(recept
si oblíbilo 168 návštěvníků)
Čokoládový dort ♥
Potřebné ingredience
Čokoládový dort z kuchařky IVETA & sladká Francie. Vynikající a jednoduchý! :-) 100g drcených mandlí + na posypání 120g moučkového cukru 40g hladké prosáté mouky 120g změklého másla 150g rozpuštěné čokolády (doporučuji ve vodní lázni, můžete zakápnout kapkou smetany) 3 vejce, žloutky a bílky zvlášť POLEVA: 175ml smetany 225g čokolády 30g másla
Postup přípravy
Mandle, dvě lžíce cukru a mouku smícháme. Máslo se zbytkem cukru ušlehejte do pěny.
Přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a poté i žloutky.
Bílky ušleháme se dvěma lžícemi cukru do tuha (doporučuji šlehat v nerezové nádobě se špetkou soli).
Poté jednu čtvrtinu bílků opatrně vmícháme do čokoládové směsi. Následuje vmíchat mandlovou směs do čokoládové (raději ručně než elektrickým šlehačem). Na závěr vmíchejte zbytek bílků.
Vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy.
Pečeme na 180°C asi 30-35 minut.
Na polevu přiveďte smetanu k varu, v ní rozpusťte čokoládu a přidejte máslo. Vše řádně rozmíchejte a polevou pokryjte vychladlý dort. Boky posypejte drcenými mandlemi.
Původně jsme chtěla dort uprostřed naplnit marmeládou. Ale opravdu to není třeba! Dort je lahodný, vláčný a chutná úžasně bez náplně!
Dobrou chuť! :-)
Přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a poté i žloutky.
Bílky ušleháme se dvěma lžícemi cukru do tuha (doporučuji šlehat v nerezové nádobě se špetkou soli).
Poté jednu čtvrtinu bílků opatrně vmícháme do čokoládové směsi. Následuje vmíchat mandlovou směs do čokoládové (raději ručně než elektrickým šlehačem). Na závěr vmíchejte zbytek bílků.
Vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy.
Pečeme na 180°C asi 30-35 minut.
Na polevu přiveďte smetanu k varu, v ní rozpusťte čokoládu a přidejte máslo. Vše řádně rozmíchejte a polevou pokryjte vychladlý dort. Boky posypejte drcenými mandlemi.
Původně jsme chtěla dort uprostřed naplnit marmeládou. Ale opravdu to není třeba! Dort je lahodný, vláčný a chutná úžasně bez náplně!
Dobrou chuť! :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lenule11111
(upraveno)
9. 3. 2017, 17:16
Nadys
(upraveno)
9. 3. 2017, 15:07
KatkaR
(upraveno)
9. 12. 2012, 9:55
Chtěla bych se zeptat, té mouky jen 40 gr nebo je to překlep? 400 gr bude asi zase moc, tak nevím
cherrycake
(upraveno)
28. 8. 2012, 18:14
faltus33
(upraveno)
11. 7. 2012, 18:12
Dnes jsem pekla pro sestru k narozeninám a musím říct opravdu super Děkuji Krásné léto Lucka
ladulin
(upraveno)
5. 3. 2012, 11:17
nejsem vůbec pekařka, sladké vždy peču na dvakrát, jedno vyhodím a druhé se povede, dort je úžasný, povedl se hned a moooc dobrý
Veroniquez
(upraveno)
8. 5. 2012, 10:06
@ladulin
Ladi, tak to je skvělé! Moc mě to těší !!!
gonzar
(upraveno)
2. 3. 2012, 16:29
Tak děkuji za tento recept, určitě vyzkouším.
Veroniquez
(upraveno)
8. 5. 2012, 10:07
@gonzar
Alenko, nemáte zač, ať Vám chutná!
duduu
(upraveno)
27. 2. 2012, 10:35
je výbornýýýýýýýýý!!
Veroniquez
(upraveno)
27. 2. 2012, 20:28
@duduu
To mě těší, nám také moc chutná !!!
NikaV
(upraveno)
21. 2. 2012, 14:32
O víkendu jsem se pustila do pečení téhle dobroty, trochu jsem se bála, jak to dopadne, měli jsme velkou oslavu, spoustu lidí. Mám jen velkou formu, takže dort byl hodně nízký, nakonec se to ukázalo jako výhoda - vypadal jako dort z Ikey a chutnal výborně. Nejlepší byl vychlazený. Fakt úžasný recept!
Veroniquez
(upraveno)
27. 2. 2012, 20:28
@NikaV
Domi, to mě velmi těší, že jste slavila úspěch !!!
Inkakos
(upraveno)
16. 2. 2012, 9:38
Tak jsem zkusila upéct váš dortík a jedním slovem - VYNIKAJÍCÍ!! Zaprášilo se po něm během hodinky, nestihl ani pořádně vychladnout . Trochu jsem se bála, když byl ke konci pečení stále ještě uvnitř syrový, ale na konec pěkně ztuhnul a byl jedna báseň . Takže moc moc moc děkuji za príma receptík, určitě jsem ho nepekla naposledy
Veroniquez
(upraveno)
27. 2. 2012, 20:29
@Inkakos
Ivanko, Vaše slova mě moc potěšila, jsem ráda, že jste si pochutnali !!! Nám také moc chutná!
sidellko
(upraveno)
13. 2. 2012, 12:37
je skvělý, v první chvíli jsem myslela že je nedopečený protože je hrozně vláčný. Ale si takový má být
Veroniquez
(upraveno)
27. 2. 2012, 20:30
@sidellko
Veru, je opravdu úžasný, jsem ráda, že Vám chutnal !
nellča3
(upraveno)
10. 2. 2012, 14:21
chtěla bych ho upéct zítra,snad se povede
karmala
(upraveno)
3. 2. 2012, 16:17
zítra bude ke
Veroniquez
(upraveno)
8. 2. 2012, 14:30
@karmala
Paráda, doufám, že chutnal!
Kůča
(upraveno)
2. 2. 2012, 13:14
Chci ho vyzkoušet dceři k narozeninám, dala bych to do formy velké srdce, jen nevím, zda dělet z dvojité dávky nebo jeden a půl. Poradíte? Díky.
Veroniquez
(upraveno)
8. 2. 2012, 14:29
@Kůča
Na velké srdce určitě dvojitou dávku..
SaKaLovi
(upraveno)
3. 2. 2012, 10:54
@Kůča
Dnes jsem pekla, je moc dobrý, dala jsem do klasické kulaté formy a je tak necelých 5 cm vysoký, ani ne, takže pokud použijete větší formu, bude nizounký nebo pak přidat dávku. Martina
IKAR
(upraveno)
2. 2. 2012, 8:33
Děkuji moc za recept,už se těším až ho vyzkouším Já si tu knížku budu muset opravdu koupit krásný den
Veroniquez
(upraveno)
8. 2. 2012, 14:31
@IKAR
Aničko, určitě mohu knihu doporučit..
žabada
(upraveno)
2. 2. 2012, 8:31
já si snad tu knížku musím koupit
Veroniquez
(upraveno)
8. 2. 2012, 14:30
@žabada
Zdeni, určitě doporučuji..
Visnery
(upraveno)
1. 2. 2012, 20:21
Take jsem delala, vyborny, ale polevy se mi zdalo hodne, co vam? Ale kdyz se tak divam, tak jsem asi delala jiny, ale ze stejne knihy http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=2034
Veroniquez
(upraveno)
1. 2. 2012, 20:27
@Visnery
Aha! Už vím, kde je chybka.. Vy jste dělala opravdu Čokoládový dort podle Ivetky. Já dělala ten královský dort! Jen jsem nevědomky překřtila na čokoládový! A ano, poleva mi zbyla, ale nám to nevadí, zbaštíme i polevu bez dortu..