Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 90 návštěvníků)

Zavařovaný bůček

0.0
Zavařovaný bůček

Potřebné ingredience

Bůček, sůl.

Postup přípravy

Bůček nakrájíme na kostičky cca 3x3 cm, osolíme (zhruba tolik, kolik bychom dali soli na množství při přípravě pečeného) a dobře promícháme. Můžeme nechat den uležet. Pak naplníme do zavařovaček, cca 3 cm od okraj, dobře upěchujeme, zavíčkujeme a zavařujeme celé zalité vodou 2 hodiny. Ochladíme a druhý den zavařujeme znovu asi 1 1/2 hod.
Pak už jen uschováme a dle chutí vytahujeme a mažeme na chleba !

Velice jednoduchá příprava a mnohem lepší, než nějaká kupná konzerva s umělými konzervanty, v které je snad všechno kromě masa :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

uzivateldiamant 20. 9. 2021, 14:52
test
lidare 16. 9. 2021, 19:48
Už jsme dělali jednu dávku ale i s pleckem a je to výborné,dneska jsme dělali s krkovicí,mám naložené a zítra budu zavařovat,stokrát lepší na chleba než uzenina,super věc :-)
laskonka333 23. 12. 2016, 17:09
(zajic)
Verdaska 31. 8. 2012, 19:27
Jaruško, tak jsem dva dny vařila a teď neodolala a ochutnala (jidlo) (jidlo)a musím konstatovat-famozní :-) :-)jsem si dala na chleba a na to domácí řípu s křenem a jen se olizuji :-) :-).. Mám ráda tyto jednoduché a skvělé domácí recepty jako je tento nebo domácí paštička, máslo a jiné mňamky :-) :-).. Jen holky pozor já to otočila víčkem dolů a samo mám sádlo na dně, ale nevadí za chvíli budu dělat další, tak dám správně :-D :-Ddíky a krásný zbytek léta (hello) (hello)
Dada34 15. 7. 2012, 14:38
(Y) (Y) (Y)
kvítečko 19. 8. 2010, 23:54
také vyzkouším (Y),to by se dalo vzít na dovču (Y)
Bylinka1 25. 8. 2009, 15:06
Tak tohle taky děláme už pár let a je to fakt výýýýborná vepřovka!Já už bych z obchodu nekoupila :-#.Zkoušeli jsme dát i různé koření,ale prostě s tou solí to je nej nej |:o) |:o) |:o)!K tomu čerstvý chlebík,nahoru cibulka nebo pažitka a máte véču mňam,mňam (zajic).
sikina54 3. 8. 2009, 6:49
prosím ten bůček 3x3 se dává do sklenice syrový nebo upečený? :-)
Jambi 3. 8. 2009, 12:46
@sikina54 SYROVÝ :-)
marz 6. 7. 2009, 19:45
taky dělávám,ale přidávám česnek a kmín-trochu předpeču a zavařím-stači jen jednou. (L) (L) (L) (L) (L)
anastazia6 6. 7. 2009, 9:40
Jé taky by jsem to chtěla zkusit tak když do nakrájeného masa dám kmín, pepř a česnek nic tím určitě nepokazim že? (Y) Moc buček také nemusim ale toto by jsem chtěla už dlouho zkusit.
Lucinka&Adélka 29. 4. 2009, 17:56
PANI JAROSLAVO (Y) (Y)DĚKUJI VÁM ZA SUPER RECEPT (clamp)U NÁS SE NORMÁLNĚ BŮČEK NEJÍ-PEČENÝ :-S ALE KDYŽ JSEM HO ROZEMLELA,TAK TO BYLA BAŠTA NA CHLEBA |:o) NO A KDYŽ JSEM VIDĚLA TEN VÁŠ SUPER ZAVAŘENÝ,HNEDKA JSEM ZKUSILA (VIZ.RODINNÉ FOTO) A FAKT SUPER :-) :-) :-) :-)DĚKUJEME ALČA
Ela z Frelu 19. 4. 2009, 6:06
To vypadá skvěle a co tam dát tak rychlo sůl-bylo by to růžovější.
Jambi 23. 4. 2009, 23:52
@Ela z Frelu Kdo chce, může, ale normální sůl je určitě mnohem zdravější :-)
MoňasB 15. 4. 2009, 18:28
jééé tady mě někdo připoměl moje mládi to sem nejedla ani nepamatuji ,a jak je to skvělééééé (pl) (Y) (Y)
nonula 15. 4. 2009, 13:25
Dělám to taky tak,ale dávám tam i kmín. (clamp) (clamp) (clamp)
Jambi 15. 4. 2009, 13:39
@nonula Nebo při restovaní játry udělat nějaký ten plátek navíc, na tuku z konzervy do zlata orestovat do zlata cibulku, trošku drceného kmínu, pepře a všechno to pěkně semlít, smíchat a je bezva pomazánka (Y) (D) (hello)
hajcena 15. 4. 2009, 13:19
Tyyy jo, to asi vyzkouším - manža má bůček děsně rád. Díky za radu |:o)
Maxinka 15. 4. 2009, 12:59
Konečně pořádný recept |:o) |:o) |:o) Já jsem z těch dortů tady už hotová 8-| 8-| (Y) (L)
Pekyska 29. 5. 2009, 18:13
@Maxinka taky skočíš po každém receptu v komentovaných, kde není dort? I kdyby ses měla jen pokochat? ;-) ;-)
kočkov 15. 4. 2009, 12:58
Velice dobrý recept, děláme ho už spoustu let. Mohu jenom doporučit. EPos (hello)
róčáci 15. 4. 2009, 12:43
Mám možná hloupý dotaz,ale na kolik stupňů Jaruš ten bůček zavařijete?Docela mě to láká.A ještě :skladujete ho už zavařený v ledičce nebo stačí někde v komoře.Jak dlouho asi tak vydrží?Mockrát děkuji za odpověď.Mirka (L)
Jambi 15. 4. 2009, 13:13
@róčáci Mirko, tohle normálně, bez teploměru, zalité celé vodou - tak 5 cm nad sklenice a celou dobu nechat bublat. Pokud děláte jen jeden hrnec, tak klidně nechat zchládnout v té vodě do druhého dne a pak zase zapnout a znova přivést do varu a vařít ještě další 1 1/2 hod. Určitě vydrží i ve špajzu, na maso raději použít víčka s červenými gumkami. Jinak ostatní zavařeniny už dělám všechno jen v mikrovlnce.
jitkabroucek 15. 7. 2012, 13:43
@Jambi Jůůůa a jak zavařujete v tý mikrovlnce?Na kolik stupnů a jak dlouho?Díky za odpověď (hello)
Jambi 18. 7. 2012, 9:28
lomačka 14. 4. 2009, 23:05
a když máš ráda česnek tak 1-2 stroučky lisovaný a je to mňamka (Y)
Jambi 14. 4. 2009, 23:15
@lomačka jj, ráda (Y) i ten medvědí ;-) znáš ? Dnes jsem malou ukázku šoupla do kuchařky, kterou dělám tady : http://www.zandule.cz/recepty/index.php?actPage=0 (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie