Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Grilování

GRILOVÁNÍ
MARINÁDY KE GRILOVÁNÍ

MARINÁDY KE GRILOVÁNÍ

Potřebné ingredience

viz.postup

Postup přípravy

Hořčičná marináda:-
4 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce kremžské hořčice, sojová omáčka, 5 stroužků česneku (prolisovat), čerstvá bazalka (nasekat), červená paprika, kari,…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
těstovinový salát s grilovanou zeleninou - super večeře v horkých letních dnech :-)

těstovinový salát s grilovanou zeleninou - super…

Potřebné ingredience

250g těstovin, ideálně fusili (vrtulky), 1 cuketa (nakrájená na kolečka), 1 červená paprika (rozkrojená na půlku), 1 žlutá paprika (rozkrojená na půlku), 1 kukučice (na kolečka), sůl a barevný pepř (čerstvě namletý); zálivka: 90ml extra panenského olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 hrst hladkolisté petrželky, 1 stroužek česneku (utřený), sůl a pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravte zálivku: smíchejte všechny ingredience a vymíchejte do hladka - uložte do lednice než budete potřebovat. Uvařte těstoviny dle návodu, uvařené a vychladlé…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilované krůtí bochánky

Grilované krůtí bochánky

Potřebné ingredience

500g mletého krůtího masa, 100g strouhanky, 3 jarní cibulky jemně nasekané, 30ml citronové šťávy, hrst jemně nasekané čerstvé bazalky, 15ml sojové omáčky, 1 stroužek česneku nasekaný, troška chilli

Postup přípravy

v míse smícháme všechny ingredience, pořádně propracujeme prsty. Vytvarujeme 6-8 stejně velkých masových kuliček a každou zmáčkneme dlaní do tvaru vyšší placičky. Zakryjeme félii…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Steak z tuňáka na grilu

Steak z tuňáka na grilu

Potřebné ingredience

4 steaky z tuňáka 2cm silné, 1 svazek čerstvé bazalky, 4 stroužky česneku, 3 proužky citronové kůry, šťáva z 1 citronu (3 až 4 lžíce), 1 lžíce vinného octa, 1 hrnek extra panenského olivového oleje, 1 lžička hrubozrnné soli, 1 lžička čerstvě drceného černého pepře,

Postup přípravy

Připravte si steak z tuňáka na grilu tak, jako v těch nejluxusnějších restauracích. A možná i lépe...
Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilované kuře pod cihlou

Grilované kuře pod cihlou

Potřebné ingredience

4 kuřecí prsa (150-200g každé), 1 lžička hrubé mořské soli, 1 lžička černého pepře (čerstvě nadrceného nebo namletého), 1/2 až 1 lžička pálivé papriky (chilli) – dle chuti, 1 lžíce nadrobno nakrájeného česneku, 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu, Šťáva z 1 citronu, 1 / 4 hrnku olivového oleje (extra virgin), Dále budete potřebovat: 2 cihly - každá zabalená v alobalu nebo naši grilovací žehličku (pro zatížení masa), ½ - 1 hrnek dřevěných lupínků k uzení drůbeže, namočených na 1 hodinu do studené vody (není třeba, pokud si nepřejete mít kuřecí maso s příchutí kouře)

Postup přípravy

Jeden z nejznámějších italských receptů na grilování "Pollo al Mattone" - kuře pod cihlou...
Z prsou odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Opláchněte je pod studenou vodou…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
luxusní marináda na štavnaté masíčko ♦♦♦ ROŠTÁCI♦♦♦

luxusní marináda na štavnaté masíčko ♦♦♦ ROŠTÁCI♦♦♦

Potřebné ingredience

4 pláty masa, 2 vejce, rovná lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 stroužky česneku, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíce magi, trošku vegety

Postup přípravy

všechny suroviny smícháme.Do marinády pak vkládáme trošku naklepané pláty masa.Můžete i maso kombinovat.Kotlety,krkovice,co máte rádi.Pokud budete mít pláty masa menší,tak jich…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Zauzená vepřová kotleta na grilu

Zauzená vepřová kotleta na grilu

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety asi 2,5cm silné, 3 lžíce hrubé soli, 3 lžíce hnědého cukru ,3 hrnky vody, 3 lžíce whisky, 4 lžíce oleje, 2 cibule nakrájené na kolečka, asi 5cm celé skořice, 2x bobkový list, 3x hřebíček, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, dřevěné lupínky na uzení vepřového masa

Postup přípravy

Připravte si marinádu - sůl a cukr vložte do misky, zalijte 1 hrnkem teplé vody a míchejte do rozpuštění, poté dolijete zbylé dva hrnky studené vody, whisky a olej.
Do misky…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva

Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva

Potřebné ingredience

1 celé kuře grilovací koření dle vaší chuti(já používám universální grilovací koření od Stevena Raichlena) 1/2L plechovka piva

Postup přípravy

Omyté a osušené kuře okořeníme grilovacím kořením případně namarinujeme pomocí vstřikovače marinády marinádou dle vlastní chuti. Technika spočívá v tom, že okořeněné kuře…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilovaná kuřecí křídla

Grilovaná kuřecí křídla

Potřebné ingredience

kuřecí křídla, grilovací koření podle vaší chuti (já používám koření Fajita od Stevena Raichlena), základní barbecue omáčka - 2hrnky kečupu, 1/4hrnku jablečného octa, 1/4hrnku worcesterské omáčky, 1/4hrnku hnědého cukru, 2lžíce melasy, 2lžíce hořčice, 1lžíce omáčky tabasco, 1lžíce grilovacího koření, 2lžičky tekutého kouře, 1/2lžičky černého pepře.

Postup přípravy

Připravte si základní brbecue omáčku - všechny přísady dejte do rendlíku a při vyšší teplotě uveďte do varu. Pak snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne, zhoustne a…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Potřebné ingredience

filet lososa 500, sůl, pepř, olivový olej, cedrové prkénko (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)

Postup přípravy

Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte cca 4hod. Poté vodu vylijte. Z lososa odstraňte kůži. Stranu kde byla kůže lehce potřete…

Zobrazit více...

Kategorie