LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ - RECEPT 89897

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

ZAVAŘENINY

ID 265033 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 175 návštěvníků)


LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ


[ recept č. 89897 ze dne  ]

LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg cibule, 1kg paprik, 1kg rajčat, 2dcl oleje, 1kelímek obyčejné plnotučné hořčice (200g), 35g soli, 35g cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata je možno oloupat, dáme do hrnce olej a vsypeme cibuli a papriky, podusíme cca 15-20 min pod poklicí-pustí dostatečně tekutiny-potom přídáme rajčata, opět podusíme, osolíme a osladíme, nakonec dáme malý tj.200g kelímek hořčíce a opět provaříme. Ještě vroucí plníme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru - jako při marmeládě. Lečo se nekazí, jako konzervant slouží hořčice, kterou ale není v leču chuťově poznat. Takto dělám lečo už 10 let a vydrží v klidu dva roky, jestli dýl, to netuším, pak ho vždycky už sníme:-)
Doporučujeme
Houby na kyselo bez zavařování
Houby nakrájíme a dáme vařit. Když dosáhnou bodu varu, scedíme je a dáme zpět do hrnce, znovu vařit. To opakujeme 3x.Nakonec scezené houby nandáme do skleniček, přidáme kolečko cibule a zalijeme horkým svařeným dekem. Zavíčkujeme, ale už NEZAVAŘUJEME.Po chvilce otočíme dnem vzhůru. (Houby jsou…
<< dort pro fotbalistu | LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ | CUKETA "GRILOVANÁ" Z TĚSTOVINAMI >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 61 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3, 4 další >>
Gábina S. (Skřepulka) ID 104163 (24.8.2019, 14:17)
Maximálně žravé (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
jana n. (jananovazak) ID 459275 (20.8.2018, 15:46)
Dobrý večer chtela bych se zeptat jestli se nejdříve osmahne cibule a pak se přidají papriky a nebo podusíme cibuli i papriky dohromady? :-) :-) :-)
ODPOVĚDĚT
Dana S. (Danda Moštěničák) ID 557673 (17.8.2018, 16:53)
Děkuji moc za recept - dnes jsem uvařila 2 dávky a moc nám chutná. U nás asi dlouho nevydrží - bude brzy "snědeno". Ukládám do oblíbených receptů. (Y)
ODPOVĚDĚT
Martina F. (Martinnka) ID 54462 (7.8.2018, 0:28)
Dobrý večer, zkoušíme Vaše lečo a chtěla bych se zeptat, jak dlouho mají být ty skleničky otočené víčkem dolů po naplnění horkým lečem ? Moc děkuji, Martina.
ODPOVĚDĚT
Agáta S. (Agasi) ID 265033 (18.8.2018, 7:20)
zdravím, do vychladnutí. Já mám vždy sklenice vzhůru nohama do druhého dne na kuchyńské lince, pak je označím a odnesu do sklepa, kde už stojí klasicky víčkem vzhůru.
ODPOVĚDĚT
Martina F. (Martinnka) ID 54462 (18.8.2018, 11:04)
Děkuji, taky jsem tak udělala (Y)
ODPOVĚDĚT
Jarmila G. (jg267) ID 612696 (13.3.2018, 20:08)
Našla som jedno "zatúlané" spred 2 rokov. Bolo bez akejkoľvek chyby (flower). A to som si myslela, že hneď poletí.
ODPOVĚDĚT
Helena G. (popoluska340) ID 475170 (13.3.2018, 13:11)
Tak v lete urcite urobim,z minolo rocnych sa mi skoro vsetko pokazilo nechapem preco. (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Andrea C. (Houska68) ID 613208 (upraveno 20.3.2018, 11:40)
Včera jsme konečně vyzkoušeli lečo z léta. Nechtěla jsem věřit tomu, ze tam ta hořčice není znát a opravdu není. Výborný recept. Už se tesim ze vyzkousime pod nějaké masicko. Ukladam mezi oblíbené a v létě určité budu dělat zase. (Y)
Velká pochvala i od mé kamarádky. Dala jsem ji velkou sklenici na ochutnani a pak napsala, že to bylo tak výborný, že nezbylo ani na dceru......:-Q
ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (gabikaKa) ID 155412 (9.9.2016, 22:04)
Zaváram už asi 30 rokov klasickým spôsobom. Raz som vyskúšala lečo bez sterilizovania a všetky poháre sa pokazili. :-( Neviem, čo som nezvládla. :^)
ODPOVĚDĚT
Gabriela S. (srneckova) ID 268310 (6.9.2016, 12:47)
tak to musím vyzkoušet (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Libuša F. (Libi79) ID 127807, mimibazar.cz/libi20 (6.9.2016, 8:50)
Dobrý den,chi se zeptat...ještě nikdy jsem takhle nezavařovala,jestli mi to vydrží ve stavěné skříni v kuchyni,nebo to musím dát do chladu?děkuji moc za odpověď a jinak lečo je výborné...
ODPOVĚDĚT
Agáta S. (Agasi) ID 265033 (9.9.2016, 19:03)
vydrží bez problemů v bytě, vyzkoušeno, mamka skladuje ve skříni v ložnici, protože nemají sklep
ODPOVĚDĚT
Anna B. (Angelinaab) ID 586237 (18.8.2016, 20:08)
Dekuji za skvely recept akorat bych dala mene soli. Je to rychle a vyborn.Delala jsem z 6 kg. Mam toho 21 sklenic
ODPOVĚDĚT
Iva Č. (capice123) ID 407546 (12.8.2016, 11:27)
Chtěla bych se zeptat, kolik skleniček máte z tohoto množství zeleniny? Děkuji. Vypadá to dobře, mám ráda pod maso :-)
ODPOVĚDĚT
Lenka N. (lenule11111) ID 555810 (12.8.2016, 10:07)
Taky vyzkouším, paprik a rajčat je opravdu hodně.. (Y)
ODPOVĚDĚT
Lenka K. (lena1978) ID 172305 (11.8.2016, 20:07)
Doporučuji všem,kdo má rádVaše lečo dělám už třetím rokem,opravdu se nekazí,je výborné (Y)
ODPOVĚDĚT
Marcela S. (marcelkasimonka) ID 242214, mimibazar.cz/marcelkasimonka (27.7.2016, 18:51)
Tak já dělám dnes (Y) (Y) (Y) tak jsem zvědavá (F) (F) (F)
ODPOVĚDĚT
Jana V. (dáblice) ID 61044 (8.7.2016, 12:42)
Zrovna vařím toto lečo,voní krásně.Zajímalo by mě jaké jídla z něho vaříte,když pominu klasické lečo s uzeninou :-$
ODPOVĚDĚT
Marcela H. (marcela488) ID 244237, mimibazar.cz/marcela488 (9.8.2016, 7:30)
dávám na pečené vepřové plátky ... vepřové maso osolím, opepřím, potřu hořčicí, navrch dám takto připravené lečo a peču ... je to mňamka :D třeba s hranolkama :-)
ODPOVĚDĚT
Eva P. (plamenek) ID 222118 (8.7.2016, 13:54)
Dávám pod guláš, do omáčky na špagety,klidně pod pečené maso(šťávu pak stejně pasíruji).
Dělám podobně,jen hořčici a olej nedávám, prostě podusím na trošce vody,mírně osolím,dám do skleníc sterilizuji .
ODPOVĚDĚT
petra k. (pelunka) ID 153601, mimibazar.cz/pelunka (14.3.2016, 13:40)
Dobrý den
Dnes jsem použila vaše lečo na srbské žebro a můžu říct že tak dobrou omáčku jsem snad ještě neměla. Váš recept je báječný a lečo vynikající letos budu muset dělat asi ze 6 ti dávek z loňska ze 3 dávek už mám jen dvě sklenice(dávám do velkých jako okurky)moc a moc děkuji za recept (G) (Y) |:o)
ODPOVĚDĚT
Martina S. (superka) ID 74317 (21.9.2015, 10:43)
(Y) chuťově výborný recept (Y) už jsem dělala letos podruhé. Děkuji za recept.
ODPOVĚDĚT
Zuzana H. (andelo2) ID 198834 (12.9.2015, 15:54)
Také jsem loni dělala a super, lečo dobře chutná (clamp) letos dělám z dvojité várky (Y)
ODPOVĚDĚT
Lenka K. (%%%) ID 386172, mimibazar.cz/lenkakrutkova (19.7.2015, 22:04)
dělala jsem loni, letos jdu do něj opět... (Y) děkuji za recept (clamp)
ODPOVĚDĚT
Celkem: 61 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3, 4 další >>
© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt