Zobrazit přihlášovací formulář

Grilování

Přidat recept

Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

0.0
Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

Potřebné ingredience

filet lososa s kůží 250g, třtinový tmavý rum, hrubozrnná mořská sůl 1/2 hrnku, třtinový cukr 1/4 hrnku čerstvě drcený pepř 1/2 lžičky, dřevěné udící lupínky na ryby 1 hrnek (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)

Postup přípravy

Osušený filet namočte na 15 minut do rumu kůží nahoru (stačí na dně misky 0,5cm). Poté filet opláchněte vodou a osušte papírovou utěrkou. Z misky vylijte rum a vytřete ji dosucha. Třetinu marinády (sůl,cukr,pepř) vsypte na dno misky a vložte na ní lososa kůží dolů. Zbytek směsi nasypte na filet a jemně vklepejte do masa. Mísu přikryjte potrav. folií a nechte 4hod marinovat v lednici.
Udící lupínky předem namočte na 1hod do vody, poté zceďte, nechte okapat a připravte gril na nepřímé grilování.
Lososa po 4hod vyjměte ze směsi, opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Filet umístěte doprostřed grilovacího roštu nad hliníkovou misku a na rozžhavené uhlí nebo brikety vhoďte okapané lupínky. Grilujte nepřímou metodou při 200st. cca 30-40minut. Maso by mělo být na stisk prstem pevné a jednotlivé svaly by se měly od sebe oddělovat.

lososa naložíme do marinády

grilujeme nepřímo

za půl hodiny hotovo..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Strepitula 22. 10. 2013, 16:53
(clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie