Tarte aux pommes - Koláč s jablky
Potřebné ingredience
Těsto: 175 g hladké mouky * špetka soli * 2 čajové lžičky hnědého třtinového cukru * 120 g másla pokojové teploty * 3-8 lžic ledové vody Náplň: 700-900g oloupaných a na osminky nakrájených jablek * 1-2 čajové lžičky citronové šťávy * 60 g třtinového cukru * 40 g másla * kardamom *skořice * muškátový květ
Postup přípravy
V míse smícháme všechny ingredience na těsto - máslo s moukou, cukrem a solí a na úplný závěr postupně přidáváme ledovou vodu. Řádně promícháváme a těsto zpracováváme. Může se Vám…
Čokoládový dort ♥
Potřebné ingredience
Čokoládový dort z kuchařky IVETA & sladká Francie. Vynikající a jednoduchý! :-) 100g drcených mandlí + na posypání 120g moučkového cukru 40g hladké prosáté mouky 120g změklého másla 150g rozpuštěné čokolády (doporučuji ve vodní lázni, můžete zakápnout kapkou smetany) 3 vejce, žloutky a bílky zvlášť POLEVA: 175ml smetany 225g čokolády 30g másla
Postup přípravy
Mandle, dvě lžíce cukru a mouku smícháme. Máslo se zbytkem cukru ušlehejte do pěny.
Přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a poté i žloutky.
Bílky ušleháme se dvěma lžícemi…