Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

RYBÍZOVÁ MARMELÁDA BEZ CHEMIE +++

0.0
RYBÍZOVÁ MARMELÁDA  BEZ CHEMIE +++

Potřebné ingredience

rybíz já měla 1,80 kg z povařené a propasírované dávky ,30 dkg cukru jemnýho je přidán do vymačkané štávy,ale může být i min nebo víc , plinka,mlýnek,skleničky + víčka,

Postup přípravy

Nejprve posbíráme rybíz který obereme ze štopek propláchneme necháme okapat,potom ho na masovém mlýnku pomeleme.Dáme do většího kastrolku a vaříme na mírném ohni asi 10 minut.( NEMĚLA JSEM Z TOHO ZÁDNOU PĚNU - ŠUM).Potom přes plinku pasírujeme ( nemáme rádi zrníčka ) štávu odměřím dám znova do kastrolku a dám opět vařit na mírném ohni a přidám cukr a vařím ještě dokud se cukr nerozpustí.Potom ihned plnim do nahřátých skleniček a hned zavičkuji,otočim dnem vzhůru a nechám schladnout.

fotky + popisek

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 24. 6. 2012, 10:11
Když to děláte jen s cukrem, nekazí se vám? *-) Mě se to dříve takto postupně zkazilo a to jsem měla všechny zavařeniny v chladu. Pak mi mamka poradila dávat do každé marmelády trošinku kyseliny citronové a bylo to bez problémů :-)
Anturka 24. 6. 2012, 18:49
@ zatím se mě nekazí
Lollipops 21. 6. 2012, 14:28
Vůbec mi nechce houstnout :´(
Anturka 21. 6. 2012, 14:41
@Lollipops Verunko ,nechte to otočené vzůru do rana měla by zhoustnout ale taky záleží asi i na rybízu (L)
Lollipops 21. 6. 2012, 16:24
@Anturka Zdeni nakonec sem tam přidala trochu gelfixu a uvidím no.Sice je teď asi přeslazená ale hlavně aby ztuhla ,-)
Anturka 23. 6. 2012, 20:01
@Lollipops jak teda nakonec dopadla (H)
Lollipops 24. 6. 2012, 9:20
@Anturka Bohužel mi moc neztuhla :-| Snad příště
peee 9. 7. 2011, 12:58
Těch 30dkg je na tu dávku 1,8 kg nebo kolik jste ho dávala?Díky (L)
Anturka (upraveno) 9. 7. 2011, 15:15
@peee TECH 30 DKG JE NA VYMAČKANOU ŠTÁVU ALE MŮŽEŠ DÁT I MIN (L)
žingi 2. 7. 2011, 18:34
šikovná,jen se chci zeptat,co to máš na spodu skleniček *-) *-) *-)
Anturka 2. 7. 2011, 18:36
@žingi je to prázdné jak jsem sklinku otočila dnem vzhůru tak se mě to všechno přilepilo nahoru ,-)
žingi 2. 7. 2011, 18:37
@Anturka (Y)ahá,tak to jo,to mě nenapadlo ,-)
danima3 2. 7. 2011, 12:55
Zdeni, dělám taky tak, ale možná o mnoho rychleji, bo melu na odšťavňovacím mlýnku .. tak že vlastně přemelu jednou, nemusím nic pasírovat a hned vařím, nestojí svět, ale fakt se vyplatí... dělám na něm rybízové marm, ostružinové a malinové .. prostě vše,v čem jsou zrníčka a máme ho s mamkou napůl, takže investice minimální (Y)
Filipka 24. 6. 2013, 11:12
@danima3 dobrý den, můžete mi prosím napsat , zda rybíz očistíte nebo ho melete rovnou se stopkama? Koupila jsem si včera na mimibazaru odšťavnovací mlýnek a už jsem zapomněla jak to babička dělala. Díky moc , mějte se hezky mILUŠE
Anturka 24. 6. 2013, 13:20
@Filipka Miluško ,já odštopkovávám přímo když ho trhám (L)
Anturka 2. 7. 2011, 17:48
@danima3 Silvi, já odštavnovací mlýnek nemám musim ručně :´( (L)
darinka30 (upraveno) 3. 7. 2011, 17:17
ja robim tak isto..nedavam ziadne .chemikalie..davam len cukor a dzem je vyborny a husty musi sa vyparit voda..a robi sa ako taka cesticka v hrnci v ktorom to robim..vtedy ma tu spravnu hustotu..a tiez davam zrnicka prec..to neni potom dzem dobry so zrnickama..i ked to niektore zeny robia tak.. (F) (F)..dnes som robila je vyborny a husty..a pridala som aj trosku ciernych..a keby ste videli tu farbu!!uzasneeeeee...
Anturka 2. 7. 2011, 17:47
@darinka30 Darianko,bez chemikálií je to lepší, u nás by to ze zrníčkama nikdo nejedl. (L)
R 2. 7. 2011, 18:07
@Anturka Pokud chcete opravdu zdravou marmeládu bez chemie, tak nahra´dte obyčejný cukr třtinovým nebo stevií. Pak bude opravdu bez chemie marmeládka (F) (F) (F)
snecka 1. 7. 2011, 21:31
(Y) a to jako fakt zhoustne jo?? já takhle cedila malinovku, a musela jsem jivylít a znova nechat zahustit gelfixem, prostě voda, asi máte i jinej rybíz, no *-)
inka 2. 7. 2011, 13:09
@snecka Rybíz má hodně pektinu, ztuhne i bez gelfixu (já ho ale stejně používám - ten 3v1)
Anturka 1. 7. 2011, 22:52
@snecka Ivanko,opravdu mě takhle zhoustla,co to je za rybíz nevim nechali mě ho sousedky když sem se sem přistěhovala. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie