Boršč

Potřebné ingredience
hovězí maso s kostí i bez kosti uzené a vepřové maso dobrá slaninka cibule olej paprika rajčata (drcená i čerstvá) mrkev celer brambory červená řepa citron kysané zelí nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl, cukr
Postup přípravy
Na oleji orestujeme slaninu, cibuli, přidáme drcená i čerstvá rajčata a zarestujeme. Přidáme mrkev a celer a papriku na kostičky. K tomu přidáme nové koření, sůl, celý pepř, bobkový list. Přes sítko přecedíme vývar na základ. Maso necháme vystydnout a nakrájíme. Oloupeme citron a nakrájíme ho na kostičky a dáme do polévky. Přidáme oloupanou řepu nakrájenou na kostky. Kysané zelí překrájíme a dáme taky do polévky. Vložíme nakrájené všechno maso. Nakonec přijdou brambory. Dochutíme cukrem.
Podáváme ozdobené zakysanou smetanou.

dáme vařit maso na vývar

vaříme tahem delší dobu

nakrájíme slaninu

cibulku nadrobno

orestujeme na oleji slaninu a cibuli

nakrájíme rajčata a papriku a citron oloupeme a pak ho taky nakrájíme na kostičky

použila jsem tahle rajčata

základ :-)

:-) kořenová zelenina

řepa :-)

a vše dáváme do hrnce postupně

kysané zelí (může být hlávkové zelí)

maso obereme a nakrájíme

nakonec brambory

vaříme a vaříme a vaříme a dochucujeme :-D

hotovo :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



















