Králík v pórkovém kastrolu
Potřebné ingredience
1 rpzporcovaný králík * 3 lžíe mouky * olej * 1 velká cibule nadrobno * 200 ml bílého vína * sůl a pepř * bobkový list * tymián * 400 ml drůbežího vývaru (i z kostky, např. Natur) * řapík celeru * 4 mrkve pokrájené na špalíky * 2 pórky (bílá část) na špalíky * zelená petrželka
Postup přípravy
další recept vhodný i na mraženého králíka. Z kuchařky amerických receptů.
porce králíka obalit v mouce a opéct v pánvi. maso dát stranou a ve výpeku opéct cibuli, přilít víno, vrátit králíka, osolit opepřit, přidat tymián, obkový list, cleler, mrkev a vývar. přikryté vaříme hodinu. nakonec přidat pórek a ješttě 30 minut vařit. Vyjmeme maso a šťávu zahustíme. Dochutíme, vátíme králíka, petržlku a ještě 10 minut vaříme.
porce králíka obalit v mouce a opéct v pánvi. maso dát stranou a ve výpeku opéct cibuli, přilít víno, vrátit králíka, osolit opepřit, přidat tymián, obkový list, cleler, mrkev a vývar. přikryté vaříme hodinu. nakonec přidat pórek a ješttě 30 minut vařit. Vyjmeme maso a šťávu zahustíme. Dochutíme, vátíme králíka, petržlku a ještě 10 minut vaříme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé