Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Marmeláda ze zelených rajčat

0.0
Marmeláda ze zelených rajčat

Potřebné ingredience

1 kg zelených nezralých rajčat, 100 ml octa, voda a dále 1/2 kg cukru, 1 vanilkový lusk (případně dávám dva sáčky vanilkového cukru místo lusku), šťáva z jednoho středně velkého citronu

Postup přípravy

Omyté nedozrálé - ale opravdu jen ty zelené, ideál malé rajčátka nakrájíme na kousíčky, dáme do hrnce s octem, zalít vodou (zhruba půl litru vody) a necháme přijít k varu. Poté scedíme. Následně dáme zpět do hrnce a přidáme na 1 kilo rajských jablíček půl kila cukru, dva vanilkové cukry, nebo vanilkový lusk, ale jelikož je příliš drahý, používám většinou vanilkový cukr. Zakapat citronovou šťávou. Vaří se do změknutí a jakoby zkaramelizování cukru....marmeláda nesmí být příliš řídká. Horké plníme do skleniček. Výborná na koláče, ale našim dětem moc chutná i na chlebu.

takto si rajčátka nakrájíme

1 kg nakrájených zelených rajských jablíček

s vodou a octem, nechat projít varem

uvařeno s cukrem a citronem....máme hotovo

tak :) a u nás pro letošek hotovo....z devíti kil rajčat :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

xmilenax 3. 11. 2013, 11:15
Hezký den, vypadá to zajímavě, ale mám pocit, že zelená rajčata jsou údajně rakovinotvorná, já dělám rajčatovou marmeládu ze zralých rajčat a je taky vynikající (F)
plamenek 5. 10. 2013, 19:44
Mám pocit, že zelená rajčata jsou jedovatá, obsahují solanin, jako nazelenalé brambory.Vím, že z toho lidé dělají lecos, ale já je dám do tepla dozrát, přidávám jablko.Potom je zpracuji.
pavliiina 6. 10. 2013, 14:12
@plamenek ano...za syrova jsou zelená rajčata údajně jedovatá, ale těžko říct, v jakém množství...tady se do marmelády dává cukr a to minimalizuje obsah "jedu"...každopádně nám po marmeládě, ani dětem nikdy nebylo špatně...a jíme ji leta letoucí
jazina 5. 10. 2013, 19:36
Dělávala moje babička a vzpomínám, že to byla dobrota (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
pavliiina 6. 10. 2013, 13:55
@jazina jo jo, je to velká dobrota....

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie