(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Marmeláda z rajčat
Potřebné ingredience
3 kg rajčat,
1 1/4 kg cukru,
2 vanilkové cukry
2 pektogely
2 lžičky kyseliny citronové,
1 1/2 dcl rumu
Postup přípravy
Nakrájená rajčata vaříme 1 hodinu na mírném ohni. Propasírujeme a vaříme zase asi 1 hodinu. Přidáme cukr a vaříme 1/4 hodiny. Pak přidáme pektogel, kyselinu, vanilkový cukr a vaříme 5 minut. Do hotového nalijeme rum. Dáme do skleniček a obrátíme dnem vzhůru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Paťulík
(upraveno)
10. 6. 2008, 14:47
Zkusila jsem loni a je naprosto výborná ani můj taťka nepoznal, že je to z rajčat , ty on nerad Opravdu výborná,letos jí ale udělám víc
radkaaa
(upraveno)
10. 6. 2008, 14:46
tu jsem jednou jedla u kamarádky a byla výborná , jestli zas rajčata nechytnou plíseň , tak ju určitě letos uvařím
Radunna
(upraveno)
10. 6. 2008, 13:42
Neznám,ale až bude sezóna rajčat,tak to prubnu. A hodí se tím potřít třeba buchta?
markyta 1
(upraveno)
10. 6. 2008, 14:43
@Radunna
určitě,je to klasická marmeláda a je fakt výborná.Je krásně hustá,netekutá,takže na buchtu jí bude asi třeba trochu nahřát,ale jinak třeba namazaná na takový čerstvý rohlíček s máslem... .Až ji vyzkoušíte,dejte mi vědět,přeci jen každý máme jiné chutě Ale já ji mám moc ráda.