
![]() |
končící aukce | ![]() ![]() |
novinky na Mimishopu | ![]() ![]() |
návod na inzerci | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmínky inzerce | ![]() ![]() |
možnosti reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
INZERÁTY | TESTOVÁNÍ | SOUTĚŽE | HODNOCENÍ | KOMENTÁŘE | DISKUSE | FOTKY | MAGAZÍN | BLOGY | NÁVODY | BYDLENÍ | PORADNA | RECEPTY | VTÍPKY | ![]() |
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY Králík nebo kuře v hořčičné marinádě a zapečené se šlehačkou (59) 25.10.2019, 19:56 Béřovický králík - náš nejoblíbenější recept na králičí masíčko:-) (102) 29.10.2018, 22:22 Králík v hořčičné omáčce, soté z králíka (2) 27.4.2018, 21:20 Výborný králík po šumavsku (58) 20.4.2018, 19:50 Králičí ragů - úúúúžasnááá dobrota-vyzkoušejte!!! (9) 25.1.2018, 7:57 KRÁLÍK NA CIBULI- OPRAVDU LAHODA (46) 18.4.2017, 10:38 Králík v marinádě (recept z MMB) (2) 29.9.2016, 14:16 králík po labužnicku (11) 25.6.2016, 19:35 Králík na zelí (9) 30.5.2016, 11:54 Králík s povidly,sušenými švestkami a ořechy (6) 14.5.2016, 23:51 |
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkem: 154 (zobrazuje se 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 další >> |
KRÁLIČÍ MASO |
Králík v pórkovém kastroluPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 rpzporcovaný králík * 3 lžíe mouky * olej * 1 velká cibule nadrobno * 200 ml bílého vína * sůl a pepř * bobkový list * tymián * 400 ml drůbežího vývaru (i z kostky, např. Natur) * řapík celeru * 4 mrkve pokrájené na špalíky * 2 pórky (bílá část) na špalíky * zelená petrželka POSTUP PŘÍPRAVY další recept vhodný i na mraženého králíka. Z kuchařky amerických receptů. porce králíka obalit v mouce a opéct v pánvi. maso dát stranou a ve výpeku opéct cibuli, přilít víno, vrátit králíka, osolit opepřit, přidat tymián, obkový list, cleler, mrkev a vývar. přikryté vaříme hodinu. nakonec přidat pórek a ješttě 30 minut vařit. Vyjmeme maso a šťávu zahustíme. Dochutíme, vátíme králíka, petržlku a ještě 10 minut vaříme. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
KRÁLIČÍ MASO |
![]() Králík Braillon s hořčicíPOTŘEBNÉ PŘÍSADY Králík * dijonská hořčice * sůl, pepř, po lžičce tymián a rozmarýn * anglická slanina * 300 ml bílého vína * 200ml šlehačky POSTUP PŘÍPRAVY Jedná se o francouzský recept, trochu upravený. Hledala jsem recept, který by byl vhodný i pro mraženého králíka, přece jen čerstvý má trochu jinou chuť. Troubu předehřejte na 160 stupňů. Králíka rozporcujte, posypte trochu rozmarýnem a tymiánem a potřete dijonskou hořčicí. Na pánvi postupně opečte, aby se maso zatáhlo. Dejte do zapékací nádoby. Poté osolte a opepřete. Ve výpeku opečte anglickou a zalijte vínem, nalijte na králíka a dejte péct na 2 hodiny zakryté. Poté vyjměte králíka, výpek zalijte smetanou s rozmíchanou moukou a provařte. Podává se s brambory na všechny zpúsoby. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci) Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
KRÁLIČÍ MASO |
![]() Králík pečený ve smetaně s bramboramaPOTŘEBNÉ PŘÍSADY rozporcovaný králík +++ 0,5 litru smetany ++++ 1,5 kg brambor ++++ sůl +++ může být grilovací koření, česnek, pepř, cibule.. POSTUP PŘÍPRAVY brambory očistíme a nakrájíme na kolečka. králíka omyjeme, osolíme, případně okořeníme. položíme do pekáče, na něj nakrájené brambory, osolíme, zalijeme smetanou. pečeme hodinu zakryté na 220 stupňů. Potom odkryjeme, maso vyndáme nahoru a dopečeme doměkka a aby měl králík kůrčičku (cca ještě 40 minut). na čerstvého králíka dávám jen sůl a smetanu, když je mražený, přidávám ještě česnek. Lepší je tento recept uděělat z čerstvého králíka, na mraženého mám další dva recepty - Braillon a v pórkovém kastrolu je to jediná úprava králíka, kterou můžu pořád, už odmalička.. ze zbytku králíka (hlava, vnitřnosti, žebra) uvaříme výborný vývar - přidáme bobkové listy,sůl, nové koření, pepř, stroužek česneku, cibuli, mrkve, celer, petržel a táhneme min. 2 hodiny na plotně. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků) Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
KRÁLIČÍ MASO |
![]() Králík v hořčičné omáčce, soté z králíkaPOTŘEBNÉ PŘÍSADY Naporcovaný králík nebo jen králičí stehna, čerstvě mletý pepř, cca 130g přepuštěného másla, 1 lžíce olivového oleje, 4 šalotky nebo 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, sušený tymián, sůl, 2dcl dobrého suchého bílého vína, lžíce kvalitní hrubozrnné nebo Dijonské hořčice, kuřecí nebo králičí vývar (popř. horká voda - NE bujón z kostky), 2dcl sladké smetany, petrželka na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY Máslo s olejem zahřejeme a opečeme opepřené porce králíka ze všech stran do růžova (nesolíme, aby maso nepustilo šťávu). Vyjmeme a necháme v hrnci pod pokličkou. Na výpeku z králíka osmahneme do růžova drobně pokrájenou šalotku nebo cibuli, přidáme drcené stroužky česneku, tymián (s ním opatrně), 1 min smažíme, osolíme, přidáme hořčici a víno a tekutinu zredukjeme na 1/2. Poté přilijeme horký vývar nebo vodu, vložíme porce králíka (maso by mělo být ponořené) a pečeme v litinovém pekáči přikryté cca 1hod nebo mírně dusíme na kamnech dokud není maso měkké. Poté maso vyjměte, uchováme v teple, omáčku zredukujeme na 1/2, poté buď propasírujete, nebo necháme tak a vlijete smetanu, kterou provaříme. Je hotovo a můžete králíka podávat s libovolnou přílohou posypaného petrželkou. Tento recept a foto jsem si našla na internetu a je vynikající. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků) Ludmila Dvořáková (lidpol) ID 290164 | další recepty KOMENTÁŘE (2) poslední: 27.4.2018, 21:20 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
KRÁLIČÍ MASO |
![]() Králík na rozmarýnu se zeleninouPOTŘEBNÉ PŘÍSADY králík, rozmarýn, tymián, česnek, olivový olej (nebo normální rostlinný), sůl, pepř, vývar, por, rajče, mrkev, brambory, slanina (v mém případě jedině oravská, ale nemusí být) POSTUP PŘÍPRAVY Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme na drobno posekaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem, pokapeme zlehka olejem a necháme chvili marinovat. (já nechala asi 2 hodinky, nejlépe přes noc). Potom přidáme na větší kusy nakrájený por, mrkev, sherry rajčata a brambory krájené na měsíčky a slaninu. Znovu celé opepříme a posolíme. Podlijeme vývarem a přikryté dáme do trouby na cca 1,5 hodiny. Peču na 200st. Po cca 50min sundám vrchni plech a dopékám do zlatova. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci) Jana P. (JanaPas) ID 433039 | další recepty KOMENTÁŘE (2) poslední: 18.1.2015, 18:23 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
KRÁLIČÍ MASO |
![]() Králík na bílém víně, špenátové nokyPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 3 - 4 porce králíka, 70g špeku, 2 stroužky česneku, 1 - 2 lžíce másla, čerstvý rozmarýn, sůl, pepř, šťáva z 1/2 malého citrónu, 200ml bílého vína, 100 - 200ml drůbežího vývaru. NOKY: mražený špenát (protlak nebo sekaný), 2vejce, 1 stroužek česneku (nebo sušený), sůl, polohrubá mouka (asi 18 - 20 lžic) POSTUP PŘÍPRAVY Osolené maso potřeme směsí česneku, rozpuštěného másla, nadrobno nakrájeného rozmarýnu, soli, pepře a citrónové šťávy. Necháme chvíli odležet. Posypeme kostičkami špeku, zalijeme asi 1/2 vývaru a vína a pečeme přikryté na 180 C asi 2 - 2,5 hod, podle potřeby doléváme víno a vývar. Poté dopečeme odkryté dozlatova. NOKY: špenát necháme rozmrazit, slijeme přebytečnou vodu a přidáme ostatní ingredience. Vaříme v osolené vodě, dokud noky nevyplavou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci) Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
KRÁLIČÍ MASO |
![]() Šťavnatý králík v marináděPOTŘEBNÉ PŘÍSADY si 1,2-1,5 dcl oleje,1,5 dcl vody, lžička soli,půl lžičky pepře,lžička sladké papriky,půl lžičky tymiánu,2 lžíce hořčice,lžička grill koření,lžička sojovky,lžička worchesterovky,2 velké cibule,4-6 stroužků česneku POSTUP PŘÍPRAVY .......... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 20 návštěvníků) Květa K. (KáKá) ID 157858 | další recepty KOMENTÁŘE (3) poslední: 12.2.2014, 20:04 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
KRÁLIČÍ MASO |
Králík na dvakrátPOTŘEBNÉ PŘÍSADY Králík,sůl,ml.pepř,slad.paprika,mouka,strouhanka,vejce na obalení,trochu tuku (sádla),osminka másla,ster.červenná paprika malá,ster.žampiony malá sklenička POSTUP PŘÍPRAVY Maso z králíka vykostíme,trochu naklepeme,osolíme,opepříme,posypeme sladkou paprikou,necháme 2 h odležet,pak obalíme jako řízek a na oleji zprudka opečeme,pozor na připálení.Potom vložíme do tukem vymazaného pekáče,přidáme osminku másla,posypeme sterilovanou červenou paprikou,cibulí,a serilovanými žampiony,dáme zapéct na 40 min do trouby ( do měkka podle vaší trouby) Foto není,zatím není králík ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník) Miroslava T. (unoky) ID 482287 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
KRÁLIČÍ MASO |
![]() Šťavnatý králík s omáčkouPOTŘEBNÉ PŘÍSADY naporcovaný králík, 1/2 velkého kelímku plnotučné hořčice, 1 velká cibule, 15dkg anglické slaniny (není nutná), olivový olej, sůl, tymián, 5 bobkových listů, 1/2 l kuřecího vývaru (dávám od Vitany ten v kelímku), 1 smetana na vaření asi 200ml, 1 lžíce hladké mouky POSTUP PŘÍPRAVY Naporcovaného králíka osolím, z jedné strany hodně potřu hořčicí a dám tou potřenou stranou dolů opéct na pánev s rozpáleným olejem. Potřu i druhou stranu hořčicí a opeču i z této strany. Dávám do vyššího pekáče s víkem. Na výpeku osmažím na hrubo nakrájenou cibuli spolu s anglickou slaninou a pak vše přidám k masu. Posypu tymiánem, přidám bobkové listy a vše zaliju vývarem. Přiklopím a dám péct do trouby asi na 1,5 hod, při 250 stupních. Když je maso měkké, vyndám ho bokem, pekáč dám na sporák a přivedu k varu, pak přidám smetanu, ve které jsem rozmíchala lžíci mouky. Pokud se udělají hrudky nebo chcete mít omáčku jemnější, stačí ponorným mixerem rozmixovat. Chvilku nechám povařit. Hotovo. Omáčka je velmi dobrá a není ji potřeba dochucovat, králičí maso je měkoučké a není vysušené. Podávám nejčastěji se špeclemi, dnes byl knedlík, hodit se budou i široké nudle. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 35 návštěvníků) Jitka K. (baluni) ID 109495 | další recepty KOMENTÁŘE (3) poslední: 1.9.2013, 9:02 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
KRÁLIČÍ MASO |
![]() Králík s povidly,sušenými švestkami a ořechyPOTŘEBNÉ PŘÍSADY králík,2 cibule,špek,olej,sůl,pepř,bobkový list,nové koření,sladká mletá paprika,hrst vlašských ořechů,3 lžíce povidel, 1 sáček sušených švestek,perník na strouhání POSTUP PŘÍPRAVY Na rozpáleném oleji jsem osmažila cibulku,zprudka jsem osmažila prošpikovaného naporcovaného králíka.Přidala jsem červenou papriku,sůl a koření,zalila vařící vodou a nechala dusit asi hodinu.Potom jsem přidala povidla,ořechy, švestky a nechala ještě asi půl hodiny vařit.Nakonec jsem omáčku zahustila nastrouhaným perníkem a podávala s houskovým knedlíkem. Omáčka je malinko nasládlá,ale výborná. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 12 návštěvníků) Pavla H. (pajdulinka) ID 203489 | další recepty KOMENTÁŘE (6) poslední: 14.5.2016, 23:51 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
Celkem: 154 (zobrazuje se 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 další >> |