(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Jablečný džem se zázvorem a rozinkami

Potřebné ingredience
1 kg jablek (už oloupaných a vykrájených), 3 citrony (tak to bylo v původním receptu, měla jsem jen jeden), 1 kg želírovacího cukru, 100 g rozinek, čerstvý zázvor (zhruba kousek 3x3cm)
Postup přípravy
Oloupaná a vykrájená jablíčka jsem pokrájela na kousky. Zázvor oloupala a nastrouhala na jemno. Rozinky jsem zalila horkou vodou a nechala chvíli namočit, pak okapat a přidala jsem je do hrnce s jablky, zázvorem, želírovacím cukrem a citronovou šťávou. Za stálého míchání jsem vše přivedla k varu a nechala vařit asi 10 minut. (Použila jsem letní jablíčka, tak jsem vařila tak dlouho, aby se částečně rozvařily.) Džem naplním do sklenic, uzavřu je, obrátím dnem vzhůru a nechám tak asi 15min. Potom otočím zase víčky nahoru a nechám vychladnout. Zkoušela jsem letos poprvé, recept mám od kamarádky. Chuťově je zajímavý a prý se hodí jako náplň do buchet. Na ty se teprve chystám....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

pavlíkmacík
(upraveno)
23. 10. 2016, 10:52




nahlásit

cinie
(upraveno)
27. 10. 2012, 10:54
Tak jsem neodolala, přidala jsem 2 van. cukry,pocákala rumem a přidala jsem necelou polovinu kávové lžičky mleté skořice................úúúúúúúúúúúžasná dobrota
nahlásit
PetraRol
(upraveno)
30. 10. 2012, 14:11
@cinie
Tedy Jarmil, to je supr vylepšení
. Nám tenhle džem taky moc chutnám. Ta chuť toho zázvoru do těch jablíček.... a takhle o víkendu ráno, opéct tousty, namazat máslem a tímhle džemem navrch... letos už jsem dělala dvojitou dávku. Jedna nestačí
.


nahlásit

vevey
(upraveno)
22. 8. 2011, 20:38



nahlásit

lidare
(upraveno)
17. 8. 2011, 20:19


nahlásit