Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Lečo bez vaření

0.0
Lečo bez vaření

Potřebné ingredience

3 kg rajčat 2kg zelené papriky,2 kg žluté papriky,podle chuti sůl,1/4l oleje

Postup přípravy

zeleninu pokrájíme na nudličky, zalijem olejem, posolíle a necháme odležet do druhého dne.POtom plníme do sklenic a zavařujime na 80°C asi 20 min.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jezinka 9. 7. 2008, 16:52
Milá Radko,chci vyzkoušet Váš recept, chci se zeptat, kde skladujete takto zavařené lečo? Můžu normálně ve spíži? díky moc. Martina
Dabo 11. 7. 2008, 12:32
@jezinka Určitě ano,já ho mám ve sklepě.
veriberi 8. 8. 2007, 22:13
Milá Radko,tak jsem zavařila lečo dle vašeho jednoduchého návodu,vypadá to skvěle.Tak doufám že pak bude i skvělé lečo.U nás jde děsně na dračku. :-)
Dabo 11. 7. 2008, 12:33
@veriberi Mohu jen doporučit nemá to chybu.
petrat 2. 8. 2007, 14:53
Moje maminka ho dělá taky, papriky nakrájí, prosype solí a tou šťávou, které pustí, pak zalívá zeleninu, kterou na přeskáčku klade do sklinek. Ta šťáva spolu se lžící oleje je jediný nálev, ono to ještě dost šťávy při sterilování pustí...
ivete 2. 8. 2007, 14:50
Můžu to dělat i z menšího množství? Nedáváme tam žádny nálev?
Dabo 3. 8. 2007, 11:51
@ivete určitě dělám ho i s poloviční dávky,nálev je šťáva, která pustí ze zeleniny smíchaná s olejem
Dabo 8. 8. 2007, 23:04
@Dabo věřím jak skvěle vypadá tak i skvěle chutná...mi se mužem po něm utlouct.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie