(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
KRÁLÍK NA ZELENINĚ
Potřebné ingredience
1 celý králík, 250 g mrkve , 250 g pórku , 200 g cibule , 200 g rajčat , 5 stroužků česneku , 750 ml suchého bíláho vína , 50 ml oleje ,2 stonky tymiánu , 1 bobkový list , sůl , mletý pepř
Postup přípravy
protože králičí maso je poměrně suché,můžeme prošpekovat slaninou,která výborně zvýrazní chuť..Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny k přípravě králičího masa.Maso omyjeme pod studenou vodou a osušíme utěrkou.Králíka rozdělíme na 6 dílů.Nejprve odkrojíme zadní stehna,poté přední nohy a trups králičím hřbetempodélně rozpůlíme.Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.Mrkev oškrábeme,pórek očistíme a omyjeme a obojí nakrájíme na kostečky.Maso vložíme do misy,přisypeme bylinky,koření a zeleninu a vše zalijeme bílým vínem.
Takto připraveného králíka necháme přes noc marínovat v lednici.Poté maso vyjmeme z marinády.částečně osušíme,osolíme a opepříme.Rajčata omyjeme,osušíme a nakrájíme na kostky
Ve větším kastrolu rozpustíme olej a maso opékáme ze všech stran.Poté přisypeme nakrájený česnek,rajčata a přilijeme marinádu.Kastrol přikryjeme poklicí a dusíme asi hodinu.Pak maso dochutíme solí a pepřem...
DOBROU CHUŤ
Takto připraveného králíka necháme přes noc marínovat v lednici.Poté maso vyjmeme z marinády.částečně osušíme,osolíme a opepříme.Rajčata omyjeme,osušíme a nakrájíme na kostky
Ve větším kastrolu rozpustíme olej a maso opékáme ze všech stran.Poté přisypeme nakrájený česnek,rajčata a přilijeme marinádu.Kastrol přikryjeme poklicí a dusíme asi hodinu.Pak maso dochutíme solí a pepřem...
DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé