(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Hovězí s houbami na smetaně
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 400 g zadního hovězího masa, 40 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 100 g čerstvých nebo sušených hub, případně nakládaných žampiónů (z plechovky), 2 špetky soli, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 dl kyselé smetany (pokud nechceme dělat nakyselo, přidáme šlehačku a dochutíme na závěr citronovou šťávou nebo octem), 20 g hladké mouky
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky a mírně naklepáme. Prudce je opečeme na sádle (oleji), asi 2-3 minuty na každé straně. Poté zmírníme plamen, přidáme k nim nastrouhanou cibuli a smažíme dalších 4-5 minut.
Houby pokrájíme, čerstvé ještě omyjeme, přidáme k masu, osolíme, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou přes hodinu (nezapomínáme občas zamíchat a podlit), v papiňáku 40 minut.
Udušené zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a necháme převařit (5-6 minut). Citronovou šťávou nebo octem dochucujeme v obou případech omáček.
Příloha:
houskový knedlík, brambory, zkusit můžeme i špagety
Houby pokrájíme, čerstvé ještě omyjeme, přidáme k masu, osolíme, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou přes hodinu (nezapomínáme občas zamíchat a podlit), v papiňáku 40 minut.
Udušené zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a necháme převařit (5-6 minut). Citronovou šťávou nebo octem dochucujeme v obou případech omáček.
Příloha:
houskový knedlík, brambory, zkusit můžeme i špagety
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
želva17
(upraveno)
2. 1. 2012, 0:21
Vypadá to moc hezky.Pěkná estetika.
KABELKAK
(upraveno)
1. 1. 2011, 17:30
Dnes jsme měli k obědu. Moc chválím. Recept zařadím mezi své oblíbené. Šťastný Nový rok.
Timica
(upraveno)
12. 11. 2010, 14:22
Dnes to robiim ale s ryzou uvidiime
chalupnicka
(upraveno)
1. 11. 2010, 14:12
dobrý receptík