Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Zavařování v mikrovlnce

0.0
Zavařování v mikrovlnce

Potřebné ingredience

ovoce či zelenina a další jak jste zvyklí

Postup přípravy

Zavařeninu či okurky si do sklenic nachystáte i s nálevem tak, jak jste zvyklé a pak v mikrovlnné troubě zavařujeme na výkon 750W tak, že 6min násobíme počtem sklenic, čili 1sklenice 6min, 2sklenice 12 min atd. Tato doba je myšlena pro sklenice velikost 0,7 l, třetinky u nás neděláme-neoplatila by se ta nimračka, takže nevím, asi poloviční dobu, ale to nezaručuji. Po uplynutí doby klasicky obrátím dnem vzhůru do vychladnutí, některé jako kdyby trochu tekly, ale pokaždé mi víčka při vychládání chytla.
Já jsem tak vloni zavařila okurky a držely a nezkazily se, broskve také o.k. a letos opět broskve.

Možná znáte, ale já jsem třeba tu nenašla a tak posílám dál, protože je to fakt moc rychlé, netaháte se se zavařovacím hrncem a tak.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lenpod 9. 8. 2012, 8:17
Nadi, já tedy používání MT vůbec nefandím, ale v tomto případě dělám vyjímku. Díky návodu p. Jaroslavy - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22971, jsem se do zavařování okurek v MT také pustila. Zavařuji tak okurky už třetím rokem - rychlé zavařování vidím v tom, že mi na zahrádce vyroste okurek tak právě na 2-3 sklenice a to se mi trouba ani hrnec nechtělo zapínat. Navíc takto zavařuji i strouhaná jablíčka (na štrůdl nebo žemlovku na zimu), taky podle času denně 1-3,4 sklenice. Takže to moc oceňuji. (clamp)
krylova 6. 8. 2012, 12:31
letos jsem uz takle udělala květák a kápii (clamp)
málčenka 7. 8. 2012, 19:52
@krylova (clamp) (clamp) (clamp)
Jambi 6. 8. 2012, 8:25
Zavařuji tak již roky (Y) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22971, ale doporučuji používat jen víčka se závity.
málčenka 6. 8. 2012, 11:23
@Jambi Já o tom právě prvně slyšela vloni a taky používám spíš ty zatahovací, ale už jsem měla i s klasickým nešroubovacím a vše bylo o.k. (F) Tak krásný zbytek léta a dík za komentík. (hello)
channah 3. 8. 2012, 21:58
zavařuji tak již několik let, vše se dělá stejně a do stejných sklenek se stejnými víčky, která se normálně dávají, když se naleje horký nálev, tak se doba zavařování zkracuje na cca 4,5 minuty na jednu sklenku, do mikrovlnky se vejde na jedno puštění 6 - 7 velkých sklenic, které dávám na plastovou misku pod květináč o průměru talíře mikrovlnky, takže za cca půl hodiny máte zavařenou jednu várku, hodí se to zejména těm, kdo mají sklokeramický sporák, protože na něj nejdou hliníkové zavařovací hrnce používat, za mě (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
málčenka 6. 8. 2012, 8:00
@channah Uf, už jsem si tu připadala jako na pranýři....takže paní Hanko dík a zavařování ZDAR!!!! (H) (F)
gabikaKa 29. 7. 2012, 11:06
Zaváram už roky, ale neviem, aké sú to viečka, ktoré nie sú kovové, len tak vyzerajú. Nebol by obrázok? *-)
Bylinka1 29. 7. 2012, 9:47
No nevím, jestli rychlé, když zavařujete tři sklenice skoro 20minut *-). V hrnci jich zavařím naráz daleko víc, ale je to jen názor (zip)
marhulda 27. 7. 2012, 14:13
Ten recept tu byl i před pár lety. Víčka prý nejsou kovová, jen to tak vypadá. Takže jsem se pokusila zavařit několik sklenic jahod. Vybouchly mi všechny, jahody byly rozprskané po celé kuchyni a mikrovlnka už nefungovala. Možná má někdo jinou zkušenost, ale já mám tuto.
Smaiilicek 27. 7. 2012, 14:07
Ale vždyť víčka na zavařovacích sklenicích jsou kovová... No, nevím, nevím, ale od malinka mi říkali, že kovové věci do mikrovlnky nepatří ,-) ,-) ,-) Neriskovala bych takhle zavařovat :-D :-D :-D
málčenka 27. 7. 2012, 14:32
@Smaiilicek Nee, kovová nejsou, jen tak vypadají, já s tím mám dobrou zkušenost, ale nikomu to nenutím. Ale tím, že jsem sem recept vložila, tak to tak asi vypadá, chápu...
mamule1 20. 8. 2014, 9:03
@málčenka vařím v mikro brambory,i s víčkem,pro nás dvě se mi nechce zapínat sporák a hlavně brambory moc nejíme ale v mikru jsou výtečné,víčka nejsou z kovu,myslím že ani kovem neproletěla,nikdy mikro nejiskřilo a funguje už 12 let pořád dokola bez opravy,Naďo,nápad je to moc dobrý,není sice usporný finančně ale nahradí spoustu práce,za sebe děkuji..ostatní ať nečtou,když se nelíbí (Y) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie