Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem

0.0
Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem

Potřebné ingredience

Na omáčku:
Nejlépe hovězí maso zadní, sušené houby namočené předem ve vodě, smetana 33% citrón, cibule 2 ks.
Na knedlík:
Hrubá mouka cca 500 g, houska 2 ks, droždí tak půl kostičky, vajíčko 1 ks, voda.

Postup přípravy

Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím a dám na orestovanou cibulku.
Poté přihodím předem namočené houby i s nálevem. Podleji a dusíme do měkka.
Používám většinou papiňák.
Je to rychlejší pokud nemáte domácí hovězí.
Po změknutí, zahustím jíškou rozmíchanou se smetanou.
A zakapu šťávou z citrónu.
Dochutím solí a pepřem.
Těsto na knedlíky vymíchám, přidám housku a nechám kynout v teple.
Po vykynutí rozdělíme na části a vytvaruji menší knedlíky. Pomáhám si trochou vody.
Vložím do vroucí osolené vody a vařím 20 minut. Po 10 minutách knedlíky otáčím.
Vařením knedlíky nabydou.

Doporučuji vyzkoušet. Chuť omáčky je vynikající.

Dobrou chuť přeji.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie