Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Moje Rote Grütze

0.0
Moje Rote Grütze

Potřebné ingredience

Mražené nebo čerstvé ovoce: 0,5 kg třešní bez pecky, 0,5 kg jahod, 1kg kg směsi ovoce (borůvky, maliny, rybíz, angrešt, ostružiny - každého cca. 200g), 0,5 kg cukru krystal, půl sáčku Agaru (zahušťovadlo ze Zdravé výživy)

Postup přípravy

Rote Grütze známe z Německa, v hotelích se podává k snídani ve velkých mísách. Dá se tam koupit i ve sklenicích. Já jsem si původní německý recept upravila tak, aby příprava byla co nejjednodušší. Rote Grütze (červená šlichtička) je výborná s domácím bílým jogurtem, na zmrzlinu nebo podobné poháry.

Ve velkém hrnci povaříme ovoce s cukrem, dá se přidat jablečný džus, ale já ho nedávám, ovoce pustí šťávu, zvlášť pokud je zamrazené. Vaříte do té doby, kdy je ovoce tak akorát měkké, ale ne rozvařené.

Pokud někomu vadí pecičky z malin nebo rybízu, povařte je zvlášť a přepasírujte přes sítko. Pak přidejte k ostatnímu ovoci.

Na zahuštění používám Agar, je bez chuti a je spolehlivý. Stačí 1/4 až 1/2 sáčku maximálně. Plníme do sklenic. K rychlé spotřebě, po vychladnutí, uložíme do lednice. Já je pak ještě zavařuji v hrnci 10 minut asi na 75-80 stupňů.

z této dávky je 6 velký sklenic.

Agar

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vroni4 28. 9. 2015, 21:59
Jojo, mňamka, v Německu velmi populární. Ještě dělají něco podobného, jmenuje se to Wackelpeter.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie