Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

želé z bezu

0.0
želé z bezu

Potřebné ingredience

0,75 l jablecneho dzusu,25 kvetu bezu,2 citrony,1 kg zelirovaciho cukru.

Postup přípravy

natrhame 25 kvetu bezu,nechame je dve hodiny na rucniku aby z nich vylezli popripadne musky atd....pak je dame do hrnce (nemyjeme,proto trhame kde jsou kvety ciste a nejezdi auta) a polejeme dzusem,prikryjeme a nechame jeden den odstat.

vyndame kvety z hrnce,vymackame stavu kvety vyhodime,pridame stavu z dvou citronu a kilo zelirovaciho cukru a povarime 4 minutky a tot vse,plnime do sklenic a hotovo.do chvile to stuhne,vypada to jako rosol,je to vyborne neco jako marmelada.
tak doboru chut.
nezavarujeme.jen sklenice naplnime zavreme a dame do sklepa.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sismi 10. 6. 2011, 20:54
Mohla by jste napsat,jaký želírovací cukr?mám doma 500gramový do 1kg ovoce od f.Labeta 2*1....tak nevím,jestli by mohl být..děkuji Radka
cestovatelka 11. 6. 2011, 7:57
@Sismi Radko,tak ten co mate jsem pouzila dva.no my tu mame jen dva druhy zelirovaciho cukru.pouzila jsem jednou ten co mate vy a dva tudiz aby ho bylo kilo.a pak ten kilovy kdyz jsem delala druhou davku.myslim ze nezalezi na cukru,a na tech kilech musi ho byt 1kg.tak preji dobrou chut. (L) (L)
lidare (upraveno) 17. 6. 2011, 10:01
(Y)super,dobrý tip (clamp) tak jsem ho včera udělala tu jednu dávku a bezva.Dala jsem jen 35 dkg cukru krystal a k tomu želírovací přípravek Haas-Quittin a je nádherná tuhá marmeláda,díky za radu (clamp) (clamp)
cestovatelka 11. 6. 2011, 7:58
@lidare (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
lidare 13. 5. 2015, 9:45
@cestovatelka Dobrý den.Tak jsem hledala tento recept,chci ho letos zase zkusit,ještě že jsem si ho uložila :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie