Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Grilování

Přidat recept
GRILOVÁNÍ
Grilování s vůní Indie

Grilování s vůní Indie

Potřebné ingredience

1 lžička sušeného drceného zázvoru 1 lžička cuminu 20 kuliček koriandru 2 lžičky kurkumy Špetka skořice 6 plátků vepřového masa

Postup přípravy

Do hmoždíře si dáme zázvor, cumin, koriandr a vše rozdrtíme na prášek. Rozdrcené koření dáme do mističky, přidáme kurkumu, skořici promícháme a touto kořenící směsí bohatě…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
MARINÁDY KE GRILOVÁNÍ

MARINÁDY KE GRILOVÁNÍ

Potřebné ingredience

viz.postup

Postup přípravy

Hořčičná marináda:-
4 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce kremžské hořčice, sojová omáčka, 5 stroužků česneku (prolisovat), čerstvá bazalka (nasekat), červená paprika, kari,…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
těstovinový salát s grilovanou zeleninou - super večeře v horkých letních dnech :-)

těstovinový salát s grilovanou zeleninou - super…

Potřebné ingredience

250g těstovin, ideálně fusili (vrtulky), 1 cuketa (nakrájená na kolečka), 1 červená paprika (rozkrojená na půlku), 1 žlutá paprika (rozkrojená na půlku), 1 kukučice (na kolečka), sůl a barevný pepř (čerstvě namletý); zálivka: 90ml extra panenského olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 hrst hladkolisté petrželky, 1 stroužek česneku (utřený), sůl a pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravte zálivku: smíchejte všechny ingredience a vymíchejte do hladka - uložte do lednice než budete potřebovat. Uvařte těstoviny dle návodu, uvařené a vychladlé…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilované krůtí bochánky

Grilované krůtí bochánky

Potřebné ingredience

500g mletého krůtího masa, 100g strouhanky, 3 jarní cibulky jemně nasekané, 30ml citronové šťávy, hrst jemně nasekané čerstvé bazalky, 15ml sojové omáčky, 1 stroužek česneku nasekaný, troška chilli

Postup přípravy

v míse smícháme všechny ingredience, pořádně propracujeme prsty. Vytvarujeme 6-8 stejně velkých masových kuliček a každou zmáčkneme dlaní do tvaru vyšší placičky. Zakryjeme félii…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Steak z tuňáka na grilu

Steak z tuňáka na grilu

Potřebné ingredience

4 steaky z tuňáka 2cm silné, 1 svazek čerstvé bazalky, 4 stroužky česneku, 3 proužky citronové kůry, šťáva z 1 citronu (3 až 4 lžíce), 1 lžíce vinného octa, 1 hrnek extra panenského olivového oleje, 1 lžička hrubozrnné soli, 1 lžička čerstvě drceného černého pepře,

Postup přípravy

Připravte si steak z tuňáka na grilu tak, jako v těch nejluxusnějších restauracích. A možná i lépe...
Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilované kuře pod cihlou

Grilované kuře pod cihlou

Potřebné ingredience

4 kuřecí prsa (150-200g každé), 1 lžička hrubé mořské soli, 1 lžička černého pepře (čerstvě nadrceného nebo namletého), 1/2 až 1 lžička pálivé papriky (chilli) – dle chuti, 1 lžíce nadrobno nakrájeného česneku, 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu, Šťáva z 1 citronu, 1 / 4 hrnku olivového oleje (extra virgin), Dále budete potřebovat: 2 cihly - každá zabalená v alobalu nebo naši grilovací žehličku (pro zatížení masa), ½ - 1 hrnek dřevěných lupínků k uzení drůbeže, namočených na 1 hodinu do studené vody (není třeba, pokud si nepřejete mít kuřecí maso s příchutí kouře)

Postup přípravy

Jeden z nejznámějších italských receptů na grilování "Pollo al Mattone" - kuře pod cihlou...
Z prsou odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Opláchněte je pod studenou vodou…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
luxusní marináda na štavnaté masíčko ♦♦♦ ROŠTÁCI♦♦♦

luxusní marináda na štavnaté masíčko ♦♦♦ ROŠTÁCI♦♦♦

Potřebné ingredience

4 pláty masa, 2 vejce, rovná lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 stroužky česneku, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíce magi, trošku vegety

Postup přípravy

všechny suroviny smícháme.Do marinády pak vkládáme trošku naklepané pláty masa.Můžete i maso kombinovat.Kotlety,krkovice,co máte rádi.Pokud budete mít pláty masa menší,tak jich…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Zauzená vepřová kotleta na grilu

Zauzená vepřová kotleta na grilu

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety asi 2,5cm silné, 3 lžíce hrubé soli, 3 lžíce hnědého cukru ,3 hrnky vody, 3 lžíce whisky, 4 lžíce oleje, 2 cibule nakrájené na kolečka, asi 5cm celé skořice, 2x bobkový list, 3x hřebíček, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, dřevěné lupínky na uzení vepřového masa

Postup přípravy

Připravte si marinádu - sůl a cukr vložte do misky, zalijte 1 hrnkem teplé vody a míchejte do rozpuštění, poté dolijete zbylé dva hrnky studené vody, whisky a olej.
Do misky…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva

Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva

Potřebné ingredience

1 celé kuře grilovací koření dle vaší chuti(já používám universální grilovací koření od Stevena Raichlena) 1/2L plechovka piva

Postup přípravy

Omyté a osušené kuře okořeníme grilovacím kořením případně namarinujeme pomocí vstřikovače marinády marinádou dle vlastní chuti. Technika spočívá v tom, že okořeněné kuře…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilovaná kuřecí křídla

Grilovaná kuřecí křídla

Potřebné ingredience

kuřecí křídla, grilovací koření podle vaší chuti (já používám koření Fajita od Stevena Raichlena), základní barbecue omáčka - 2hrnky kečupu, 1/4hrnku jablečného octa, 1/4hrnku worcesterské omáčky, 1/4hrnku hnědého cukru, 2lžíce melasy, 2lžíce hořčice, 1lžíce omáčky tabasco, 1lžíce grilovacího koření, 2lžičky tekutého kouře, 1/2lžičky černého pepře.

Postup přípravy

Připravte si základní brbecue omáčku - všechny přísady dejte do rendlíku a při vyšší teplotě uveďte do varu. Pak snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne, zhoustne a…

Zobrazit více...

Kategorie