidáme brambory, sůl, pepř a rozmačkáme hodně…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka rychlovka :-)

Polévka rychlovka :-)

Potřebné ingredience

mrkev, celer, petržel, porek, česnek vajíčko dětská krupička máslo libeček, petrželka, kmín, sůl, pepř

Postup přípravy

Na másle osmahneme krupičku, na to vlijeme vajíčko, rozmícháme, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, osmahneme a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme koření, nastrouháme na…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pražma

Pražma

Potřebné ingredience

pražma máslo bílé víno sůl limetka rozmarýn česnek

Postup přípravy

Ryby zbavíme vnitřností, šupin. Umyjeme. Nasolíme. Pokapeme limetkou. Do ryb vložíme limetky, rozmarýn. Zabalíme do pečícího papíru, přidáme máslo, bílé víno (já dala lambrusco) a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Porková podle tchýně :-)

Porková podle tchýně :-)

Potřebné ingredience

porek máslo olej hl. mouka majoránka sůl, pepř brambory

Postup přípravy

Na máslo s olejem dáme porek nakrájený najemno, zaprášíme hl.moukou, zalijeme vodou, vaříme, osolíme, opepříme, přidáme brambory a maličko majoránky.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí roláda II.

Kuřecí roláda II.

Potřebné ingredience

veka houby čerstvý špenát slanina (já měla paprikový bok) cibule olej vajíčka červená paprika petrželová nať sůl, pepř, česnek mléko

Postup přípravy

Vykostíme si kuře.
Rozklepeme. Osolíme, opepříme.
Nádivku uděláme: housky nebo veku namočíme s mlékem, přidáme žloutky, petrželovou nať, hodně......, nakrájenou červenou…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí na rozmarýnu a limetkách

Kuřecí na rozmarýnu a limetkách

Potřebné ingredience

kuřecí prsa rozmarýn limetka solamyl sůl bílé víno olej máslo

Postup přípravy

Prsa naporcujeme na slabší plátky. Dáme do misky. Proložíme rozmarýnem. Vymačkáme limetku. Necháme chvíli naložené. Maso vyndáme a lehce!! poprášíme solamylem. Na oleji zprudka…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnekovozeleninová

Česnekovozeleninová

Potřebné ingredience

mrkev jarní cibulka porek vajíčko máslo, ol. olej kmín sádlo brambory česnek

Postup přípravy

Na trošce oleje s kouskem másla opražíme mrkev nastrouhanou nahrubo, cibuli a porek na kolečka, zalejeme horkou vodou, přidáme kmín, česnek nastrouhaný, brambory na kostičky,…

Zobrazit více...

Kategorie