Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 46 návštěvníků)

Tvarohová buchta se sněhovou peřinou

0.0
Tvarohová buchta se sněhovou peřinou

Potřebné ingredience

1 balíček listového těsta 500g Tvarohová náplň: 500g tvarohu (2 vaničky), 5 žloutků, 200g mletého cukru, 2 vanilkové pudinky, 50ml oleje, 500ml studeného mléka Sněhová peřina: 5 bílků, 2 lžíce krystalového cukru

Postup přípravy

Rozválíme balíček listového těsta na velikost plechu + výška okrajů. Těsto přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Připravíme si náplň: smícháme tvaroh, žloutky, pudinky, olej, mléko, cukr. Tuto řídkou směs nalijeme na listové těsto, těsto z boků můžeme položit na náplň, pokud nedrží na bocích plechu. Pečeme na 180 stupňů asi 35 min. Ušleháme bílky s cukrem a namažeme na rozpečenou buchtu a pečeme ještě asi 10-12 min. Není potřeba cukrovat. Buchta je u nás oblíbená, rychlá a moc dobrá.

Rozválené těsto přeneseme na plech a vytáhneme i do boků.

Nalijeme tvarohovou směs a pečeme.

Potřeme sněhem z bílků a cukru a ještě dopečeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KattyV 26. 7. 2015, 18:46
Dnes jsem Váš koláč vyzkoušela. Je výborný, (Y) všem chutná. Děkuji za bezva recept. (hello)
avlez 14. 3. 2015, 17:47
Dneska jsem pekla. Chuťově dobrá, ale sníh na koláči mi nepěkně zgumovatěl. Čímpak to je? Tuším, že by měl být pevný a křupavý. Neměla by se náhodou snížit teplota pouze na sušení, když tam moučník dám s tím sněhem? Protože sníh se přeci nepeče, ale suší na nízkou teplotu...Prosím, kdo máte zkušenost, písněte jaký jste měli ten sníh vy :-$ Díky!
baluni 17. 3. 2015, 6:55
@avlez Já ho mám vždy nadýchaný, gumový není, ale ani křupavý. Nemyslím, že by měl být na tomto moučníku křupavý *-), spíš na pusinkách apod. Teplotu bych nesnižovala, aby se neusušila celá buchta, ale nezkoušela jsem, nám chutná tato verze.
medúza 11. 1. 2015, 18:02
Jitko, moc děkuji za recept! :-) Právě jsem buchtu upekla a je vynikající (Y) (Y) (Y) Máme rádi tvarohové, ale měla jsem pocit, že peču pořád stejné. Tak jsem hledala něco nového.. a našla!!! Fakt má parádní chuť a je jednoduchá . Ještě jednou moc dík . (L) V.
baluni 12. 1. 2015, 12:01
@medúza Děkuji za zprávu a jsem ráda, že chutnala :-) Mějte se. J.
Vlr.Buckova 30. 11. 2013, 11:32
super díky
kolenatý 27. 5. 2013, 11:57
. Buchta je rychlá a výsledek je VYNIKAJÍCÍ. Vlasta
baluni 27. 5. 2013, 20:32
@kolenatý (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie