Zobrazit přihlášovací formulář

Grilování

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Zapečené mozzarellky

0.0
Zapečené mozzarellky

Potřebné ingredience

1balení mozzarella-třešně,15-20dkg pršutu,cherry rajčátka,bazalka,olivový olej

Postup přípravy

Jednotlivé kuličky mozzarelly obalujeme pršutem a vkládáme do malé zapékací misky,přidáme na půlky rozřízlé cherry rajčata,stačí tak 4-5,lehce posypeme bazalkou,kpokapeme olivovým olejem,můžete přidat i kolečka oliv,pokud je máte rádi a necháme zapéct v mikrovlné troubě velmi krátkou dobu na grilu 3-5minut,pokud nemáte program gril,tak v troubě,ale hlídat,aby se mozzarella neroztekla,ale držela stále tvar kuličky.
Je to výborná chuťovčička k večeři,nebo snídani,tak pro 2 osoby!Určitě tím oslníte.
Pro děti bych raději doporučovala použít na obalení šunku.Pršut je dost slaný a má výraznější chuť!

potřebné ingredience

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jaruš53 20. 7. 2007, 20:40
Danuško, Váš receptík vypadá úžasně. Jenom mám dotaz, kde kupujete ty třešinky a i tu šunku. Ještě jsem to neviděla, ale je možné, že když to člověk neshání, tak si nevšimne. Děkuji za odpověď. Jarka
Janžurka (upraveno) 21. 7. 2007, 21:55
@Jaruš53 Já nééésu Danuška! Ale obé seženete snadněji v supermarketech,na malém městě seženata mozzarellu jen tu velkou v kuse,také takto balenou,dala by se nakrájet na kostičky a ty poté obalit.Pršut by snad v lepší masně mít měli a je jedno jestli seženete krájený,nebo balený..názvy se u něj liší podle země výroby.(češi ho bohužel nevyrábí,chorvatský je pršut ,v německu a rakousku je ten název jak je uveden na obale...je to druh sušené šunky,nebo slaniny)Myslím,že v Plusu by se dal taky sehnat,ten balený s německým názvem (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie