Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Králičí maso

KRÁLIČÍ MASO
SALTIMBOCCA (skoč do pusy)

SALTIMBOCCA (skoč do pusy)

Potřebné ingredience

králičí maso (já měla seříznuté ze žeber a hřbetu) slanina, my používáme hodně oravskou šalvěj máslo sůl, pepř a případně trošku mouky na zahuštění šťávy

Postup přípravy

Původní recept je z telecího masa a parmské šunky. Je to výborné, ale nám chutnají právě ty "jednohubky", takže to dělám z králičího, kuřecího i vepřového masa Maso…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík v pórkovém kastrolu

Králík v pórkovém kastrolu

Potřebné ingredience

1 rpzporcovaný králík * 3 lžíe mouky * olej * 1 velká cibule nadrobno * 200 ml bílého vína * sůl a pepř * bobkový list * tymián * 400 ml drůbežího vývaru (i z kostky, např. Natur) * řapík celeru * 4 mrkve pokrájené na špalíky * 2 pórky (bílá část) na špalíky * zelená petrželka

Postup přípravy

další recept vhodný i na mraženého králíka. Z kuchařky amerických receptů.
porce králíka obalit v mouce a opéct v pánvi. maso dát stranou a ve výpeku opéct cibuli, přilít víno,…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík Braillon s hořčicí

Králík Braillon s hořčicí

Potřebné ingredience

Králík * dijonská hořčice * sůl, pepř, po lžičce tymián a rozmarýn * anglická slanina * 300 ml bílého vína * 200ml šlehačky

Postup přípravy

Jedná se o francouzský recept, trochu upravený. Hledala jsem recept, který by byl vhodný i pro mraženého králíka, přece jen čerstvý má trochu jinou chuť.
Troubu předehřejte na…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík pečený ve smetaně s bramborama

Králík pečený ve smetaně s bramborama

Potřebné ingredience

rozporcovaný králík +++ 0,5 litru smetany ++++ 1,5 kg brambor ++++ sůl +++ může být grilovací koření, česnek, pepř, cibule..

Postup přípravy

brambory očistíme a nakrájíme na kolečka. králíka omyjeme, osolíme, případně okořeníme.
položíme do pekáče, na něj nakrájené brambory, osolíme, zalijeme smetanou. pečeme…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík v hořčičné omáčce, soté z králíka

Králík v hořčičné omáčce, soté z králíka

Potřebné ingredience

Naporcovaný králík nebo jen králičí stehna, čerstvě mletý pepř, cca 130g přepuštěného másla, 1 lžíce olivového oleje, 4 šalotky nebo 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, sušený tymián, sůl, 2dcl dobrého suchého bílého vína, lžíce kvalitní hrubozrnné nebo Dijonské hořčice, kuřecí nebo králičí vývar (popř. horká voda - NE bujón z kostky), 2dcl sladké smetany, petrželka na posypání.

Postup přípravy

Máslo s olejem zahřejeme a opečeme opepřené porce králíka ze všech stran do růžova (nesolíme, aby maso nepustilo šťávu). Vyjmeme a necháme v hrnci pod pokličkou. Na výpeku z…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na rozmarýnu se zeleninou

Králík na rozmarýnu se zeleninou

Potřebné ingredience

králík, rozmarýn, tymián, česnek, olivový olej (nebo normální rostlinný), sůl, pepř, vývar, por, rajče, mrkev, brambory, slanina (v mém případě jedině oravská, ale nemusí být)

Postup přípravy

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme na drobno posekaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem, pokapeme zlehka olejem a necháme chvili marinovat. (já nechala asi 2 hodinky,…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na bílém víně, špenátové noky

Králík na bílém víně, špenátové noky

Potřebné ingredience

3 - 4 porce králíka, 70g špeku, 2 stroužky česneku, 1 - 2 lžíce másla, čerstvý rozmarýn, sůl, pepř, šťáva z 1/2 malého citrónu, 200ml bílého vína, 100 - 200ml drůbežího vývaru. NOKY: mražený špenát (protlak nebo sekaný), 2vejce, 1 stroužek česneku (nebo sušený), sůl, polohrubá mouka (asi 18 - 20 lžic)

Postup přípravy

Osolené maso potřeme směsí česneku, rozpuštěného másla, nadrobno nakrájeného rozmarýnu, soli, pepře a citrónové šťávy. Necháme chvíli odležet. Posypeme kostičkami špeku, zalijeme…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Šťavnatý králík v marinádě

Šťavnatý králík v marinádě

Potřebné ingredience

si 1,2-1,5 dcl oleje,1,5 dcl vody, lžička soli,půl lžičky pepře,lžička sladké papriky,půl lžičky tymiánu,2 lžíce hořčice,lžička grill koření,lžička sojovky,lžička worchesterovky,2 velké cibule,4-6 stroužků česneku

Postup přípravy

..........

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na dvakrát

Králík na dvakrát

Potřebné ingredience

Králík,sůl,ml.pepř,slad.paprika,mouka,strouhanka,vejce na obalení,trochu tuku (sádla),osminka másla,ster.červenná paprika malá,ster.žampiony malá sklenička

Postup přípravy

Maso z králíka vykostíme,trochu naklepeme,osolíme,opepříme,posypeme sladkou paprikou,necháme 2 h odležet,pak obalíme jako řízek a na oleji zprudka opečeme,pozor na připálení.Potom…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Šťavnatý králík s omáčkou

Šťavnatý králík s omáčkou

Potřebné ingredience

naporcovaný králík, 1/2 velkého kelímku plnotučné hořčice, 1 velká cibule, 15dkg anglické slaniny (není nutná), olivový olej, sůl, tymián, 5 bobkových listů, 1/2 l kuřecího vývaru (dávám od Vitany ten v kelímku), 1 smetana na vaření asi 200ml, 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Naporcovaného králíka osolím, z jedné strany hodně potřu hořčicí a dám tou potřenou stranou dolů opéct na pánev s rozpáleným olejem. Potřu i druhou stranu hořčicí a opeču i z této…

Zobrazit více...

Kategorie