RECEPTY > HOVĚZÍ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Dušené hovězí s řepou (1) 6.11.2019, 16:10
Znojemská pečeně (7) 10.10.2019, 21:29
SVÍČKOVÁ s fotopostupem (121) 27.7.2019, 10:49
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 4.3. 17:27 | všechny 15080
Celkem: 525 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,53 další >>

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

HOVĚZÍ MASO

Hřejivé hovězí chilli s cizrnou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rostlinný olejrn1 cibule nakrájená na kostičkyrn1 mrkev nakrájená na kostičkyrn1 zelená paprika nakrájená nadrobnorn2 stroužky česneku rozetřené či nakrájené najemnorn360 g libového mletého hovězího masa (max. 5 % tuku)rn2 lžičky chilli rn1 lžička mletého kmínurn1 lžička paprikyrnŠpetka mleté skořicern400 g rajčat z plechovky nakrájených na kouskyrn200 ml hovězího vývaru nebo Golden Vegetablern1 bobkový listrn200 g konzervované cizrny bez nálevurnSůl a čerstvě mletý černý pepřrnNasekaný koriandr nebo pažitka na ozdoburn2 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu

POSTUP PŘÍPRAVY

Hřejivé jídlo, které vám rozzáří den a rozpálí vás. Toto chilli chutná ještě o kousek lépe, pokud jej necháte odležet do druhého dne. Přenese vás do prosluněného Mexika, takže si k jeho přípravě nezapomeňte pustit rytmickou hudbu a nasadit sombrero! Za necelou hodinku budete mít uvařeno, pochutnat si na něm můžete i pokud se právě stravujete podle zásad programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan v Kroku 4 nebo 5. rnrnNa velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, zelenou papriku, mrkev a česnek a za občasného míchání restujte přibližně 6-8 minut, dokud vše nezměkne. Vmíchejte hovězí maso a koření a za občasného promíchání duste, dokud maso nezhnědne. Přidejte nakrájená rajčata a vývar a přiveďte k varu.rnSnižte teplotu a přidejte bobkový list a cizrnu. Vařte 30 minut na malý výkon nebo dokud není hovězí maso uvařené, zelenina měkká a omáčka je zredukovaná a hustější. Odstraňte bobkový list a dochuťte, nechte odpočinout do druhého dne.rnSměs prohřejte a servírujte do mělkých misek, posypte koriandrem nebo pažitkou. Přidejte lžičku řeckého jogurtu a nechte si chutnat!

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Romana F. (Romanička Anička) ID 555729 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Hovězí na houbách se smetanovo citrónovou omáčkou a domácím houskovým knedlíkem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Omáčka: Hovězí maso zadní, houby sušené, smetana 33% citrón, cibule 2 ks. Na knedlík: Hrubá mouka cca 500 g, houska 2 ks, droždí tak půl kostičky, vajíčko 1 ks.

POSTUP PŘÍPRAVY

Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím a dám na orestovanou cibulku.
Poté přihodím předem namočené houby i s nálevem. Podleji a dusíme do měkka.
Používám většinou papiňák.Je to rychlejší pokud nemáte domácí hovězí.
Po změknutí, zahustím jíškou rozmíchanou se smetanou.
A zakapu šťávou z citrónu.
Dochutím solí a pepřem.
Těsto na knedlíky vymíchám, přidám housku a nechám kynout v teple.
Po vykynutí rozdělíme na části a vytvaruji menší knedlíky. Pomáhám si trochou vody.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Blanka Moutelíková (Blančí) ID 7332 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Telecí plátky s bramborem z remosky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

plátky telecího masa, červená cibule, 1-2 lžíce sušené cibule, několik stroužků česneku, sůl, pepř, brambory, máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli pokrájet na kolečka, česnek na plátky, brambory na menší díly, maso osolit a opepřit.

Remosku vymazat máslem.
Po obvodu rozložit brambory a lehce osolit.

Do středu rozložit plátky cibule, na ně položit maso a zasypat sušenou cibulí.
Povrch poházet kousky másla a trošku podlít.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Krk na černém pivu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g hovězího krku, 2 mrkve, 1 řapík celeru, 1 stroužek česneku, 300g černého piva, 2 plné lžíce protlaku, sůl, pepř, tymián, cukr, přepuštěné máslo, 100g anglické slaniny

POSTUP PŘÍPRAVY

Větší kousky osoleného a opepřeného masa orestujeme na másle, přidáme kousky česneku, protlak, cukr, tymián, slaninu a zarestujeme. Poté přidáme kousky mrkve, celeru a vrátíme maso. Zalijeme pivem a necháme vyvařit alkohol. Poté přidáme vývar nebo vodu, aby bylo maso téměř ponořené a necháme pomalu dusit asi 3 hodiny. Ke konci odklopíme, zvýšíme plamen a necháme šťávu zredukovat.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Dušené hovězí s řepou


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 lžíce olivového oleje 50 g slaniny, nakrájené na kostičky 1 kg hovězí loupané plece, podle potřeby svázané kuchyňským provázkem 2 červené cibule, na klínky 4 stroužky česneku, drcené 6 malých červených řep, oloupaných a rozpůlených 3 střední mrkve, příčně na špalíky 4 snítky čerstvého tymiánu + k podávání sůl a čerstvě mletý pepř 2 lžíce rajského protlaku 250 ml suchého červeného vína cca 300 ml hovězího vývaru (nebo víc, podle potřeby, lze dolévat horkou vodu) 3 bobkové listy drcený růžový pepř (nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

Na středním ohni rozpalte v hrnci či kastrolu olej a opečte na něm slaninu tak, aby pustila tuk, pak slaninu vyberte děrovanou sběračkou na talíř. Na tuku opečte maso ze všech stran dohněda, potom ho vyjměte a odložte na talíř ke slanině, v tuku opečte cibuli dosklovita. Přidejte česnek, opečte jej a přidejte řepu, mrkev a tymián. Osolte, opepřete a za občasného míchání opékejte dalších 5 minut. Vmíchejte rajský protlak, zalijte vše červeným vínem, nechte krátce odpařit, vlijte vývar, přidejte bobkové listy a opečené maso se slaninou, přiklopte a duste na mírném ohni cca 1,5–2 hodiny doměkka. (Podle potřeby dolévejte vodu či vývar, ke konci můžete odklopit.) Podávejte ozdobené lístky tymiánu, popřípadě růžovým pepřem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Tereza N. (ternik32) ID 636599 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 6.11.2019, 16:10 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Hovězí guláš z papiňáku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 hovězí kližky,3 velké cibule, sádlo, mletá paprika, sůl , pepř, asi 3 str.česneku, majoránka,tmavá instant.jíška,voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájíme si maso na kostky, cibuli nadrobno .V papiňáku rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli,kostky masa -osolíme a necháme opečeme.Pak přidáme ml.papriku,pepř asi 3 lžíce instatní jíšky,utřený česnek-zalijeme vodou ,aby bylo maso ponořené.Papiňák zavřeme a vaříme asi 1 hodinu( do změknutí masa).Hotový guláš dochutíme přidáme trochu majoránky a povaříme.Podáváme s houskovým knedlíkem ,posypaný kolečky cibule.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Jednoduchá a rychlá koprovka s chlebíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

RACIO Free style kopr a smetana, 500 g hovězího masa, 500 ml hovězího vývaru, 150 ml mléka, 250 ml šlehačkové smetany, 3 ks mrkve, 2 ks petržele, ¼ celeru, 1 cibule, 1 stroužek česneku, svazek čerstvého kopru, petrželová nať, 3 PL másla, 4 PL hladké mouky, 2 ČL krystalového cukr, 2 ČL citrónové šťávyrn2 ks bobkového listu , sůl, celý pepř podle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY

Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek a svazeček petrželové natě. Vaříme, dokud není hovězí maso měkké. Maso vyjmeme a odložíme na teplé místo, z vývaru odlijeme půl litru, který použijeme k přípravě koprové omáčky. Zbytek vývaru a zeleninu můžeme použít k přípravě polévky. Hovězí maso s vývarem si můžeme připravit i den předem. rnrnV hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a metličkou dobře promícháme, aby se nevytvořily hrudky. Přilijeme hovězí vývar, přimícháme a vaříme asi 20 minut. Přilijeme smetanu, dochutíme cukrem, solí, a citrónovou šťávou. Kopr umyjeme, najemno nasekáme, přidáme do omáčky a už jen krátce povaříme. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky a dáme prohřát do omáčky.rnrnJídlo podáváme s pyramidkou protlačených brambor s čerstvým koprem, prokládaných free style kolečky s RACIO free style s příchutí kopru a smetany.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Romana F. (Romanička Anička) ID 555729 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Hovězí se žampiony a sušenými rajčaty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g kousků hovězího zadního nebo krku, 2 větvičky rozmarýnu, 70 - 100ml bílého vína, 250-300ml vývaru, 2 lžíce rýžového oleje, asi 300g žampionů, hrst sušených krájených rajčat, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso umyjeme a osušíme. V pytlíku smícháme mouku, sůl a pepř, přidáme maso a zatřeseme, aby se maso obalilo slabou vrstvou. Poté orestujeme na oleji, přidáme čtvrtky žampionů. Přilijeme víno a nechme odvařit, poté vývar, česnek, rozmarýn a rajčata. Přivedeme k varu a poté přendáme do trouby a pečeme na 140-150°C asi 4 hodiny. Dle potřeby doléváme vývarem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Guláš bez míchání



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg hovězí kližky, 1 l hovězího vývaru, 3 velké cibule,asi5 stroužků česneku(podle chuti),,sůl,pepř,2 lžičky gulášového koření,3 lžičky sladké mleté papriky,na zahuštění strouhanku z tvrdého chleba,já zahušťuji 3 lžícemi solamylu

POSTUP PŘÍPRAVY

Předehřejeme si troubu na 220°C.Cibuli nakrájíme nahrubo,maso na kostky,přidáme vše ostatní(mimo solamylu)-promíchámem,přikryjeme alobalem a dáme do trouby.Za dobu pečení nemícháme, ani již nepodléváme -pečeme asi 1 a3/4 hodiny -až 2 hodiny.Jeli tekutina z masa pryč-samozřejmě maso podlijeme,aby se nepřipálilo.Hotový guláš zahustím solamylem-rozmíchaným v troše studené vody( nebo chlebovou strouhankou).Podáváme s chlebem,knedlíky,kolínky nebo brambory-jak kdo má rád.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Hovězí v mrkvi a hrášku s bramborem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny pro jednu porci: Hovězí zadní, steak 70g Brambory 250g Hrášek 70g Mrkev 50g Cibule 25g Řepkový olej 5ml sůl pepř černý

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je se sníženým obsahem tuků, proto je vhodný pro lidi s citlivostí na tuky.
344 kcal, 7g tuku, 24g bílkovin, 43g sacharidy, 8g vláknina

Brambory omyjeme, oloupeme a očistíme. Nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě vaříme asi 15 – 20
minut.

Maso omyjeme, osušíme, odřízneme šlachy, nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Hrášek v
sítku propláchneme a necháme okapat. Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Hanka Škrlová (HaJi21) ID 597606 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 25.1.2017, 16:36 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 525 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,53 další >>
© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt