Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Hovězí s houbami na smetaně

0.0
Hovězí s houbami na smetaně

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 400 g zadního hovězího masa, 40 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 100 g čerstvých nebo suše­ných hub, případně nakládaných žampiónů (z plechovky), 2 špetky soli, 1/2 lžičky drcené­ho kmínu, 2 dl kyselé smetany (pokud nechce­me dělat nakyselo, přidáme šlehačku a dochu­tíme na závěr citronovou šťávou nebo octem), 20 g hladké mouky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a mírně naklepáme. Prudce je opečeme na sádle (oleji), asi 2-3 minuty na každé straně. Poté zmírníme plamen, přidáme k nim nastrouhanou cibuli a smažíme dalších 4-5 minut.

Houby pokrájíme, čerstvé ještě omyjeme, přidáme k masu, osolíme, přidáme kmín, podlije­me horkou vodou a dusíme pod pokličkou přes hodinu (nezapomínáme občas zamíchat a podlit), v papiňáku 40 minut.

Udušené zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a necháme pře­vařit (5-6 minut). Citronovou šťávou nebo octem dochucujeme v obou případech omáček.

Příloha:
houskový knedlík, brambory, zkusit můžeme i špagety

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

želva17 2. 1. 2012, 0:21
Vypadá to moc hezky.Pěkná estetika. (Y) (Y) (Y)
KABELKAK 1. 1. 2011, 17:30
(kolednici) Dnes jsme měli k obědu. Moc chválím. Recept zařadím mezi své oblíbené. Šťastný Nový rok. (child8)
Timica 12. 11. 2010, 14:22
Dnes to robiim ale s ryzou uvidiime :)
chalupnicka 1. 11. 2010, 14:12
dobrý receptík (Y) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie