(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Králík na rozmarýnu se zeleninou
Potřebné ingredience
králík, rozmarýn, tymián, česnek, olivový olej (nebo normální rostlinný), sůl, pepř, vývar, por, rajče, mrkev, brambory, slanina (v mém případě jedině oravská, ale nemusí být)
Postup přípravy
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme na drobno posekaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem, pokapeme zlehka olejem a necháme chvili marinovat. (já nechala asi 2 hodinky, nejlépe přes noc). Potom přidáme na větší kusy nakrájený por, mrkev, sherry rajčata a brambory krájené na měsíčky a slaninu. Znovu celé opepříme a posolíme. Podlijeme vývarem a přikryté dáme do trouby na cca 1,5 hodiny. Peču na 200st. Po cca 50min sundám vrchni plech a dopékám do zlatova.
k marinovanému králíkovi přidáme zeleninu
upečeno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tetakniha
(upraveno)
18. 1. 2015, 18:20
Recept vypadá zajímavě, jen se chci zeptat, tymián používáte také čerstvý nebo sušený ?
nahlásit
JanaPas
(upraveno)
18. 1. 2015, 18:23
@tetakniha
nejraději čerstvý,ale ted jsem zrovna musela použít sušený. A toho dávám méně, má výraznější vůni.
nahlásit