(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
Šťavnatý králík s omáčkou
Potřebné ingredience
naporcovaný králík, 1/2 velkého kelímku plnotučné hořčice, 1 velká cibule, 15dkg anglické slaniny (není nutná), olivový olej, sůl, tymián, 5 bobkových listů, 1/2 l kuřecího vývaru (dávám od Vitany ten v kelímku), 1 smetana na vaření asi 200ml, 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Naporcovaného králíka osolím, z jedné strany hodně potřu hořčicí a dám tou potřenou stranou dolů opéct na pánev s rozpáleným olejem. Potřu i druhou stranu hořčicí a opeču i z této strany. Dávám do vyššího pekáče s víkem. Na výpeku osmažím na hrubo nakrájenou cibuli spolu s anglickou slaninou a pak vše přidám k masu. Posypu tymiánem, přidám bobkové listy a vše zaliju vývarem. Přiklopím a dám péct do trouby asi na 1,5 hod, při 250 stupních. Když je maso měkké, vyndám ho bokem, pekáč dám na sporák a přivedu k varu, pak přidám smetanu, ve které jsem rozmíchala lžíci mouky. Pokud se udělají hrudky nebo chcete mít omáčku jemnější, stačí ponorným mixerem rozmixovat. Chvilku nechám povařit. Hotovo.
Omáčka je velmi dobrá a není ji potřeba dochucovat, králičí maso je měkoučké a není vysušené. Podávám nejčastěji se špeclemi, dnes byl knedlík, hodit se budou i široké nudle.
Omáčka je velmi dobrá a není ji potřeba dochucovat, králičí maso je měkoučké a není vysušené. Podávám nejčastěji se špeclemi, dnes byl knedlík, hodit se budou i široké nudle.
Osolím králíka, namažu hořčicí, nakrájím cibuli.
Opeču králíka na oleji.
Na výpeku osmažím cibuli.
Vše dám do pekáče, přidám tymián, bobkové listy a vývar. Přikryju víkem a dám péct do trouby.
Po upečení, vyndám maso a bobkové listy, pekáč dám na sporák a zahustím smetanou s rozmíchanou moukou. Povařím a je hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
6. 5. 2013, 0:04
nahlásit
gingerette
(upraveno)
31. 8. 2013, 9:36
@laskonka333
vyzkouseli jsme a uzasna mnamka, urcite si uvarime znovu
nahlásit
baluni
(upraveno)
1. 9. 2013, 9:02
@gingerette
Jsem ráda, že chutnal , doma už králíka ani jinak neděláme
nahlásit