Zobrazit přihlášovací formulář
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem

Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem

Potřebné ingredience

Na omáčku: Nejlépe hovězí maso zadní, sušené houby namočené předem ve vodě, smetana 33% citrón, cibule 2 ks. Na knedlík: Hrubá mouka cca 500 g, houska 2 ks, droždí tak půl kostičky, vajíčko 1 ks, voda.

Postup přípravy

Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím a dám na orestovanou cibulku. Poté přihodím předem namočené houby i s nálevem. Podleji a dusíme do měkka. Používám většinou papiňák. Je to…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Krůtí prsa plněná modrým sýrem, sušenými rajčaty, klobáskou s pečeným česnekem  - výborné

Krůtí prsa plněná modrým sýrem, sušenými rajčaty,…

Potřebné ingredience

Krůtí nebo kuřecí prsa, sůl, pepř, sušená rajčata, sýr s modrou plísní, klobása, cibule, česnek, brambory, slanina, smetana,olivový olej

Postup přípravy

Prsa si rozkrojíme, aby vznikla kapsa do které vložíme sušená rajčata, modrý sýr a klobásu. Špejlemi spojíme.Osolíme a opepříme. Cibuli zpracujeme na olivovém oleji a když je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Chlupaté knedlíky (bosáky) se zelím a pečeným masem

Chlupaté knedlíky (bosáky) se zelím a pečeným masem

Potřebné ingredience

Na bosáky: brambory syrové 8 ks, sůl, vejce, hl. mouka. Ostatní: Zelí naložené nebo čerstvé. Maso vepřové dle chuti.

Postup přípravy

Brambory nastrouháme najemno, slijeme vodu a přidáme sůl, vajíčko a hladkou mouku. Zamícháme.
Zpěníme si cibulku a přidáme povařené zelí, dochutíme solí. Osolené a pokmínované…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos se šťouchanými bramborami a zeleninou

Losos se šťouchanými bramborami a zeleninou

Potřebné ingredience

Losos filet, brambory, slanina, cibule, mražená zelenina, citron, sůl, pepř,koření na ryby

Postup přípravy

Losos filet můžeme použít jak s kůží nebo i bez kůže. Používám raději s kůží. Osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Přidáme koření na ryby a necháme na chvíli uležet.
Mezitím…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
TAGLIATELLE s kuřecím masem, slaninou, špenátem zalité smetanou  -  DOPORUČUJI VÝBORNÉ

TAGLIATELLE s kuřecím masem, slaninou, špenátem zalité…

Potřebné ingredience

Tagliatelle nebo široké nudle,olivový olej, jarní cibulka, slanina, špenát ochucený od Nowaka nebo obyčejný,nejlepší je čerstvý , bazalka, 2 až 3 stroužky česneku, smetana, parmezán.

Postup přípravy

Dáme si vařit těstoviny na skus. Mezitím si nakrájíme cibulku, slaninu, kuřecí maso na malé kousky.
Na oleji nejlépe olivovém osmahneme cibulku, pak přidáme slaninu a nakonec…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Věpřové naložené v hořčici -  rychlá večeře

Věpřové naložené v hořčici - rychlá večeře

Potřebné ingredience

Věpřová kýta 500g sůl, pepř, hořčice příloha: vařené brambory či pěčivo

Postup přípravy

Nejlépe kýta nakrájíme na plátky naklepeme zlehka osolíme a opepříme.Dáme do misky trochu hořčice a pokládáme maso potřeme hořčičí a pokládáme stejné vrsty.Končíme hořčičí.Necháme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Těstoviny s kuř.masem, zeleninou a smetanou

Těstoviny s kuř.masem, zeleninou a smetanou

Potřebné ingredience

kuřecí maso cca 500g , 5ks slovenské papriky, 5ks rajčat, smetana, těstoviny, sůl, pepř, sladká paprika Porce pro 2 dospělé a 2 děti

Postup přípravy

Kuřecí maso na kostky dáme na pánev osmažit. Osolíme a opepříme a přidáme trochu červené papriky.
Spaříme rajčata společně s paprikou.Nejlepší je slovenská.Cca od každého 5…

Zobrazit více...

Kategorie