Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Skvělý nugátový dort

0.0
Skvělý nugátový dort

Potřebné ingredience

Těsto: 50g cukru, 1 špetka soli, 10g kakaa, 45g másla, kapka oleje, 1/5 balíčku prášku do pečiva, 110g hladké mouky a 2 žloutky Krém: 100ml smetany na šlehání, 50g čokolády na vaření, 100ml mléka, 150g Nutely nebo podobné pomazánky, 1 vejce

Postup přípravy

Máslo a cukr dáme do misky, přidáme hladkou mouku, žloutky, kakao, jednu pětinu kypřícího prášku. Přisypeme špetku soli, přilijeme kapku olivového oleje. Ručně vše spojíme v těsto a prsty pořádně prohněteme. Hotové těsto zabalíme do folie a na půl hodiny necháme odležet v lednici.

Ve vodní lázni dohladka rozpustíme mléko, smetanu, čokoládu a Nutelu. Jemně mícháme. Vzniklý krém dáme nakonec trochu zchladit. Potom do krému přidáme jedno celé vejce a promícháme. Krém zůstane hladký jako čokoláda.

Z lednice vyndáme těsto, dortovou formu vymažeme máslem nebo vyložíme pečícím papírem. Dno formy ručně pokryjeme těstem. Zbytek uhněteme po stranách formy tak, aby vznikl dortový korpus. Krém nalijeme na korpus a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme nugátový dort 20 minut. Ne více. Upečený nugátový dort necháme vychladnout, aby čokoláda ztuhla.

Ozdobíme šlehačkou nebo přelijeme ovocnou omáčkou. Tu vyrobíme svařením mraženého ovoce (jahody, maliny, rybíz apod.) s cukrem, bez přidání vody. Ovoce pustí vody dost. Pokud chceme omáčku hustší, lze zahustit rozmícháním marmelády.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

skalapanagia 7. 5. 2014, 20:12
(clamp) (clamp) (clamp) (L)
Jaňulka87 5. 5. 2014, 20:23
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie