Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
10 receptů na zpracování rajčat

10 receptů na zpracování rajčat

Potřebné ingredience

Čerstvá rajčata

Postup přípravy

Všechny recepty mám vyzkoušené, získané různě od rodiny, známých i z internetu. Přizpůsobila jsem si je a pravidelně je používám.

Rajský protlak
2kg rajčat, 250g cibule,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Moje Rote Grütze

Moje Rote Grütze

Potřebné ingredience

Mražené nebo čerstvé ovoce: 0,5 kg třešní bez pecky, 0,5 kg jahod, 1kg kg směsi ovoce (borůvky, maliny, rybíz, angrešt, ostružiny - každého cca. 200g), 0,5 kg cukru krystal, půl sáčku Agaru (zahušťovadlo ze Zdravé výživy)

Postup přípravy

Rote Grütze známe z Německa, v hotelích se podává k snídani ve velkých mísách. Dá se tam koupit i ve sklenicích. Já jsem si původní německý recept upravila tak, aby příprava byla…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tiramisu buchta - levnější a tak akorát sladká

Tiramisu buchta - levnější a tak akorát sladká

Potřebné ingredience

Těsto: 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 240g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 150ml oleje, 100ml vařící vody Krém: 4 žloutky, 60g cukru, 2 lžíce rumu nebo 1 lžíce rumového aroma, 2x 250g Mascarpone, 200ml smetana na šlehání, rozpustná káva, kakao na posypání (holandské)

Postup přípravy

Těsto: V menší míse ušleháme bílky se 120g cukru. Ve větší míse ušleháme žloutky se zbytkem cukru a s vanilkovým cukrem. Postupně přidáváme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skvělý nugátový dort

Skvělý nugátový dort

Potřebné ingredience

Těsto: 50g cukru, 1 špetka soli, 10g kakaa, 45g másla, kapka oleje, 1/5 balíčku prášku do pečiva, 110g hladké mouky a 2 žloutky Krém: 100ml smetany na šlehání, 50g čokolády na vaření, 100ml mléka, 150g Nutely nebo podobné pomazánky, 1 vejce

Postup přípravy

Máslo a cukr dáme do misky, přidáme hladkou mouku, žloutky, kakao, jednu pětinu kypřícího prášku. Přisypeme špetku soli, přilijeme kapku olivového oleje. Ručně vše spojíme v těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečno-ořechový koláč vhodný i do remosky

Jablečno-ořechový koláč vhodný i do remosky

Potřebné ingredience

3 vejce, 300g oloupaných a nastrouhaných jablek, 150g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 150g mouky - na půl hladká a polohrubá, 1 prášek do pečiva, 100ml oleje nejlépe olivového, 2 lžíce kakaa, 100g nahrubo nasekaných nebo pomletých ořechů, nastrouhaná kůra z 1 citrnu nebo citronové aroma Dr. Oetker, trochu oleje a polohrubé mouky na vymazání a vysypání formy. Poleva: 400ml zakysané smetany, 1 lžíce moučkového cukru, 100g čokoládové polevy

Postup přípravy

Ve velké míse šlehačem ušleháme do pěny celá vejce, Přidáme cukr, vanilkový cukr, kakao, ořechy, citronovou kůru a vše opět vyšleháme do pěny. Pak přidáme mouku s práškem do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmeláda bez chemie

Marmeláda bez chemie

Potřebné ingredience

1kg jednoho druhu ovoce (rybíz, višně, třešně, meruňky) nebo můžete i namíchat různé druhy ovoce, 0,5 kg krystalového cukru - u kyselejšího ovoce můžete i víc, podle chuti, 1 bal (10g) agaru - mořská řasa bez chuti, přírodní zahušťovadlo, prodává se ve Zdravé výživě za 17 Kč

Postup přípravy

Ovoce umyji, příp. vypeckuji, dám celé do velkého hrnce a přidám cukr. Promíchám a vařím asi 5min. za průběžného zamíchání. Pak ovoce rozmixuji ponorným mixérem. Pokud chci…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocná zmrzlina

Ovocná zmrzlina

Potřebné ingredience

300g ovoce (jahody, borůvky, maliny, meruňky, ...), 130g krystalového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 200ml ušlehané smetany

Postup přípravy

Ovoce rozmixujeme, přidáme cukr, šťávu a smícháme se šlehačkou. Dáme do zmrzlinovače a za chvilku máme vynikající zmrzku, bez chemie. Pokud nějaká zbyde, dá se dát do mrazáku a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlá angreštová buchta

Rychlá angreštová buchta

Potřebné ingredience

1 velká sklenice nabo dvě malé angreštového kompotu, 1,5 dcl oleje, 2 vejce, 400g polohrubé mouky, 250g mletého cukru, 1,5 čajové lžičky sody

Postup přípravy

Do mísy dáme napřed tekuté přísady, potom sypké a vše dobře promícháme. Nalijeme na plech s pečícím papírem nebo vymazané a vysypané a upečeme do růžova na 180 stupňů.
Hotové…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Jednoduché domácí frappé

Jednoduché domácí frappé

Potřebné ingredience

Rozpustná káva - Nescafé, voda bez bublin, mléko, led

Postup přípravy

Tento recept mám od kamarádky z kavárny, je jednoduchý a osvěžující. Potřebujete k němu jen napěňovač, ten můj je z Řecka, ale určitě půjde použít i nějaký podobný, co se používá…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová buchta se sněhovou peřinou

Tvarohová buchta se sněhovou peřinou

Potřebné ingredience

1 balíček listového těsta 500g Tvarohová náplň: 500g tvarohu (2 vaničky), 5 žloutků, 200g mletého cukru, 2 vanilkové pudinky, 50ml oleje, 500ml studeného mléka Sněhová peřina: 5 bílků, 2 lžíce krystalového cukru

Postup přípravy

Rozválíme balíček listového těsta na velikost plechu + výška okrajů. Těsto přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Připravíme si náplň: smícháme tvaroh, žloutky, pudinky, olej,…

Zobrazit více...

Kategorie