Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Domácí lečo s cuketou

0.0
Domácí lečo s cuketou

Potřebné ingredience

300 g cukety,
2 lžíce oleje,
1 cibule,
2 stroužky česneku,
2 rajčata,
2 papriky,
lžíce kečupu,
sůl

Postup přípravy

Zeleninu si připravíme.
Cuketu oloupeme, zbavíme pecek a měkkého prostředku a nastrouháme na hrubém struhadle.
Cibuli nakrájíme na kostičky.
Rajčata a papriky nakrájíme na menší kousky dle libosti.
Česnek utřeme se solí. ( Dělám někdy lečo i bez česneku kvůli dětem)

Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme cuketu, rajčata a papriky a dusíme se všemi přísadami asi 20 minut. Vše si pustí krásně šťávu, tak se nebojte míchat, aby se směs nepřipálila a hlavně nepodlévejte vodou. Po chvíli dušení ji bude dosti ;-)
Kdo chce může místo kečupu dát lžíci kečupu ostrého pro pikantnost a dusíme pak ještě 10 minut.

Plníme do zavařovaček. uzavíráme a sterilujeme 15 - 20 minut při teplotě 80 C.
Kdo má dobrý sklep, nemusí sterilovat. Stačí lahve otočit dnem vzhůru jako, když připravujete marmeládu nebo džem. My ho máme vlhký a plíseň řádí ;-)

Lečo se dá použít na všechno možné. Na pizzu, základ do guláše, při zapékaných jídlech a dalším vaření.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie