Šťavnatý králík s omáčkou
Potřebné ingredience
naporcovaný králík, 1/2 velkého kelímku plnotučné hořčice, 1 velká cibule, 15dkg anglické slaniny (není nutná), olivový olej, sůl, tymián, 5 bobkových listů, 1/2 l kuřecího vývaru (dávám od Vitany ten v kelímku), 1 smetana na vaření asi 200ml, 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Omáčka je velmi dobrá a není ji potřeba dochucovat, králičí maso je měkoučké a není vysušené. Podávám nejčastěji se špeclemi, dnes byl knedlík, hodit se budou i široké nudle.
Osolím králíka, namažu hořčicí, nakrájím cibuli.
Opeču králíka na oleji.
Na výpeku osmažím cibuli.
Vše dám do pekáče, přidám tymián, bobkové listy a vývar. Přikryju víkem a dám péct do trouby.
Po upečení, vyndám maso a bobkové listy, pekáč dám na sporák a zahustím smetanou s rozmíchanou moukou. Povařím a je hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé