(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Domácí zavařené maso

Potřebné ingredience
2 kg vepřového bůčku i s kůží
sůl,kmín celý
voda
Postup přípravy
Do papiňáku dáme maso vcelku ,zalijeme vodou a povaříme 1 hodinu,potom vyndáme a pokrájíme na kostky i s kůží,nebo pokrájíme na plátky.Vezmeme sklenice o obsahu 0,7 l a na dno dáme povařené kůže,na to dáme maso,které jsme promíchali se solí a kmínem a zalijeme trochou vývaru a nahoru dáme opět kůži.Sklenice plníme jen do 3/4.Poté zašroubujeme víčka.Vezmeme větší hrnec a nalijeme trochu vody a dáme pařáček,na něj poklademe sklenice s masem a sterilujeme při 80 st asi 11/2 hodiny,potom sklenice vyndáme ven a druhý den sterilujeme stejným způsobem 1 hodinu,potom vyndáme,necháme schladnout a dáme do lednice.
Dává se na chleba jen tak,nebo používám do špaget nebo rizota........
Z tohoto množství jsou 4 sklenice o obsahu 0,7 l.
Dává se na chleba jen tak,nebo používám do špaget nebo rizota........
Z tohoto množství jsou 4 sklenice o obsahu 0,7 l.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

hlavca
(upraveno)
8. 6. 2011, 17:24
a musí tam být ty kůže? jakej tam mají význam?
nahlásit

katka81
(upraveno)
14. 6. 2009, 18:22
Jano a marie, děkuji za inspiraci.


nahlásit
kykina
(upraveno)
15. 3. 2009, 20:04
No,nevím,vařit v papiňáku maso hodinu, tak je z hoho asi mišmaš a potom ještě 1a1/2 hoďky zavařovat
Já maso dělám takto: syrové maso jakékoli upeču v troubě do poloměkka, ( sůl,kmín) poté nandám do sklenic, zavíčkuji,nebo zašroubuji a dám sterilovat .Sklenice musí být celé potopené!!!!! ve vodě,aby víčka dobře chytla.Vařím 2 hodiny,pak nechám trochu zchladnout a vyndám na dřevěnou podložku,to proto aby sklenice nepopraskaly. Po vychladnutí nedávám do lednice,ale do sklepa. Vydrží tak po celý rok a nezkazí se. Vyzkoušejte a uvidíte sami.
A toto maso lze také použít na rizoto,chleba ,ale i ohřát a uvařit k němu brambory a máte skvělý a rychlý oběd. Ale Jani nic proti tvému receptu,každý dělá jak uzná. TOTO JE MŮJ NÁZOR








nahlásit

medunkap
(upraveno)
15. 6. 2014, 14:15
@kykina
vyzkouším.pečete a dáváte maso v celku, nebo naporcované? myslíte, že by to šlo třeba i se sekanou? díky petra

nahlásit

ˇjaninabliz
(upraveno)
16. 3. 2009, 20:41
@kykina
Dobrý den Maruško,jsem ráda že jste mi napsala svůj názor,měla jsem asi zbytečný strach aby bylo maso dobře udělané,příště vyzkouším podle vás,děkuji za inspiraci,měšjte se krásně s pozdravem Jana


nahlásit