Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Kaiserky

Kaiserky

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky 2 - 3 celá vejce (podle velikosti) cca 230 ml vlažného mléka 150 ml oleje 2 lžičky soli 1 lžička cukru 1 droždí - 42 g (už jsem ale dělala i z půlky kostky, a taky se povedly) 1 vejce na potření, hrst hladké mouky na posypání těsta před kynutím Mák, kmín, sezam, lněné semínko, slunečnice, strouhaný sýr atp. na posyp Postup přípravy receptu

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Do mísy nasypeme mouku (lepší je prosátá) a uděláme důlek, do nějž rozdrobíme kvasnice. Ty posypeme cukrem a přlijeme 5 lžícemi vlažného mléka. Ve…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Medovník

Medovník

Potřebné ingredience

3 vejce 1 sklenice ml. cukru 3 velké lžíce medu 50 g másla 1,5 malé lžičky sody 3 sklenice hl.mouky 1 salko 350g másla ořechy

Postup přípravy

Vše smíchat dohromady 3 vejce,1 skl ml.cukru,3 velké lžíce medu a 50 g másla a vařit ve vodní lázni do zkaramelizování (až se bude tvořit hustá pěna)
Přidat 3 sklenice hl.…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka z červené řepy

Pomazánka z červené řepy

Potřebné ingredience

červená řepa,cibule,majonezu,bílý jogurt,citronová šťáva,sůl,pepř,fenykl

Postup přípravy

Oloupanou ,omytou řepu a cibuli uvaříme společně ve vodě do měkka.Po uvaření nakrájíme vše na drobno,přidáme majonezu,bílý jogurt,čerstvou cibuli,ochutíme citrónovou šťávou,solí…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pikatní fazolový kotlík

Pikatní fazolový kotlík

Potřebné ingredience

300 g bilých fazolí ( v konzervě) 300 g červených fazolí ( v konzervě) 1 cibule 2 stroužky česneku 4 lžíce oleje 4 lžíce rajčatového protlaku 800 ml masového vývaru 300 g brambor 80 g slaniny 1 lžička másla 1 lžíce kysané smetany sůl,pepř , Tabasco

Postup přípravy

fazole necháme okapat v sítu.Oloupeme cibuli a česnek,posekámea opečeme v horkém oleji,vmícháme protlak a společně zahřejeme.Přidáme fazolezředíme vývarem a vaříme 10 minut…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
jablečné muffins

jablečné muffins

Potřebné ingredience

300g hl. mouky, 60g pískového cukru, 50g másla nebo jiného tuku, 2 vejce, 250g zakysané smetany, 2 jablka, 50g ořechů, 1/2 ml. skořice, 2 lžičky prdopeč, 1/2 lžičky jedlé sody

Postup přípravy

jablka nahrubo nastrouháme a smícháme se smetanou a vejci. Tuto směs přidáme k prosáté mouce s prdopeč a jedlou sodou, skořicí, rozehřátým tukem, cukrem a nahrubo pokrájenými…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
KRÁLÍK NA ZELENINĚ

KRÁLÍK NA ZELENINĚ

Potřebné ingredience

1 celý králík, 250 g mrkve , 250 g pórku , 200 g cibule , 200 g rajčat , 5 stroužků česneku , 750 ml suchého bíláho vína , 50 ml oleje ,2 stonky tymiánu , 1 bobkový list , sůl , mletý pepř

Postup přípravy

protože králičí maso je poměrně suché,můžeme prošpekovat slaninou,která výborně zvýrazní chuť..Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny k přípravě králičího masa.Maso…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
štrůdl...LUXUSNÍ

štrůdl...LUXUSNÍ

Potřebné ingredience

500 g hl.mouky 200 g hery 3-4 lžíce cukru 4 lžíce mléka 1-2 vejce 1/2 prdopeč strouhanka na posypání olej na pomaštění NÁPLŇ : jablka,rozinky,skořice nebo skořicový cukr

Postup přípravy

tuk necháme změknout na vál nasypeme mouku uděláme olíček a nakrájíme změklé máslo,přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme těsto.Necháme chvilku odpočinout.
Potom vyválíme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na fazolkách

Kuře na fazolkách

Potřebné ingredience

1 kuře sůl mletá paprika olej 1 konzerva fazolí v rajské omáčce 1 červená paprika 1 zelená paprika

Postup přípravy

Kuře rozporcujeme, opláchneme, osušíme, osolíme a poprášíme paprikou. Na pánvi rozpálíme olej a porce kuřete na něm opečeme. Do pekáčku vyklopíme konzervu fazolí, rozředíme vodou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
žampiony na smetaně

žampiony na smetaně

Potřebné ingredience

1 lž másla 1 cibule 200 g žampionů 2 hrnky vody 1 kostka zeleninového bujonu 1lž sušené celerové natě 1/2 lžičky soli koření dle chuti 1 -2 kelímky zakys smetany 1 - 2 hrnky mléka 1 lžíce hl.mouky

Postup přípravy

Na másle zpěníme nakrájenou cibulku,přidáme nasekané žampiony.Chvíli restujeme,pak přidáme bujon,podlijeme vodou a dusíme 15 - 20 minut
Přidámr v mléce rozmíchanou mouku,podle…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
lívanečky

lívanečky

Potřebné ingredience

10g droždí , 1 lžiče cukru , 350 ml vlažného mléka , 250 g polohrubé mouky , 1 lžíce rozpuštěného másla , 2 vejce , špetka soli,, NÁPLŇ : marmeláda,nutela ,kdo co má rád

Postup přípravy

droždí rozdrobíme,smícháme s cukrem,mlékem a lžíci mouky.Necháme vzejít kvásek.Do mísy prosijeme mouku,do hromádky vymáčkneme důlek a vlijeme do něj kvásek.Vše umícháme na měkké…

Zobrazit více...

Kategorie