
![]() |
končící aukce | ![]() ![]() |
novinky na Mimishopu | ![]() ![]() |
návod na inzerci | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmínky inzerce | ![]() ![]() |
možnosti reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
INZERÁTY | TESTOVÁNÍ | SOUTĚŽE | HODNOCENÍ | KOMENTÁŘE | DISKUSE | FOTKY | MAGAZÍN | BLOGY | NÁVODY | BYDLENÍ | PORADNA | RECEPTY | VTÍPKY | ![]() |
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY Grilovaná,nebo pečená kuřecí játra v anglické slanině (2) 26.6.2020, 8:47 Báječná marináda na Vaše masíčko !!!!!!! (75) 7.9.2019, 13:07 úžasné masíčko na gril na poslední chvíli (5) 24.8.2019, 0:54 naložené maso na grilování +++ (2) 21.8.2019, 21:45 **Nejlepší hamburger z venkovního grilu...............vynikající a hlavně domácí** (9) 26.9.2018, 13:36 PLNĚNÉ PAPRIKY NA GRIL -VÝÝÝBORNÉ !!! (22) 8.7.2018, 11:02 BEZKONKUREČNÍ POMAZÁNKA KE GRILOVANÉMU MASU - BEZ NÍ SE UŽ GRILOVÁNÍ NEOBEJDE :-)))) (138) 14.6.2018, 19:57 MARINÁDY KE GRILOVÁNÍ (3) 24.5.2018, 11:02 těstovinový salát s grilovanou zeleninou - super večeře v horkých letních dnech :-) (1) 29.1.2018, 4:12 kuřecí prsa s citronem a rozmarýnem - podle POHLREICHA (5) 22.4.2017, 8:21 |
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkem: 152 (zobrazuje se 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 další >> |
GRILOVÁNÍ |
![]() MARINÁDY KE GRILOVÁNÍPOTŘEBNÉ PŘÍSADY viz.postup POSTUP PŘÍPRAVY Hořčičná marináda:- 4 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce kremžské hořčice, sojová omáčka, 5 stroužků česneku (prolisovat), čerstvá bazalka (nasekat), červená paprika, kari, sůl Jogurtová marináda:- 250 g bílého jogurtu, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce oleje, 1 lžička červené papriky, čerstvá bazalka (nasekat), sojová omáčka, sůl Medová marináda:- 2 lžíce oleje, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce medu, sojová omáčka, 3 stroužky česneku, cibule (najemno nakrájená), oregáno, bazalka, skořice mletá, sůl Zobraz více ... ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 30 návštěvníků) Šárka B. (Visalaje) ID 283999 | další recepty KOMENTÁŘE (3) poslední: 24.5.2018, 11:02 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
GRILOVÁNÍ |
![]() těstovinový salát s grilovanou zeleninou - super večeře v horkých letních dnech :-)POTŘEBNÉ PŘÍSADY 250g těstovin, ideálně fusili (vrtulky), 1 cuketa (nakrájená na kolečka), 1 červená paprika (rozkrojená na půlku), 1 žlutá paprika (rozkrojená na půlku), 1 kukučice (na kolečka), sůl a barevný pepř (čerstvě namletý); zálivka: 90ml extra panenského olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 hrst hladkolisté petrželky, 1 stroužek česneku (utřený), sůl a pepř POSTUP PŘÍPRAVY Nejprve si připravte zálivku: smíchejte všechny ingredience a vymíchejte do hladka - uložte do lednice než budete potřebovat. Uvařte těstoviny dle návodu, uvařené a vychladlé dejte do mísy. Připravte gril na přímý střední žár. Papriky, cuketu a kukuřici pokapejte olivovým olejem a vložte na grilovací rošt. Grilujte dokud nebude zelenina měkká a dozlatova opečená. Hotovou zeleninu sundejte z grilu a nahrubo nasekejte. Kukuřici oberte a tvrdý střed vyhoďte. Do mísy s těstovinami přidejte zeleninu a promíchejte. nakonec přidejte připravenou zálivku a ještě jednou důkladně promíchejte. Ihned servírujte. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků) Daniela M. (kulisanda) ID 17722 | další recepty KOMENTÁŘE (1) poslední: 29.1.2018, 4:12 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
GRILOVÁNÍ |
![]() Grilované krůtí bochánkyPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 500g mletého krůtího masa, 100g strouhanky, 3 jarní cibulky jemně nasekané, 30ml citronové šťávy, hrst jemně nasekané čerstvé bazalky, 15ml sojové omáčky, 1 stroužek česneku nasekaný, troška chilli POSTUP PŘÍPRAVY v míse smícháme všechny ingredience, pořádně propracujeme prsty. Vytvarujeme 6-8 stejně velkých masových kuliček a každou zmáčkneme dlaní do tvaru vyšší placičky. Zakryjeme félii a dáme na chvilku do lednice. Přípravíme gril na přímé grilování. Masové bochánky potřeme olivovým olejem a dáme na gril. Grilujeme 3-4 minuty z každé strany. Podáváme s brambory pečenými v troubě s cibulí a slaninou a s okurkovým salátem. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci) Daniela M. (kulisanda) ID 17722 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
GRILOVÁNÍ |
![]() Steak z tuňáka na griluPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 4 steaky z tuňáka 2cm silné, 1 svazek čerstvé bazalky, 4 stroužky česneku, 3 proužky citronové kůry, šťáva z 1 citronu (3 až 4 lžíce), 1 lžíce vinného octa, 1 hrnek extra panenského olivového oleje, 1 lžička hrubozrnné soli, 1 lžička čerstvě drceného černého pepře, POSTUP PŘÍPRAVY Připravte si steak z tuňáka na grilu tak, jako v těch nejluxusnějších restauracích. A možná i lépe... Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte práci jednodušší.Z nakrájených steaků vyřízněte případné krvavé skvrny. Opláchněte je pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. V mixéru smíchejte bazalku, česnek, citronovou kůru a šťávu, vinný ocet, olej, sůl a pepř. Do skleněné zapékací mísy nalijte třetinu marinády a položte do ni steaky. Zbytek marinády nalijte na steaky. Dejte do lednice marinovat 1 až 2 hodiny. Během této doby steaky několikrát obraťte. Připravte gril na přímé grilování a předehřejte ho na vysokou teplotu. Milovníci kouře mohou při grilování použít dřevěné lupínky k uzení ryb k vytvoření kouřového aroma. U dřevěného grilu vhodíte namočené a okapané lupínky přímo na rozžhavené uhlí. U plynového grilu použijete udící box (pokud je jím gril vybaven) nebo některý z našich udících boxů. Až bude grilovací rošt horký, očistěte ho kartáčem a potřete olejem, aby se vám steaky nepřichytávali. Položte steaky na grilovací rošt a grilujte podle vaší chuti – středně propečené steaky budou hotové za 4-6 minut z každé strany. Vždy v polovině grilování z každé strany otočte steaky o 45 stupňů, aby se vytvořila perfektní mřížka na povrchu steaků (otisk grilovacího roštu). Po ugrilování nechte steaky na talíři ještě 2-3 minuty odpočinout a podávejte se zeleninovým salátem. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci) Tomáš D. (TomasD78) ID 500820 | další recepty KOMENTÁŘE (1) poslední: 7.10.2015, 15:10 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
GRILOVÁNÍ |
![]() Grilované kuře pod cihlouPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 4 kuřecí prsa (150-200g každé), 1 lžička hrubé mořské soli, 1 lžička černého pepře (čerstvě nadrceného nebo namletého), 1/2 až 1 lžička pálivé papriky (chilli) – dle chuti, 1 lžíce nadrobno nakrájeného česneku, 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu, Šťáva z 1 citronu, 1 / 4 hrnku olivového oleje (extra virgin), Dále budete potřebovat: 2 cihly - každá zabalená v alobalu nebo naši grilovací žehličku (pro zatížení masa), ½ - 1 hrnek dřevěných lupínků k uzení drůbeže, namočených na 1 hodinu do studené vody (není třeba, pokud si nepřejete mít kuřecí maso s příchutí kouře) POSTUP PŘÍPRAVY Jeden z nejznámějších italských receptů na grilování "Pollo al Mattone" - kuře pod cihlou... Z prsou odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Opláchněte je pod studenou vodou a osušte papírovými utěrkami. Prsa po obou stranách posypte solí, černým pepřem, pálivou paprikou, česnekem a rozmarýnem a vklepejte vše prsty do masa. Rozložte prsa do skleněné misky a zalijte citrónovou šťávou a olivovým olejem. Nechte marinovat v ledničce 30 minut - 1 hodinu. Během této doby maso několikrát obraťte. Nastavte gril na přímé grilování a předehřejte ho na vysokou teplotu. Pokud používáte plynový gril, umístěte okapané dřevěné lupínky do udícího boxu (pokud je jím gril vybaven) nebo můžete zakoupit některý udící box z naší nabídky. U grilu na dřevěné uhlí vhoďte okapané lupínky přímo na žhavé uhlíky. Grilovací rošt očistěte kartáčem a potřete ho rostlinným olejem. Umístěte kuřecí prsa na grilovací rošt, všechny ve stejném směru, např. v úhlu 45 stupňů k mřížce roštu. Na maso položte zabalené cihly v alobalu nebo některou z našich grilovacích žehliček, určených přímo pro tento recept. Zatížením dosáhnete nejen výraznějšího otisku mřížky roštu, ale maso si hlavně uchová svoji šťavnatost. Grilovat můžete se zavřeným poklopem grilu nebo bez něj – můžete si tak regulovat intenzitu vůně kouře, kterou bude maso mít. (zavřený poklop = větší intenzita vůně kouře) Grilujte prsa, až jsou úplně propečená, tj. 4 až 6 minut z každé strany. V půlce grilování z každé strany otočte prsa o 90 stupňů, abyste vytvořili atraktivní otisk mřížky roštu. Maso by mělo být v nejsilnější části na dotek pevné – pak je úplně propečené. Přendejte kuřecí prsa na talíř a podávejte. celý videorecept naleznete zde - http://www.youtube.com/watch?v=Gk5LXEzs-2k OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Tomáš D. (TomasD78) ID 500820 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
GRILOVÁNÍ |
![]() luxusní marináda na štavnaté masíčko ♦♦♦ ROŠTÁCI♦♦♦POTŘEBNÉ PŘÍSADY 4 pláty masa, 2 vejce, rovná lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 stroužky česneku, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíce magi, trošku vegety POSTUP PŘÍPRAVY všechny suroviny smícháme.Do marinády pak vkládáme trošku naklepané pláty masa.Můžete i maso kombinovat.Kotlety,krkovice,co máte rádi.Pokud budete mít pláty masa menší,tak jich určitě na toto množství marinády použijete více než 4 kousky :-) No a maso necháte takto marinovat 3-4 dny.Dokonce sem jednou nechala i 5 dní a mohu říci že maso bylo jako dortíček :-) prostě čím déle tím lépe.Opékám klasicky normálně na pánvičce s troškou oleje.A stačí opravdu chvilenku,jelikož je masíčko dlouho marinované :-) Zkoušela sem i na grilu ale na tom s mřížkou a šlo to velmi špatně.Děláme jej nejradši na pánvičce nebo na kameni :-) Toto masíčko děláváme tradičně jako novoroční oběd :-) Tak přeji dobrou chut :-) ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 41 návštěvníků) Radka V. (velinovaradka) ID 165710 | další recepty KOMENTÁŘE (4) poslední: 21.7.2014, 22:52 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
GRILOVÁNÍ |
![]() Zauzená vepřová kotleta na griluPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 4 vepřové kotlety asi 2,5cm silné, 3 lžíce hrubé soli, 3 lžíce hnědého cukru ,3 hrnky vody, 3 lžíce whisky, 4 lžíce oleje, 2 cibule nakrájené na kolečka, asi 5cm celé skořice, 2x bobkový list, 3x hřebíček, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, dřevěné lupínky na uzení vepřového masa POSTUP PŘÍPRAVY Připravte si marinádu - sůl a cukr vložte do misky, zalijte 1 hrnkem teplé vody a míchejte do rozpuštění, poté dolijete zbylé dva hrnky studené vody, whisky a olej. Do misky vložte polovinu nakrájené cibule, pár kuliček pepře a nového koření, hřebíček a bobkový list a na to položte vepřové kotlety. Navrch nasypte zbytek cibule a koření, celé zalijte připravenou marinádou a dejte minimálně na 2hodiny do lednice. Namočte dřevěné lupínky na uzení do vody a připravte gril na nepřímé grilování. Poté vyjměte maso z marinády, osušte ho papírovou utěrkou a nechte asi 15 minut mimo lednici, aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Okapané udící lupínky nasypte na rozžhavené uhlí nebo brikety a vložte kotlety na grilovací rošt, který předtím lehce potřete olivovým olejem. Pokud potřete olivovým olejem i kotlety, budou po vyuzení krásně lesklé. Nepřímo grilujte při teplotě 180-200st.C 20minut, potom stačí jen krátce ogrilovat přímo (cca 2 minuty z každé strany), aby maso získalo "mřížku". OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci) Tomáš D. (TomasD78) ID 500820 | další recepty KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.10.2013, 16:23 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
GRILOVÁNÍ |
![]() Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce pivaPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 celé kuře grilovací koření dle vaší chuti(já používám universální grilovací koření od Stevena Raichlena) 1/2L plechovka piva POSTUP PŘÍPRAVY Omyté a osušené kuře okořeníme grilovacím kořením případně namarinujeme pomocí vstřikovače marinády marinádou dle vlastní chuti. Technika spočívá v tom, že okořeněné kuře postavíte na otevřenou plechovku piva, z které odstraníte víčko otvoru určeného pro pití a ještě vytvoříte několik děr, aby mohlo pivo lépe pronikat do masa. Doporučuji třetinu piva odlít (nejlépe vypít) - umožní Vám to lepší manipulaci při nasazování kuřete na plechovku, abyste se moc nepolili. Připravte si gril na nepřímé grilování,kuře umístěte na spodní rošt a grilujte cca 1,5hodiny. Grilování na vlastní plechovce je velmi efektní pro Vaše hosty, ale skýtá jedno velké riziko, a to je stabilita kuřete při jeho přemisťování na gril (a z grilu) a po dobu grilování. Tomuto jevu dokážete předejít použitím originálního nerezového stojanu na grilování kuřete. Použití tohoto stojanu má další velké výhody. Tou největší je možnost nalít do plechovky jakoukoli možnou tekutinu, na které budete chtít kuře grilovat - např.víno, marinádu apod. Další nespornou výhodou je další použití vyteklé šťávy z kuřete, která se zachytí na podkladní misce stojanu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci) Tomáš D. (TomasD78) ID 500820 | další recepty KOMENTÁŘE (2) poslední: 23.10.2013, 17:32 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
GRILOVÁNÍ |
![]() Grilovaná kuřecí křídlaPOTŘEBNÉ PŘÍSADY kuřecí křídla, grilovací koření podle vaší chuti (já používám koření Fajita od Stevena Raichlena), základní barbecue omáčka - 2hrnky kečupu, 1/4hrnku jablečného octa, 1/4hrnku worcesterské omáčky, 1/4hrnku hnědého cukru, 2lžíce melasy, 2lžíce hořčice, 1lžíce omáčky tabasco, 1lžíce grilovacího koření, 2lžičky tekutého kouře, 1/2lžičky černého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY Připravte si základní brbecue omáčku - všechny přísady dejte do rendlíku a při vyšší teplotě uveďte do varu. Pak snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne, zhoustne a pěkně voní. V čisté skleničce v lednici vydrží i několik měsíců.\r\n Z kuřecích křídel nejdříve odstřihněte konce křídel, na kterých není již maso a akorát se připalují. Křídla okořeníme a můžeme nechat několik hodin v lednici marinovat. Připravte gril na přímé grilování se "studenou zónou" kterou pak využijete k nepřímému grilování. Kuřecí křídla grilujte přímo z každé strany max. 2 minuty, aby se vám nepřipalovalo koření a následně je přesuňte do chladné zóny a dále grilujte nepřímo cca 30minut. 15 minut před koncem grilování křídla potřete základní BBQ omáčkou. Výsledkem jsou dokonalá lehce pálivá křídla s nasládlou chutí BBQ omáčky. Právě kontrast pálivého se sladkým, vytváří perfektní požitek pro vaše chuťové buňky... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci) Tomáš D. (TomasD78) ID 500820 | další recepty KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
GRILOVÁNÍ |
![]() Losos grilovaný na cedrovém prkénkuPOTŘEBNÉ PŘÍSADY filet lososa 500, sůl, pepř, olivový olej, cedrové prkénko (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami) POSTUP PŘÍPRAVY Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte cca 4hod. Poté vodu vylijte. Z lososa odstraňte kůži. Stranu kde byla kůže lehce potřete olivovým olejem, osolte a posypte čerstvě drceným pepřem. Touto stranou položte lososa na prkénko a postup opakujte i z druhé strany. Gril připravte na nepřímé grilování a prkénko s lososem umístěte doprostřed roštu. Losos je hotový za 30-40 minut při teplotě 200-220 stupňů. Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni a chutná opravdu výborně. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci) Tomáš D. (TomasD78) ID 500820 | další recepty KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.10.2013, 16:52 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
Celkem: 152 (zobrazuje se 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 další >> |