Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Tiramisu buchta - levnější a tak akorát sladká

0.0
Tiramisu buchta - levnější a tak akorát sladká

Potřebné ingredience

Těsto: 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 240g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 150ml oleje, 100ml vařící vody Krém: 4 žloutky, 60g cukru, 2 lžíce rumu nebo 1 lžíce rumového aroma, 2x 250g Mascarpone, 200ml smetana na šlehání, rozpustná káva, kakao na posypání (holandské)

Postup přípravy

Těsto: V menší míse ušleháme bílky se 120g cukru. Ve větší míse ušleháme žloutky se zbytkem cukru a s vanilkovým cukrem. Postupně přidáváme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva, olej, vařící vodu a nakonec i ušlehané bílky. Plech vyložíme pečícím papírem a vlijeme těsto. Pečeme na 170 stupňů. Necháme vychladnout. Potom vyděláme, odstraníme pečící papír a dlouhým nožem rozřízneme podélně zhruba v polovině - vzniknou nám jakoby dvě buchty. Uvaříme silnou rozpustnou kávu, tak asi na 2,5dcl hrnek 2 lžičky kávy a necháme vychladnout. Dobře se dá použít i bezkofeinová káva.

Krém: Ušleháme šlehačku. V druhé míse šleháme žloutky s cukrem a rumem nebo aroma. Přidáme Mascarpone a nakonec ušlehanou šlehačku.
Polovinu buchty pocákáme kávou a naneseme polovinu krému. To opakujeme i s druhou polovinou buchty, jen ji dejte řezem nahoru, aby se káva dobře vsákla. Krém posypeme přes cedník kakaem a je hotovo.

Těsto mám z nějakého dortového receptu a krém jsem si sama sestavila. Množství cukru není velké, ale je dostačující a moučník není přeslazený. Místo těsta se samozřejmě dají použít cukrářské piškoty, ale je jich potřeba 6 balíčků a toto je levnější verze. Letní variantu s ovocem najdete v mých starších receptech.

Polovinu buchty pocákáme kávou

a pomažeme polovinou krému

Na závěr posypeme kakaem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie