(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
Marmeláda bez chemie
Potřebné ingredience
1kg jednoho druhu ovoce (rybíz, višně, třešně, meruňky) nebo můžete i namíchat různé druhy ovoce, 0,5 kg krystalového cukru - u kyselejšího ovoce můžete i víc, podle chuti, 1 bal (10g) agaru - mořská řasa bez chuti, přírodní zahušťovadlo, prodává se ve Zdravé výživě za 17 Kč
Postup přípravy
Ovoce umyji, příp. vypeckuji, dám celé do velkého hrnce a přidám cukr. Promíchám a vařím asi 5min. za průběžného zamíchání. Pak ovoce rozmixuji ponorným mixérem. Pokud chci hladkou marmeládu přecedím přes cedník do druhého hrnce. Přidám 1/2 až 1 celý sáček agaru - podle toho jak je hustá, když vychladne (kápnu na talířek), promíchám a ještě minutku povařím. Seberu pěnu a plním do skleniček. Ty už jen zavřu, postavím na víčko a po chvilce obrátím a nechám zchladnout.
Takto zavařovala babička a já už taky nějaký rok, nikdy se nic nezkazilo.
Takto zavařovala babička a já už taky nějaký rok, nikdy se nic nezkazilo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Anja1979
(upraveno)
12. 8. 2013, 21:18
Výborný recept, já znám ještě verzi bez cukru, přidá se místo něho hrnek rozinek, krátce se povaří a pak se to rozmixuje. Akorát to se pak ještě zavařuje (tak nevím, jestli se to bez toho cukru kazilo???).
laskonka333
(upraveno)
26. 7. 2013, 9:47