Steak z tuňáka na grilu
Potřebné ingredience
4 steaky z tuňáka 2cm silné, 1 svazek čerstvé bazalky, 4 stroužky česneku, 3 proužky citronové kůry, šťáva z 1 citronu (3 až 4 lžíce), 1 lžíce vinného octa, 1 hrnek extra panenského olivového oleje, 1 lžička hrubozrnné soli, 1 lžička čerstvě drceného černého pepře,
Postup přípravy
Připravte si steak z tuňáka na grilu tak, jako v těch nejluxusnějších restauracích. A možná i lépe...
Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a…
Grilované kuře pod cihlou
Potřebné ingredience
4 kuřecí prsa (150-200g každé), 1 lžička hrubé mořské soli, 1 lžička černého pepře (čerstvě nadrceného nebo namletého), 1/2 až 1 lžička pálivé papriky (chilli) – dle chuti, 1 lžíce nadrobno nakrájeného česneku, 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu, Šťáva z 1 citronu, 1 / 4 hrnku olivového oleje (extra virgin), Dále budete potřebovat: 2 cihly - každá zabalená v alobalu nebo naši grilovací žehličku (pro zatížení masa), ½ - 1 hrnek dřevěných lupínků k uzení drůbeže, namočených na 1 hodinu do studené vody (není třeba, pokud si nepřejete mít kuřecí maso s příchutí kouře)
Postup přípravy
Jeden z nejznámějších italských receptů na grilování "Pollo al Mattone" - kuře pod cihlou...
Z prsou odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Opláchněte je pod studenou vodou…
Zauzená vepřová kotleta na grilu
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety asi 2,5cm silné, 3 lžíce hrubé soli, 3 lžíce hnědého cukru ,3 hrnky vody, 3 lžíce whisky, 4 lžíce oleje, 2 cibule nakrájené na kolečka, asi 5cm celé skořice, 2x bobkový list, 3x hřebíček, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, dřevěné lupínky na uzení vepřového masa
Postup přípravy
Připravte si marinádu - sůl a cukr vložte do misky, zalijte 1 hrnkem teplé vody a míchejte do rozpuštění, poté dolijete zbylé dva hrnky studené vody, whisky a olej.
Do misky…
Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva
Potřebné ingredience
1 celé kuře grilovací koření dle vaší chuti(já používám universální grilovací koření od Stevena Raichlena) 1/2L plechovka piva
Postup přípravy
Omyté a osušené kuře okořeníme grilovacím kořením případně namarinujeme pomocí vstřikovače marinády marinádou dle vlastní chuti. Technika spočívá v tom, že okořeněné kuře…
Grilovaná kuřecí křídla
Potřebné ingredience
kuřecí křídla, grilovací koření podle vaší chuti (já používám koření Fajita od Stevena Raichlena), základní barbecue omáčka - 2hrnky kečupu, 1/4hrnku jablečného octa, 1/4hrnku worcesterské omáčky, 1/4hrnku hnědého cukru, 2lžíce melasy, 2lžíce hořčice, 1lžíce omáčky tabasco, 1lžíce grilovacího koření, 2lžičky tekutého kouře, 1/2lžičky černého pepře.
Postup přípravy
Připravte si základní brbecue omáčku - všechny přísady dejte do rendlíku a při vyšší teplotě uveďte do varu. Pak snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne, zhoustne a…
Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Potřebné ingredience
filet lososa 500, sůl, pepř, olivový olej, cedrové prkénko (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)
Postup přípravy
Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte cca 4hod. Poté vodu vylijte. Z lososa odstraňte kůži. Stranu kde byla kůže lehce potřete…
Grilované makrely
Potřebné ingredience
čerstvá makrela 3ks, panenský olivový olej, mořská sůl, čerstvě nadrcený černý pepř, rozmarýn (čerstvý, nadrobno nakrájený), česnek (nadrobno nakrájený)
Postup přípravy
Opláchnuté makrely osušte papírovou utěrkou a rozřízněte na půl, ale dejte pozor aby jste neprořízli maso až úplně ke kůži - makrela by se mohla rozpadnout. Z olivového oleje,…
Uzený losos na grilu marinovaný v rumu
Potřebné ingredience
filet lososa s kůží 250g, třtinový tmavý rum, hrubozrnná mořská sůl 1/2 hrnku, třtinový cukr 1/4 hrnku čerstvě drcený pepř 1/2 lžičky, dřevěné udící lupínky na ryby 1 hrnek (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)
Postup přípravy
Osušený filet namočte na 15 minut do rumu kůží nahoru (stačí na dně misky 0,5cm). Poté filet opláchněte vodou a osušte papírovou utěrkou. Z misky vylijte rum a vytřete ji dosucha.…