Zobrazit přihlášovací formulář

Grilování

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

NALOŽENÉ MASÍČKO NA GRILOVÁNÍ, ALE I DO TROUBY

0.0
NALOŽENÉ MASÍČKO NA GRILOVÁNÍ, ALE I DO TROUBY

Potřebné ingredience

Kuřecí maso (celé kuře, stehna, křídla, prsa atd.). M A R I N Á D A: 200ml vody, 150ml oleje, 5 stroužků česneku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce Maggi (nemusí být), sůl, pepř, 1/2 lžičky papriky. Pokud nakládám makrely, přidám koření na ryby.

Postup přípravy

Pokud máme masa více, můžeme klidně dát i víc vody. Marinádu zamícháme a já pak ještě přidávám koření, co mám doma. Gyros, steak, staročeské, nové koření, koření na kuře atd.(nemusí být...). Prostě co dům dal, ale jen špetku od každýho, ať to nepřeženu.
Maso omyjeme, přelijeme marinádou a dáme na 24 hod. do lednice. Když bude 48h. vůbec nic se nestane.
Pak už jen položíme na gril a čekáme, až je maso hotové. Sem tam můžeme potřít.

Tuto marinádu lze použít i do trouby s tím, že masíčko dáme do pekáčku, trošku podlijeme marinádou a pečeme.
Výborné s bramborem nebo rýží.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

N+N 15. 8. 2011, 9:53
místo vody doporučuji pivo nebo červené víno a pár kapek citronu (*) (F) (hello)dávám grilovací koření či medvědí to je mňamka (L)
Lenluvik 22. 8. 2011, 12:57
@N+N Díky (Y). Taky vyzkouším (clamp).
N+N 20. 9. 2011, 13:04
@Lenluvik (Y) taky víno do červeného zelí a dětem jak šmakuje ,-) (pst)
Lenluvik 20. 9. 2011, 16:39
@N+N ,-) ,-) ,-) (Y)
N+N 20. 9. 2011, 17:21
@Lenluvik (smich) ono se to vyvaří ale to ten 11 letej jen vidí že do toho dávám víno tak ho kvůli tomu začal jíst :-D a prej mooc mňamka (zajic) :-D
Lenluvik 21. 9. 2011, 8:49
@N+N :-) :-) :-) :-D ,-) (B) (D) (Y) :-D :-D :-D se tu chlámu :-p (F)
N+N 21. 9. 2011, 9:50
@Lenluvik (smich)no u nás je veselo pořád (smich) (child5) (child6) (Z) (X) (Z) (svatba) (&) 8-| :-D
Kacur 15. 8. 2011, 9:46
Můžu potvrdit. Také dáváme vodu do marinády. Maso je pak mnohem křehčí a pojme více chuti-koření. (Y) (Y) (Y) Grilování zdar! A snad už taky trochu toho léta, abychom teda měli kde grilovat 8o| 8o| 8o|
Lenluvik 22. 8. 2011, 12:56
@Kacur Přesně tak jak píšete (Y) (Y) (Y). Lepší masíčko jsem fakt nejedla (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) :-) A léto už je tady |:o) (child1) (drink) (dance) (plaz)
gabi0201 12. 8. 2011, 20:05
Lenka vodu do marinády? to som ešte nepočula ??? a nesteká to z toho maska? *-)
Lenluvik 14. 8. 2011, 8:02
@gabi0201 Ano vodu do marinády. Když to necháte naložený těch 24-48 hodin, tak to maso krásně nasákne kořením . A i když bude trošku bledší při grilování oproti tomu jak jste zvyklý, výsledek bude mňamózní. Včera jsme zrovna grilovali a já měla s naloženýma křidýlkama největší úspěch. (zajic) (zajic) (zajic) Takže se toho nebojte....

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie