RECEPTY > HOVĚZÍ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Španělský ptáček (41) 24.3.2017, 14:11
Hovězí plátky (21) 24.3.2017, 14:09
SVÍČKOVÁ s fotopostupem (118) 5.2.2017, 20:19
Přírodní roštěná s rýží (87) 15.1.2017, 20:21
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 529 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,53 další >>

HOVĚZÍ MASO

Guláš bez míchání



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg hovězí kližky, 1 l hovězího vývaru, 3 velké cibule,asi5 stroužků česneku(podle chuti),,sůl,pepř,2 lžičky gulášového koření,3 lžičky sladké mleté papriky,na zahuštění strouhanku z tvrdého chleba,já zahušťuji 3 lžícemi solamylu

POSTUP PŘÍPRAVY

Předehřejeme si troubu na 220°C.Cibuli nakrájíme nahrubo,maso na kostky,přidáme vše ostatní(mimo solamylu)-promíchámem,přikryjeme alobalem a dáme do trouby.Za dobu pečení nemícháme, ani již nepodléváme -pečeme asi 1 a3/4 hodiny -až 2 hodiny.Jeli tekutina z masa pryč-samozřejmě maso podlijeme,aby se nepřipálilo.Hotový guláš zahustím solamylem-rozmíchaným v troše studené vody( nebo chlebovou strouhankou).Podáváme s chlebem,knedlíky,kolínky nebo brambory-jak kdo má rád.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Hovězí v mrkvi a hrášku s bramborem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny pro jednu porci: Hovězí zadní, steak 70g Brambory 250g Hrášek 70g Mrkev 50g Cibule 25g Řepkový olej 5ml sůl pepř černý

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je se sníženým obsahem tuků, proto je vhodný pro lidi s citlivostí na tuky.
344 kcal, 7g tuku, 24g bílkovin, 43g sacharidy, 8g vláknina

Brambory omyjeme, oloupeme a očistíme. Nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě vaříme asi 15 – 20
minut.

Maso omyjeme, osušíme, odřízneme šlachy, nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Hrášek v
sítku propláchneme a necháme okapat. Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Hanka Škrlová (HaJi21) ID 597606 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 25.1.2017, 16:36 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

SVÍČKOVÉ MEDAILONKY na žampionech



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 4 špalíčky panenské svíčkové, 200 g malých, hnědých žampionů, 400 g brambor, 2 stroužky česneku, olivový olej, mouka, rozmarýn, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce v několika krocích:

1. Brambory uvaříme ve šlupce do poloměkka a scedíme je.

2. Na pánvičce s olejem osmahneme 1 stroužek česneku, vložíme očištěné houby, osolíme a s trochou vody pod pokličkou dusíme. Potom houbičky i se šťávou přemístíme bokem na talíř.

3. Připravíme medailonky, které vyžadují malou proceduru. Abychom masové špalíčky zachovali vysoké, tak je kolem dokola zatáhneme provázkem. Osolíme je, obalíme v mouce a do stejné pánvičky, z které jsme vyndali houbičky i se šťávou, nalijeme olej, medailonky po všech stranách osmahneme pěkně dozlatova a odložíme rovněž bokem.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 16.1.2017, 16:40 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

DRŠŤKY PO ŘÍMSKU-italský recept



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 500 g předvařených hovězích drštěk, 1 konzerva loupaných, krájených rajčat /asi 400 g), 1 deci bílého suchého vína, 3 PL strouhaného pamezánu (nebo tvrdý ovčí sýr Pecorino Romano), 1 velká karotka, nebo dvě menší, 1 cibule, 1-2 stonky řapíkatého celeru i s listy, 2-3 hřebíčky (nemusí být), pár lístečků bazalky a máty, extra olivový olej, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:
Předvařené dršťky omyjeme v octové vodě a pod tekoucí vodou opláchneme a necháme odkapat.

Do větší mísy vložíme zeleninu nakrájenou na kostečky, dršťky rozkrájené na hrubší nudličky, bylinky, hřebíček a osolíme.
Pořádně promícháme, nejlépe rukama-přidáme olej a nakonec dvě lžíce strouhaného sýru.
Vařečkou zamícháme a dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Občas promícháme.

Potom přidáme víno, které necháme přejít varem.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (22) poslední: 18.10.2016, 11:26 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Hovězí plátky s rýží



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hovězí maso, sůl, pepř, hladká mouka, sádlo, cibule

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso naklepat, osolit, opepřit, obalit v hladké mouce a opíct zprudka na sádle. Vyjmout maso, dát pokrájenou cibuli, až je cibule světle hnědá, dát maso, zalít horkou vodou. Aby bylo jen ponořené maso a vařit do změknutí masa. Už nezahušťovat, udělá se z toho šťáva. Podávat s rýží.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Hovezí guláš-vareni.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 lžíce mletá sladká paprik, 300 g,cibule, 3 lžíce,majoránka, 750 g,hovězí maso přední, 2 lžíce,hladká mouka,- 3 stroužků,česneku, podle chuti  mletý pepř,  sůl,  chilli paprička, podle potřeby  sádlo,  brambory,  rajský protlak

POSTUP PŘÍPRAVY

Na pravý hospodský guláš použijeme hovězí maso přední nebo kližku. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.

Cibuli osmahneme na sádle nebo oleji, smažíme tak dlouho, dokud není opečená téměř dohněda. Posypeme 2 lžícemi papriky, přidáme rajský protlak nebo rajče bez slupky a semen, přisypeme 2 lžíce hladké mouky. Chvilku ještě necháme osmahnout a trochu podlijeme vodou.

Maso nakrájené na větší kousky (cca 3 x 3 x 3 cm) vložíme do základu, aby se v něm obalilo. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci majoránky a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené. Dusíme doměkka. Průběžně do guláše přiléváme podle potřeby horkou vodu. Ochucujeme majoránkou. Pokud guláš ještě potřebuje zahustit, najemno nastrouháme do guláše bramboru a vaříme ještě půl hodiny. Lze zahustit i nadrobno pokrájenou chlebovou střídou, pak zahušťujeme až 10 minut před koncem varu. Nakonec dochutíme pravý hospodský hovězí guláš podle chuti česnekem, solí, pepřem a majoránkou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Hovězí steak



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hovězí steak/200g/, sůl, pepř čtyř barev, bylinky na steak nebo nějaké jiné dle chuti, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso osušíme papírovou utěrkou, nasolíme, opepříme, potřeme kořením, zalijeme olejem a dáme do lednice na 1-2 dny, potom opečeme na oleji, uděláme volské oko. Podáváme s chlebem, křenem, horčicí, kdo má co rád.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Hovězí plátky na houbách -labuznik.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

•4 plátky zadního hovězího •sůl •pepř •plnotučná hořčice •hladká mouka •cibule •1 stroužek česneku •sušené houby •smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso trochu naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme, na jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. V papiňáku rozehřejeme trochu tuku a osmahneme cibulku – jen dosklovata a dáme opéct maso z obou stran. Potom podlijeme a uvolníme přichycenou mouku. Přidáme namočené houby a nasekaný česnek. Zavřeme hrnec a dusíme. Musíme kontrolovat, aby se nepřipálila mouka. Když je maso měkké přidáme smetanu a pokud je potřeme ještě zahusíme. Můžeme dochutit masoxem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Bílý guláš "Mongol"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jako na guláš... Cibule Sádlo Hovězí Voda/vývar Sůl, pepř, kmín, worchester když dávám jen vodu, tak přidám ještě trochu Podravky Hladká mouka Smetana na vaření

POSTUP PŘÍPRAVY

Na sádle zpěníme cibulku, přidáme maso, které opečeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, worchester (stačí i sojovka) a případně podravku, zalijeme a necháme dusit - já dávám na 25 minut do papiňáku.
Po otevření zasypeme moukou, povaříme a zavaříme smetanou.
Podáváme s knedlíkem, rýží, chlebem, těstovinami - jak kdo má rád :-P

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Lucie E. (Malkah) ID 355309 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Hovězí guláš s kuskusem-toprecepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 1/2l černého piva, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 500g hovězího masa, 200ml oleje, lžička pepře, 2 velké lžíce sladké mleté papriky, lžíce soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Do hrnce nalijeme olej a rozehřejeme.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do tmava. Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme. Poté posypeme sladkou paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým pivem. Podusíme až je maso dostatečně měkké. Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme.Dle chuti ještě dosolíme a dopřepřím a pokud je guláš moc hustý, přidejte do něj trochu vody.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 529 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,53 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook