Zobrazit přihlášovací formulář

Grilování

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Grilované makrely

0.0
Grilované makrely

Potřebné ingredience

čerstvá makrela 3ks, panenský olivový olej, mořská sůl, čerstvě nadrcený černý pepř, rozmarýn (čerstvý, nadrobno nakrájený), česnek (nadrobno nakrájený)

Postup přípravy

Opláchnuté makrely osušte papírovou utěrkou a rozřízněte na půl, ale dejte pozor aby jste neprořízli maso až úplně ke kůži - makrela by se mohla rozpadnout. Z olivového oleje, soli, pepře, rozmarýnu a česneku si připravte marinádu, kterou potřete nachystané makrely a dejte do lednice marinovat na 0,5-2hod.
Až je vyndáte z lednice připravte si gril na přímé grilování (1/3 roštu si ponechte prázdnou jako bezpečnou zónu).
Makrely tedy grilujte nejdříve kůží nahoru, přímou metodou při středním až vyšším žáru. Po 5 minutách makrely otočte, potřete je zbylou marinádou a grilujte dalších 5 minut. Pokud byste pak měli ještě pochybnosti o propečení, umístěte makrely na roštu do bezpečné zóny a grilujte ještě 2-3 minuty nepřímou metodou. Po takové době budou makrely bezpečně hotové a díky tomu, že jste je v půlce grilování potřeli zbylou marinádou šťavnaté a s výraznou chutí.

marinované makrely

...

grilujeme nejdříve kůží nahoru

po 5minutách otočte a potřete zbylou marinádou

po 10 minutách grilování..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie