RECEPTY > KRÁLIČÍ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Výborný králík po šumavsku (52) 13.9.2016, 12:44
králík po labužnicku (11) 25.6.2016, 19:35
Králík na zelí (9) 30.5.2016, 11:54
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 20.7. 19:33 | všechny 2614
Celkem: 154 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 další >>

KRÁLIČÍ MASO

Králík v pórkovém kastrolu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 rpzporcovaný králík * 3 lžíe mouky * olej * 1 velká cibule nadrobno * 200 ml bílého vína * sůl a pepř * bobkový list * tymián * 400 ml drůbežího vývaru (i z kostky, např. Natur) * řapík celeru * 4 mrkve pokrájené na špalíky * 2 pórky (bílá část) na špalíky * zelená petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

další recept vhodný i na mraženého králíka. Z kuchařky amerických receptů.
porce králíka obalit v mouce a opéct v pánvi. maso dát stranou a ve výpeku opéct cibuli, přilít víno, vrátit králíka, osolit opepřit, přidat tymián, obkový list, cleler, mrkev a vývar. přikryté vaříme hodinu. nakonec přidat pórek a ješttě 30 minut vařit. Vyjmeme maso a šťávu zahustíme. Dochutíme, vátíme králíka, petržlku a ještě 10 minut vaříme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KRÁLIČÍ MASO

Králík Braillon s hořčicí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Králík * dijonská hořčice * sůl, pepř, po lžičce tymián a rozmarýn * anglická slanina * 300 ml bílého vína * 200ml šlehačky

POSTUP PŘÍPRAVY

Jedná se o francouzský recept, trochu upravený. Hledala jsem recept, který by byl vhodný i pro mraženého králíka, přece jen čerstvý má trochu jinou chuť.
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Králíka rozporcujte, posypte trochu rozmarýnem a tymiánem a potřete dijonskou hořčicí. Na pánvi postupně opečte, aby se maso zatáhlo. Dejte do zapékací nádoby. Poté osolte a opepřete. Ve výpeku opečte anglickou a zalijte vínem, nalijte na králíka a dejte péct na 2 hodiny zakryté. Poté vyjměte králíka, výpek zalijte smetanou s rozmíchanou moukou a provařte.
Podává se s brambory na všechny zpúsoby.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KRÁLIČÍ MASO

Králík pečený ve smetaně s bramborama



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rozporcovaný králík +++ 0,5 litru smetany ++++ 1,5 kg brambor ++++ sůl +++ může být grilovací koření, česnek, pepř, cibule..

POSTUP PŘÍPRAVY

brambory očistíme a nakrájíme na kolečka. králíka omyjeme, osolíme, případně okořeníme.
položíme do pekáče, na něj nakrájené brambory, osolíme, zalijeme smetanou. pečeme hodinu zakryté na 220 stupňů. Potom odkryjeme, maso vyndáme nahoru a dopečeme doměkka a aby měl králík kůrčičku (cca ještě 40 minut).

na čerstvého králíka dávám jen sůl a smetanu, když je mražený, přidávám ještě česnek. Lepší je tento recept uděělat z čerstvého králíka, na mraženého mám další dva recepty - Braillon a v pórkovém kastrolu

je to jediná úprava králíka, kterou můžu pořád, už odmalička..

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KRÁLIČÍ MASO

Králík v hořčičné omáčce, soté z králíka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Naporcovaný králík nebo jen králičí stehna, čerstvě mletý pepř, cca 130g přepuštěného másla, 1 lžíce olivového oleje, 4 šalotky nebo 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, sušený tymián, sůl, 2dcl dobrého suchého bílého vína, lžíce kvalitní hrubozrnné nebo Dijonské hořčice, kuřecí nebo králičí vývar (popř. horká voda - NE bujón z kostky), 2dcl sladké smetany, petrželka na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Máslo s olejem zahřejeme a opečeme opepřené porce králíka ze všech stran do růžova (nesolíme, aby maso nepustilo šťávu). Vyjmeme a necháme v hrnci pod pokličkou. Na výpeku z králíka osmahneme do růžova drobně pokrájenou šalotku nebo cibuli, přidáme drcené stroužky česneku, tymián (s ním opatrně), 1 min smažíme, osolíme, přidáme hořčici a víno a tekutinu zredukjeme na 1/2. Poté přilijeme horký vývar nebo vodu, vložíme porce králíka (maso by mělo být ponořené) a pečeme v litinovém pekáči přikryté cca 1hod nebo mírně dusíme na kamnech dokud není maso měkké. Poté maso vyjměte, uchováme v teple, omáčku zredukujeme na 1/2, poté buď propasírujete, nebo necháme tak a vlijete smetanu, kterou provaříme. Je hotovo a můžete králíka podávat s libovolnou přílohou posypaného petrželkou. Tento recept a foto jsem si našla na internetu a je vynikající.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Ludmila Dvořáková (lidpol) ID 290164 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.7.2016, 11:20 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KRÁLIČÍ MASO

Králík na rozmarýnu se zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

králík, rozmarýn, tymián, česnek, olivový olej (nebo normální rostlinný), sůl, pepř, vývar, por, rajče, mrkev, brambory, slanina (v mém případě jedině oravská, ale nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme na drobno posekaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem, pokapeme zlehka olejem a necháme chvili marinovat. (já nechala asi 2 hodinky, nejlépe přes noc). Potom přidáme na větší kusy nakrájený por, mrkev, sherry rajčata a brambory krájené na měsíčky a slaninu. Znovu celé opepříme a posolíme. Podlijeme vývarem a přikryté dáme do trouby na cca 1,5 hodiny. Peču na 200st. Po cca 50min sundám vrchni plech a dopékám do zlatova.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jana P. (JanaPas) ID 433039 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 18.1.2015, 18:23 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KRÁLIČÍ MASO

Králík na bílém víně, špenátové noky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 - 4 porce králíka, 70g špeku, 2 stroužky česneku, 1 - 2 lžíce másla, čerstvý rozmarýn, sůl, pepř, šťáva z 1/2 malého citrónu, 200ml bílého vína, 100 - 200ml drůbežího vývaru. NOKY: mražený špenát (protlak nebo sekaný), 2vejce, 1 stroužek česneku (nebo sušený), sůl, polohrubá mouka (asi 18 - 20 lžic)

POSTUP PŘÍPRAVY

Osolené maso potřeme směsí česneku, rozpuštěného másla, nadrobno nakrájeného rozmarýnu, soli, pepře a citrónové šťávy. Necháme chvíli odležet. Posypeme kostičkami špeku, zalijeme asi 1/2 vývaru a vína a pečeme přikryté na 180 C asi 2 - 2,5 hod, podle potřeby doléváme víno a vývar. Poté dopečeme odkryté dozlatova. NOKY: špenát necháme rozmrazit, slijeme přebytečnou vodu a přidáme ostatní ingredience. Vaříme v osolené vodě, dokud noky nevyplavou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KRÁLIČÍ MASO

Šťavnatý králík v marinádě



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

si 1,2-1,5 dcl oleje,1,5 dcl vody, lžička soli,půl lžičky pepře,lžička sladké papriky,půl lžičky tymiánu,2 lžíce hořčice,lžička grill koření,lžička sojovky,lžička worchesterovky,2 velké cibule,4-6 stroužků česneku

POSTUP PŘÍPRAVY

..........

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Květa K. (KáKá) ID 157858 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 12.2.2014, 20:04 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KRÁLIČÍ MASO

Králík na dvakrát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Králík,sůl,ml.pepř,slad.paprika,mouka,strouhanka,vejce na obalení,trochu tuku (sádla),osminka másla,ster.červenná paprika malá,ster.žampiony malá sklenička

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso z králíka vykostíme,trochu naklepeme,osolíme,opepříme,posypeme sladkou paprikou,necháme 2 h odležet,pak obalíme jako řízek a na oleji zprudka opečeme,pozor na připálení.Potom vložíme do tukem vymazaného pekáče,přidáme osminku másla,posypeme sterilovanou červenou paprikou,cibulí,a serilovanými žampiony,dáme zapéct na 40 min do trouby ( do měkka podle vaší trouby)
Foto není,zatím není králík

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Miroslava T. (unoky) ID 482287 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KRÁLIČÍ MASO

Šťavnatý králík s omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

naporcovaný králík, 1/2 velkého kelímku plnotučné hořčice, 1 velká cibule, 15dkg anglické slaniny (není nutná), olivový olej, sůl, tymián, 5 bobkových listů, 1/2 l kuřecího vývaru (dávám od Vitany ten v kelímku), 1 smetana na vaření asi 200ml, 1 lžíce hladké mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

Naporcovaného králíka osolím, z jedné strany hodně potřu hořčicí a dám tou potřenou stranou dolů opéct na pánev s rozpáleným olejem. Potřu i druhou stranu hořčicí a opeču i z této strany. Dávám do vyššího pekáče s víkem. Na výpeku osmažím na hrubo nakrájenou cibuli spolu s anglickou slaninou a pak vše přidám k masu. Posypu tymiánem, přidám bobkové listy a vše zaliju vývarem. Přiklopím a dám péct do trouby asi na 1,5 hod, při 250 stupních. Když je maso měkké, vyndám ho bokem, pekáč dám na sporák a přivedu k varu, pak přidám smetanu, ve které jsem rozmíchala lžíci mouky. Pokud se udělají hrudky nebo chcete mít omáčku jemnější, stačí ponorným mixerem rozmixovat. Chvilku nechám povařit. Hotovo.
Omáčka je velmi dobrá a není ji potřeba dochucovat, králičí maso je měkoučké a není vysušené. Podávám nejčastěji se špeclemi, dnes byl knedlík, hodit se budou i široké nudle.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Jitka K. (baluni) ID 109495 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 1.9.2013, 9:02 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KRÁLIČÍ MASO

Králík s povidly,sušenými švestkami a ořechy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

králík,2 cibule,špek,olej,sůl,pepř,bobkový list,nové koření,sladká mletá paprika,hrst vlašských ořechů,3 lžíce povidel, 1 sáček sušených švestek,perník na strouhání

POSTUP PŘÍPRAVY

Na rozpáleném oleji jsem osmažila cibulku,zprudka jsem osmažila prošpikovaného naporcovaného králíka.Přidala jsem červenou papriku,sůl a koření,zalila vařící vodou a nechala dusit asi hodinu.Potom jsem přidala povidla,ořechy, švestky a nechala ještě asi půl hodiny vařit.Nakonec jsem omáčku zahustila nastrouhaným perníkem a podávala s houskovým knedlíkem. Omáčka je malinko nasládlá,ale výborná.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Pavla H. (pajdulinka) ID 203489 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 14.5.2016, 23:51 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 154 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook