(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Jahodová marmeláda s banány
Potřebné ingredience
70dkg jahod , 30dkg banánů , 1 lžička kys. citronové , 1 Extra želírovací cukr 2:1(nejlepší je od Dr.Oetkera)
Postup přípravy
Ideální recept , máme-li málo jahod,banány ji nastaví a dodají marmeládě lahodnou chuť.Jahody zbavené stopek i terčíku a banány semeleme na masovém strojku.Smícháme v hrnci s kyselinou a želírovacím cukrem , přivedeme k varu a vaříme 5 minut.Sebereme vzniklou pěnu,vypneme a plníme sklenice,otočíme dnem vzhůru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Chroustík
(upraveno)
2. 7. 2006, 7:45
Super nápad , teď jsem ji dodělala a je opravdu móóóc dobrá . Nejraději bych ji slízala sama . Díky za nápad.
Casablanka
(upraveno)
5. 7. 2006, 11:33
@Chroustík
Jsem ráda,že vám chutnala tak jako mě.
leni0323
(upraveno)
24. 6. 2006, 21:32
no já jsem dělala kdysi banánovou s rebarborou, ta byla opravdu fajn a tento týden jsem dělala jahodovo-rebarborovou, ta je teda fakt skvělá.
Sussi7
(upraveno)
25. 6. 2006, 2:06
@leni0323
A můžu se zeptat, jak ji s rebarborou děláte?
Casablanka
(upraveno)
25. 6. 2006, 11:39
@Sussi7
Sice tuhle marmeládu sama nedělám,ale mám na ní recept:60 dkg jahod , 30 dkg rebarbory , 10dkg malin , 1 Gelfix Extra 2:1 od Dr.Oetkera , 55 dkg cukru.Očištěné ovoce pomeleme nebo pokrájíme na malé kousky.Gelfix smícháme s cukrem a potom s ovocem.Přivedeme k varu,vaříme 5 minut.Sebereme pěnu,horké lijeme do sklenic,otočíme na víčko.Blanka
piuterka
(upraveno)
24. 6. 2006, 17:47
Dneska jsem si zajela do Polska pro jahody a hned udělala tuhle marmeládu. Je výborná, taková pikantní. Už se těším, až s ní budu lepit vánoční cukroví. Blani, díky za receptík a určitě vyzkouším i další marmelády.
Chroustík
(upraveno)
25. 6. 2006, 21:41
@piuterka
Péťo, chci se zeptat, kolik stojí jahody v Polsku? Chtěla bych na ně taky jet, ale až v sobotu. Doufám, že jěště budou. Eva
Casablanka
(upraveno)
25. 6. 2006, 20:06
@piuterka
Jestli máte ráda pikantní, zkuste meruňkovo-banánovou,ta je na mazání cukroví a moučníků ideální.Moc dobrá je ještě višňovo-jablečná se skořicí,tu dávám na perník a čokoládové řezy.
piuterka
(upraveno)
20. 6. 2006, 18:10
Blani, můžu se zeptat kolik máte z téhle dávky skleniček? Chtěla bych tuto marmeládu vyzkoušet, už teď se na ní těším.
Casablanka
(upraveno)
21. 6. 2006, 11:43
@piuterka
Asi 4 skleničky ,co jsou na fotce,dělá to přibližně 1 litr.
Magdik
(upraveno)
19. 6. 2006, 15:30
jé, tak já loni dělala meruňkovou s banány, tak letos vyzkouším s jahodami . Děkuji za tip
Casablanka
(upraveno)
20. 6. 2006, 12:11
@Magdik
Dobrý den.Rádo se stalo.Dostávám poštou od Dr.Oetkera sešity s recepty na marmelády a džemy a tak je zkouším,některé kombinace ovoce nebo ovoce s alkoholem vypadají opravdu zvláštně.Jako např.jahody+reberbora+maliny,rybíz+borůvky,brusinky s koňakem,jablka+hrušky+vodka,jablka s kávou.Ještě jsem to všechno nezkusila,ale co chutná báječně-višně s jablky a skořicí.Dala jsem z nich marmeládu na perník a chutnalo to všem.